ושוב עברו חודשיים

ושוב עברו חודשיים

ופתחתי את הדלת למשמע הצילצול. ושם הוא עמד , בהפתעה. אבא של ג´וניור. אני מתחילה במילים סחור סחור לרמוז שאני מצפה ממנו לקצת תמיכה במצב הקשה. אין בעיה , זו התשובה , אני אקח אותו אלי.
לא , אני לא אעשה לך את זה , הוא מרגיע.(כי אני יודע שזה יהיה לך קשה) (לרגע נדהמתי משיא הנועזות על הרעיון להביא ילד שלך (בן 8 ) הבייתה , למשפחה שלך שמעולם לא שמעה עליו.) אחרי זה שוב קיבלתי הרצאה של שלש שעות על מה לא עשיתי טוב , למה אני לא בסדר , מה אני צריכה לעשות וכל זה בעקבות המצב הכלכלי שהתדרדרנו אליו. ואיך העזתי בכלל להגיע למצב הזה ואיך העזתי לא למצוא עבודה וכו´. והתגובה לבקשת העזרה? - פותח הארנק , מוציא 300 ש"ח. ואומר - אולי נצליח לסדר משו בסוף החודש. ".....תביני , המצב הכלכלי פוגע גם בי , העוזרת (2 מטפלות 24 שעות ל-3 ילדים שהקטן בהם בן 13 בערך והגדול בצבא ) כבר מגישה לחברים של הילדים שמגיעים אלינו (החבורות) רק גבינות ופסטה , (בלי בשר כל יום) - החלטנו על צימצומים. הילד הגדול , לא ייקח את האוטו הזה , או את האוטו שלו , אלא את האוטו של העבודה (אחד משלשה) ,כדי לחסוך בדלק כשהוא יוצא לבילויים.... ועוד כהנה וכהנה רשימה של "צימצומים" שהוא עושה מהקרם דה לה קרם של השמנת...... כדי להוכיח לי שאין ביכולתו לתרום יותר ל א ו כ ל לג´וניור המשותף שלנו. אני שומעת ושותקת. והדמעות? - רק אחרי שהוא הולך. בוא ג´וניור , תביא חיבוק. אמא אוהבת אותך. אפילו שאנחנו נוסעים רק באוטובוס , לא מבלים ב"בילויים" ולא מבלים כל חג וגם לא במועד חופשות חלומיות בחו"ל.

מאי19

New member
אביגיל אין לי הרבה מילים היום

אבל בשבילך אני מתאמצת.ומחבקת. ושימותו כולם. אנחנו חייבות להצליח להסתדר. חייבות. בואי. נמצא דרך.

קשהההההההההה הגברים הללו...

איזו חכמה הייתי הא?
שומעת אתכן ומברכת המון ברכות
תתבעי אותו!!! מספיק בשביל רווחה קיומית. איזו חוצפה יש להם!!! (יסלחו כאן חברי הפורום המכובדים). לי אין כלום!!! אבל לפחות אין לי צד שני שמוציא את העיניים, שזורק לילד עצם במקום לאהוב אותו עד השמים. קחי ממני
גדול!!! אני בעד שהוא יעבור לעוזרת רק ביום ולהגשת סנדוויצים או בייגלה לחברים ושגם הוא וזוגתו שתחיה, ייסעו ברכב של העבודה תתבעי, חומדה, מגיע לג´וניור

שחף 1

New member
אביגיל ../images/Emo24.gif

קחי
מכל הלב ממש קשה לי להבין הורים שלא קשורים כ"כ לילדיהם ועל זה כבר נאמר "לא כל האצבעות שוות" ועוד
גדול ממני מחזיק לך אצבעות היי חזקה וכמובן הרבה אושר

העקשנית

New member
אביגיל-מעורר בי../images/Emo7.gif../images/Emo13.gifקחי../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

מה אני אגיד לך? ראשית-הפתעת אותי עם הסיפור הזה, כי לא ציפיתי בכלל לשמוע ממך שהוא היה אצלכם בבית-שאת בכלל מזמינה אותו לביתך(אדם כזה לא אמור להכנס אליך הבייתה בכלל...) ממה שסיפרת עולה-שהוא פשוט לא מכיר בילד הזה כבילד שלו, ולדעתי-כדאי לך(חובה עלייך....) להתייחס אליו כאל תורם זרע ותו לא. לדעתי-כל נסיון נוסף או כל קשר איתו רק יביא עוד מפח נפש . איפה ג´וניור היה כשהוא הגיע? אני מקווה שלא נכח בפגישה-ואם כן- איך הוא הגיב? אני הייתי בסרט הזה בצורות שונות עם הגרוש שלי, שהשאיר אותי בלי פרוטה עם שני ילדים עד שלא הייתה לי ברירה ונאלצתי להעביר אותם אליו.גם הוא היה כזה טיפוס שתמיד טען ש"אין לו". גם הוא אמר לי שהוא רוצה לגדל אותם, גם לו היה מה לאמר כשלא עבדתי ולא הצלחתי לעבוד, (את התקופות שפירנסתי אותו הוא שכח...) בקיצור-זה הסוג של האנשים שאיך שהוא יש להם איזה רגש של נקמה בנו(רגש לא תמיד מוצדק)-והדרך שלהם לעשות זאת היא לפגוע בנו בכיס ובילדים.הם מסתכלים עלינו מלמעלה וכאילו אוהבים לראות אותנו "מתבוססות בדמינו..." מעניין באמת אם הוא התכוון למה שאמר שתעבירי אליו את הילד. לי יש הרגשה שהוא יודע את מצבך, יודע שלא תוכלי להלחם בו בבית משפט, מכיר את סיפור חייך, ופשוט מנצל זאת לטובתו. זה הצד המגעיל והדוחה של האנשים מסוגו, שבדרך כלל יש להם הרבה קסם אישי והרבה תכונות שקונות בחוץ אנשים אחרים-צ´ארמינג.....?? ואצלי עם האבא של בתי הקטנה-אותו סיפור. רק שלו עדיין אין את הקצפת... והוא כן התגרש, אבל-אני בטוחה שאם המצב היה כמו אצלך- אלו היו מילותיו. יש לו-אבל אין לו בשביל לתת לכם-כי הוא פשוט לא רוצה. וה-300 ש"ח שהוא הוציא מהכיס- זה מה שנקרא-לעג לרש. הוא כנראה כועס עליך שהבאת לעולם את הילד שלך. יום אחד-כשהוא יהיה זקן וחולה, אלוהים כבר יתחשבן איתו. תני לחיים לזרום. תני לעולם את אהבתך, והאהבה תחזור אלייך. תאמיני בעצמך וביכולתך לשרוד וההצלחה תגיע אלייך. אני מאמינה בך, ביכולת שלך,בכשרונות שלך ואני מקווה שתמצאי בלעדיו את הדרך. אם אינני טועה לכם כן מגיעה הבטחת הכנסה, אז למה בעצם את לא מנצלת את זכותך? תהיי חזקה. אל תתני לו לעשות לך את זה יותר. תתעלמי מקיומו. גם לגוניור זה לא בריא לחשוב ולצפות מאדם שלא רוצה בו כאב. כתבתי למיכלי שיש נשים שמבקשות ויתור על אפוטרופסות מהאב הביולגי, ומשחחרות אותן ואותו ממחוייבות לקשר ולאבהות. אולי זה מה שאת צריכה לעשות ולא להיפך. לא לתת לו הרגשה שאת צריכה אותו. לא לדבר איתו בכלל. להתעלם ממנו. למחוק אותו לגמרי. מי צריך אחד כזה?

ראוי

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif ../images/Emo39.gifלאביגיל המקסימה

זה באמממת מרגיז. ואולי דווקא כן חשוב לחשוב על תביעה, למען הג´וניור אם לא למענך - האם נעמ,ת אינה הכתובת למקרים כאלה? לפי הידוע לי הם נותנים סיוע משפטי. וקרוב לוודאי שזה יגמר בפשרה מחוץ לכתלי בית המשפט, כמו שקוראים לזה - לא נראה שהבנאדם מעונין שהענין יקבל תהודה.
וחזקי ואמצי!

העקשנית

New member
לנאווה ולראוי-ולכל מי שמציע לתבוע..

לא סתם כתבתי לאביגיל שהוא-ה.... יודע בדיוק את מצבה של אביגיל,יודע מה עברה עם הגרוש שלה, יודע שאין לה כסף להלחם בו בבית משפט, יודע שלו יש את הכסף לכך, ושאם היא לא יכולה להסתדר מבחינה כלכלית-הוא יבקש על הילד משמורת, וגם אם לא יקבל-אז הוא יגרור את אביגיל ואת ג´וניור למסכת של עינויים-של הליך משפטי מכוער-כי זה מה שיהיה- ומי שהכי ייפגע מכל העניין יהיה ג´וניור.וגם אביגיל-כי זה סוחט נפשית... מצד שני-ברור שכולנו מסכימים שהוא לא בסדר. ברור שכולנו רוצים לראות כאן משפט צדק. יש לגוניור את הזכות לתבוע את אביו והיה תקדים שכזה-שילדים בוגרים תבעו את אביהם על התעלמות, על הזנחה רגשית, ופסק הדין היה בסכומי עתק שהאב נדרש לשלם לילדיו כפיצוי. השאלה היא-האם לאביגיל יש את הכוח והרצון להקדיש מעתה ואילך את כל האנרגיות שלה למלחמה? מי שלא היה שם-יכול לבוא ולאמר-תתבעי אותו... אבל מי שהיה שם יודע היטב כמה זה קשה, כמה זה משפיע לרעה על חיי היומיום, כמה קשה להמצא במצב של הליכים משפטיים-כמה המערכת בארץ דפוקה, כך שמשפט כזה יכול לקחת מספר שנים, ושבסופו של דבר-התוצאה עלולה להיות הרבה יותר גרועה ממה שחושבים..... נעמ"ת בהחלט איננה הכתובת להלחם בשוחר לטרף....צר לי-אבל טיפוסים כמוהו-זה מה שהם-אחרת היה משלם בעצמו..... והוא גם לדעתי אינו חושש מתהודה, ואולי גם אינו פוחד מכלום- אלא אם אביגיל יודעת משהו אחר..... הישועה גם לא תבוא מעורכי הדין מהסיוע המשפטי. אדם כמו זה-יעדיף לשלם את כספו לטוב שבעורכי הדין בארץ ולו רק כדי לא לשלם לאביגיל. זה מנסיון לצערי. צר לי שאני כלכך פסימית. ואביגיל-אני מקווה שתסלחי לי שאני כלכך בוטה, כי אני יודעת שאת יותר עדינה ורכה ממני, ואולי את כן רוצה להלחם בו, אבל בכל זאת היה לי צורך להביע את דעתי ואת עמדתי, וזה מבלי לשתף ולספר בעצם על עצמי ועל נסיוני הרב והמר בכל מה שקשור למערכת במשפט בארץ. מה אומר לכם-שלא תדעו מצרות......

אביגיל יקרה... ../images/Emo7.gif

לא אחזור על דברי חכמים פה שכבר הקדימו אותי... רק רוצה לומר שקראתי, דמעתי ואני מחבקת חיבוק גדול...

את צודקת (אייקון משפיל עיניים)

אבל עלה לי רעיון נוסף: אביגיל, אישתו, ילדיו - יודעים על ג´וניור? הייתי הולכת לכיוון הזה אולי גם אם אבא לא מתפקד, האחים אולי כן... מדברייך, הם גדולים. יש עם מי לדבר. ואישתו - אם היא לא יודעת, זה יעלה לו... מה דעתך? סליחה שאני נשמעת קצת נקמנית בקטע הזה, אתם מכירים אותי... אבל מרגיז אותי גברים ש"מחזירים" לזוגתם על חשבון הילד. הם היו שם כדי ליצור את הפשושים, הם צריכים לקחת אחריות!!

יקירתי ../images/Emo24.gif

שתבינו. ג´וניור בא מאהבה ומבחירה של שנינו. רצינו ותכננו אותו (למרות שחשבנו על "אותה"
) , מהימים הראשונים שהיינו ביחד. ההריון שלו היה יקר מאוד לנפשנו ושמרנו עליו מכל משמר. אבא של ג´וניור ליווה כל רגע ורגע ממנו ונוכח בלידה בציפיה עזה. הוא הראשון שחיבק אותו בעולם. אפילו לפני. בצוואה שהכנתי (בנעמת) כשג´וניור נולד , הוא חתם שאם קורה לי משהו , הוא יהיה זה שימשיך לגדל אותו. למרות ששמו לא נרשם כשם האב באף מקום אחר. כשג´וניור היה בן שנתיים אפילו רצינו ללדת לו אח/ות. (שנפל/ה באופן טבעי
) המהפך חל לפני כשלש שנים , כשג´וניור בן 5 בערך. לא רבנו , היינו עדיין מאוהבים. אבל לאבא הזה הייתה גם משפחה נפרדת משלו שהוא אהב באותה המידה. לא יכול היה כנראה לעמוד בעומס הנפשי הזה. הם עברו כשנה לפני כן תאונת דרכים מאוד קשה ואשתו שכבה מגובסת כשנה בבי"ח ועול הטיפול בה בה ובשלשת בניו היה כבד. בשבוע הראשון לתאונה , כשהוא שכב בבי"ח אחר , אני נסעתי לשם לשבוע שהוא היה מאושפז , שבור כולו (פיזית ונפשית ) , שכרתי חדר במלון בעיר צפונית , והייתי לצידו בכל אותן שעות ובכל רגע , שלא היו לו מבקרים אחרים (שאז הייתי נעלמת , כמובן ) וטיפלתי בו כבתינוק . כמה חירויות שהיו לו קודם , ניטלו ממנו בעקבות התאונה. הטיפול האינטנסיבי במשפחתו ובאשתו בזמן האשפוז והשיקום שאחרי זה , גרמו לו "לעשות חושבים" ולהחליט "בעבורנו" שהוא הולך מאיתנו ואני צריכה לשקם ולבנות את חיי בלעדיו. בתחילה הפגישות עם ג´וניור היו די תכופות. לאט לאט הוא התרחק יותר ויותר. (לדבריו , זה היה ב"עצת" פסיכולוג , שהיה היחיד ששמע את סיפורו ויעץ לו שהיעלמות טוטאלית עדיפה לג´וניור מאשר ביקורים לא סדירים מידי פעם , בלי שידע מתי תהיה הפעם הבאה ). זו התקופה שההתדרדרות בחיי החלה. כלומר , התחילה באיזושהי נסיקה גבוהה אבל הנפילה באה ובגדול. עזבתי את מקום עבודתי (הקרייריסטי והשוחק) לאחר 20 שנה , רציתי "חופש" גם משם. למדתי דברים חדשים. נסעתי עם הג´וניור לטייל בעולם. ניסיתי "לעשות חיים" כבת יענה. (ובזה הוא בהחלט צודק - חייתי כאילו אין מחר , אבל המחר הגיע עכשיו ) ובאמת , המחר הזה , הוא עכשיו , תוסיפו לזה את המשבר ההולך וגדל בשנים האחרונות במצב הכלכלי ומצב התעסוקה בארץ ואת גילי שהולך ומתקדם אפילו שהרוח נשארת צעירה , (מי שקורא קו"ח זה לא ממש מעניין אותו ) את הדיכדוך על אופן ניתוק הקשרים ומה שנהייה מזה , ואולי קצת תבינו , לאן אני הולכת ושוקעת. מעולם לא קיבלתי ממנו תמיכה על בסיס קבוע. לא רציתי ולא רציתי לבקש. כן קיבלתי ממנו עזרה כספית כשבניתי לי ולג´וניור בית באיזו מושבה. הבית הזה היה הבסיס לדירה שיש לי היום. למרות שאני עדיין משלמת סכומי עתק כמשכנתא חודשית. הבניה הייתה בעידודו כמובן וליווי שלו , גם תכנונית. ההכללה ל "גברים" וכו´ וכו´ , לא ממש מתאימה לי. אני לא שונאת גברים ולא שונאת אותו. בכלל אני חושבת שאי אפשר למחוק אהבה גם אם היא נגמרת. ובגלל זה כל כך קשה לי לנקוט איזשהו צעד דרסטי לשינוי גם אם זה על חשבון מצבנו הכלכלי. מבחינתי , ואמרתי את זה לא פעם , כל מה שהייתי רוצה זה שהקשר ביניהם יחזור להיות , לפחות כמוו שהיה. אני מאמינה שהוא אוהב את ג´וניור בדרכו שלו , (ובטח שהוא "מכיר" בו )אבל עולם המושגים שלו , הכלכלי וה"חברתי" במקרה הזה , קצת מתעוות. קשה לו לרדת ולהבין את הכוכב שאני חיה בו. הכוכב שלו קצת יותר גבוה . אני מבולבלת , אני חושבת. המצב הזה מאוד מערבל אותי. סך הכל זה חדש גם לי , להיות ככה. ב"מחר" שפתאום הגיע. |לוחצת על |שלח/י|

אני לא מזלזלת בכמה הוא רצה ואהב

להפך, זה עוד יותר מדגיש את מה שאני טוענת. סליחה על ההכללה, אני שומעת יותר מדי סיפורים על התנערות של גברים מאחריות. ניהלתי הרבה שיחות עם גברים שחושבים שאם אישה נכנסה להיריון - זו בעיה שלה!! כאילו שהם לא היו שם לעזור. יותר מזה, הם מאשימים אותה בגניבה חה!!! מי שלא רוצה ילדים, שישמור על זרעו!! אז סליחה שהכללתי, לא הייתה כוונה לפגוע בקשר שהיה. אני לא שונאת גברים, אבל יש דברים שמרגיזים אותי. אבל מה שהיה - נגמר!! את שומרת לו חסד נעורים והוא מנצל את זה. הוא לא עמד בלחץ? - קורה!! אי אפשר להכריח אדם להישאר. הוא הבין שעדיף להיעלם לגמרי? - בסדר!! אבל... אם אתה לא שם כדי לאהוב ואתה לא שם כדי לעזור ביומיום תפצה על זה בכסף - מה? לא מגיע לג´וניור? הוא ראוי פחות מילדיך האחרים? רחוק מהעין רחוק מהלב, הבה נשמור גם רחוק מהכיס? ואת יודעת מה? אם הייתה ביניכם כזאת אהבה גדולה אז מה? לא מגיע ל ך ? תכננתם יחד, גידלתם יחד בהמון אהבה רציתם יחד עוד ילד/ה, מה קרה לאהבה הזאת אצלו? מה קרה למחוייבות שלו לילד שלו? זה ילד שהוא בחר להוליד ולגדל. את מתארת משבר שהוא עבר. היה לו קשה - ברח!!! ככה פתאום, החליט שהוא לא עומד בזה והשאיר אותך להתמודד. את, שמעת שנשארת לבד - עברת משבר. היה לך קשה להתמודד - ברחת!! קמת והלכת לשאוף אוויר. בסדר? - לא בסדר? - מה זה חשוב??? הקטע כאן, שהוא מרגיש שלו מותר ושלך אסור!! וזה מה שלא בסדר בעיני. לגבי הויתור על נקיטת צעד חריף, זה לא רק על חשבון המצב הכלכלי, זה על חשבון שמחה, בטחון, ערך עצמי חשבי על זה. יש המון השלכות למצב כלכלי קשה, אני תוהה אם את חושבת שהם מגיעים לך ולג´וניור במיוחד כשאפשר אחרת

העקשנית

New member
אביגיל-קראתי בבוקר והיה לי מאד קשה|

לא רציתי לענות לך כי לא הייתי לבד.רציתי להתרכז........ הסיפור שסיפרת מאד קשה. מה שתארת כהריון רצוי של שניכם, לא מוכיח את עצמו במציאות, אם אני מתעלמת לרגע מהתאונה. כי אילו היה רצוי-הוא היה משלם לכם מזונות. משהו באופיו הפגום התגלה במערומיו בצד הזה של הסיפור.אבל כשמאוהבים, לא רוצים לראות-האהבה היא עיוורת, ומיפים את האהוב-מי כמוני יודעת......... מעניין אותי מי הפסיכולוג האידיוט (סליחה) שיעץ לו להתנתק מהילד, והאם גם את היית שותפה לשיחות, והאם את בטוחה שהוא הלך אליו, יש לך הוכחות?או שאולי הוא בדה זאת מליבו...... מאד ברור לי למה הייתה הנפילה בחייך, כל אשה הייתה נופלת ומתרסקת אם היו מתנהגים אליה כך.את הרי היית תלויה בו מבחינה רגשית-ואולי גם פיזית, והוא עלדעת עצמו-החליט פתאם לעזוב וללכת. זה נורא קשה.לי תמיד אמרו-רק גבר אחר יוציא אותך ממנו-זה אולי נכון גם לגביך, אבל איך אפשר לתת אמון בגברים, כשרואים איך הם מתנהגים? את מזכירה לי את עצמי-עליסה בארץ החלומות, רוצה וחולמת שהמצב ישוב לקדמותו, והוא לא ישוב...... ואין לך אומץ או כוח או רצון לחשוב בכלל על גבר אחר-נכון? כי את עדיין מאוהבת בו..... מאוהבת באהבה........ כלכך כואב וכלכך מוכר. מה אומר לך? לפחות עזר לך בנושא הבית, וגם זה לא עד הסוף-עובדה שאת משלמת את המשכנתא-אז במה הוא עזר בדיוק? ב-20 אלף דולר? אביגיל-אני לא יודעת מה לאמר לך, כי גם אצלי המצב לא פשוט. אולי צרת רבים חצי נחמה? אני מאחלת לך שלמרות הכל כן תצליחי להעלות את עצמך על דרך המלך, אם את צריכה עזרה, תבקשי אותה והיא תגיע. תאמיני בעצמך בנושא העבודה, אם את רוצה לעבוד כשכירה, הציעי את עצמך, בכל מקום אפשרי, אפילו התקשרי לרדיו-לתכנית של איריס קול-היא מנסה ומצליחה לעזור לאנשים למצוא עבודה. אם החלטת להיות עצמאית-לכי על זה. אם לא במשפחתון-אז במשהו אחר. אל תתיאשי. יהיה טוב בסוף. מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך אנרגיות של אור ואהבה.....

קשה לי לחשוב על זה

זו לא הדרך שאני רוצה לבחור בה.
אני דוחה את הקץ הזה. ותודה

אני לא נועלת

דלתות בפני אנשים שיקרים לי. והוא יקר לי בדרך מסויימת. וג´וניור היה כאן , לידנו. (כי בעצם הוא בא אליו.) כזה קצת נעלם כשהשיהה נעשית רצינית וחוזר עם נסיונות לשפר את מצב הרוח. ומקבל קצת צומי. וחיוכים. וגם חיבוק הוא קיבל. הוא זקוק לקשר הזה. ואני לא רוצה ל"ייפות" לו מדי את המצב. אמנם כל הקסטסטרופה הנוכחית נובעת ממצב כלכלי אבל אני מאמינה שאיכשהו נתגבר ולא רוצה שיישארו משקעים אחרים.

העקשנית

New member
אביגיל-ברוכה הבאה למש´ היענים|חיבוק

בנות היענה התכוונתי. גם אני נמצאת כאן, ואת מוזמנת להצטרף......... מה תשתי?
כלכך מזכירה לי את עצמי, ונאווה כלכך צודקת, שזה כואב, אבל-אנחנו תקועות בשלנו, ולא רוצות להלחם, ומשלמות את המחיר,רק כדי לא להלחם.
ומוכנות בשביל חיבוק או שניים, לתת את כל הנשמה ולוותר על כסף ועל כל מה שמגיע לנו בעצם.
זה נשמע נורא, וגם אצלינו זה ככה. האם אשתו וילדיו יודעים?
הרגשה שלי-שלא........ מה עושים? בואי נדבר על זה בסדר?

מלי62

New member
סדק

אז פשוט את ביום רע, וזהו כי את שלמה עם מה שיש. מוכנה למכור את הבכורה עבור נזיד עדשים (בלי לפגוע לא שופטת לא במצב חביב ממך). אך בעיקרון זה מה שאת רוצה. אז את צריכה רק כרגע הרבה
גם עם לא מכירה נותנת לך הרבה
והרבה הבנה

מלי62

New member
למה

למה לא לתבוע מזונות מסודרים ושילכו לעזעזל כל הדאגות והמחשבות וההתחשבות באחרים. יש נשמה שצריכים לדאוג לה היא שלנו באחריות שלנו לא מפחדת משום דבר כמו נמר אטרוף את כל העולם בשביל הגורים שלי. גם עם הבטחתי ברגעים מסוימים הבטחות אחרות אך אין מה לעשות המצב שונה היום וזהו,צריך לדאוג לגור ולנפש של הנמר

למעלה