ושוב פסיכומטרי

ohad60

New member
ושוב פסיכומטרי

החלטתי בלית ברירה לעשות שוב..... והפעם בלי קורס, השאלה שלי היא מאיפה להתחיל סה"כ פעם אחרונה עשיתי במועד אפריל ככה שהחומר עוד לא נמחק לי לחלוטין מהראש אבל עדיין אין לי כיוון מסויים חוץ מכמותי בכלליות, רעיונות? הצעות? גיליוטינה?

יוסי n

New member
גיליוטינה...

כתוב מהו ממוצע הבגרות, ומהו ציון הפסיכומטרי שלך.

בוא נתחיל

מזה שתכתוב כמה קיבלת בכל חלק ואת הציון הכללי. אם יש נושאים ספציפיים שאתה יודע שאתה מתקשה בהם, תכתוב גם את זה. בעיקרון זה להשיג חומר ולבנות תכנית עבודה שמותאמת לך ומתמקדת בחלקים החלשים יותר שלך.

ohad60

New member
טוב אני חושב שכבר כתבתי בפורום מתיש

747 אנגלית 150 מילולי 146 כמותי 138 מן הסתם אני צריך לעבוד על הכמותי אהל אני לא רוצה להזניח את האנגלית והמילולי כדי לא לרדת..... השגתי את הספרים של יואל גבע בנוסף לספרים של קידום שהיו לי ואני מתכוון לקנות סטוק של מחקים :) בבחינה עצמה אני זוכר שטעיתי ב-3 שאלות הרחונות שהיו בפרק כמותי .... הקטע זה באמת לארגן לעצמי תכנית עבודה שתעבוד הייטב

ohad60

New member
אבל ואחרונות

אסור לי להתעורר כ"כ מוקדם ביום שבת!

זה מוקדם../images/Emo35.gif

אני ערה משמונה כדי ללמוד על צמחים

nitzan111

New member
אני ערה מ-4 ../images/Emo178.gif

אין לי מושג למה... אוף,משעמם
מה מוקדם בשמונה

nitzan111

New member
כשאני קמה בשמונה,

אני חושבת לעצמי - "וואו, כמה ישנתי, אייזה יופי!" לא, לא כדאי לך. זה ממש משעמם להשתעמם.... עדיף לעשות משהו, אפילו ללמוד!

את רוצה להגיד לי

שאת קמה לפני שמונה ביום שבת
תאמיני לי שהכל עדיף על ללמוד את מה שאני לומדת עכשיו, אני מתחילה להתגעגע להיסטוריה...

nitzan111

New member
ברור../images/Emo70.gif

אני קמה בשמונה רק כשאני הולכת לישון ממש מאוחר... (כמו בתקופה שלמדתי לבגרויות...והלכתי לישון בשלוש בערך) וגם זה לא תמיד. (השיא שלי זה תשע
) בדרך כלל אני מתעוררת בשש, או בשבע.... (אני מתעוררת לבד, בלי שעון) כן, גם אני צריכה ללמוד מתמטיקה (צריכה, זו מילת המפתח, לא נגעתי בזה מזמן) ומתגעגעת לספרות והיסטוריה.... (לא יאמן, כשאני לחוצה, ויש לי מיליון בגרויות, אני מקטרת כמה קשה ומעצבן וכמה אין לי זמן לכלום, כשאני לא לחוצה ובחופש, אני מקטרת שמשעמם
)

ohad60

New member
כן צריך להמציא איזה

מכשיר שמכריח אותך ללמוד, לדוג' כשאתה לא לומד אז הוא נותן לך מכות חשמל שהולכות ומתגברות עד שאתה מתייאש ואתה הולך ללמוד (קצת מזוכיסטי אבל עלול לעבוד?!)

../images/Emo6.gif

מכירה את הבעיה הזאת יותר מידי טוב... ניצן, את מופרעת! (אבל אהובה!
)

nitzan111

New member
../images/Emo6.gif אני מקרה אבוד

הייתי פשוט מוציאה את הסוללות

nitzan111

New member
אני לא מסוגלת לישון כשאני לא עייפה

אני הולכת לישון נגיד ב-10-11 (תלוי מה יש בטלויזיה באותה תקופה
) בשש-מקסימום שבע, אני מתעוררת מלאת מרץ ותוך שתי דקות אני כבר למטה עם במבינו (
)

תשיג ספרים של הייקיו

ותעזוב את קידום. הייקיו מאוד טובים לכמותי, וזה בדיוק מה שאתה צריך לשפר. כדי לשמור על הרמה באנגלית מספיק שתקרא ספרים ותתרגל פרק פעם בכמה ימים, לא צריך להשקיע יותר מזה. במילולי תסתובב עם כרטיסיות מילים, לא יזיק, וגם תשלב תרגול של זה בתכנית העבודה. בקשר לכמותי, צריך לראות בדיוק למה יש לך את הטעויות שעדיין יש לך. אם אלה טעויות בנושא ספציפי (גרפים, גיאומטריה וכו') או סתם טעויות של חוסר תשומת לב או טעויות חישוב קטנות. אם טעית ב3 השאלות האחרונות של הפרק, כנראה שאתה נוטה "להתעייף" לקראת סוף הפרק, ואז זה כבר עניין של איך שאתה פותר מבחנים. בקיצור, כדי לארגן תכנית עבודה כמו שצריך, צריך לקחת בחשבון הרבה דברים וקצת קשה לעשות את זה כאן. אם אתה רוצה, צור איתי קשר במסר ונמשיך משם.

L i o r 8 4

New member
פסיכו

גם אני אחרי 2 פסיכומטרים שלמדתי במכון (לפחות אחד מהם היה קורס צבא ולא שילמתי אלפי ש"ח), החלטתי ללמוד לשלישי והאחרון לבד. הדבר שהכי חשוב כמובן בכל זה הוא הרבה הרבה כוח רצון. מה שאני עשיתי- קניתי את הספרים מאותו המכון (אפשר גם לשבת ולמחוק את הכל, אבל זה המון עבודה) והשתמשתי ברשימת ש.ב שהייתה לי מהקורס- חילקתי לי מראש את כל הנושאים לפי ימים, ככה שכל יום עבדתי על כל שלושת הנושאים המרכזיים. על תעשה לעצמך הנחות ותעבוד לפי התוכנית עבודה הזאת כי רק ככה באמת תעבור על כל החומר. חילקתי את החומר ככה שנשארו לי בסוף כמה שבועות לפתירת כמה שיותר מבחנים שלמים, כי זה הכי חשוב. כמובן שאתה חייב לשים לב באילו נושאים היית חלש יותר בפסיכומטרי הקודם ועליהם לעבוד יותר. הפעם לשם שינוי באמת קראתי ספר באנגלית ואפילו עברתי על כל הכרטיסיות של המילים בעברית :) אני מאוד מבינה כמה זה מעצבן לעשות את זה שוב, אבל תשקיע בזה את כולך ותאמין שזאת בהחלט הפעם האחרונה! שיהיה המון

למעלה