ושוב שאלה לבשלניות של הפורום

kisses

New member
ושוב שאלה לבשלניות של הפורום

יש לי מלא בשר טחון בבית ואני מחפשת מתכונים (לא קציצות ולא בולונז) אודה על כל רעיון
 

kisses

New member
אני אף פעם לא מסתדרת עם לזניה

הדפים תמיד יוצאים לי יבשים ואני כן מחפשת מתכונים מרעננים עם בשר טחון רק לא הידוע מראש
 
דפים יבשים?

זה עוד לא קרא לי. אני משתמשת בדפים לא בישול מקדים של ברילה וגם של אסם (של ברילה יצאים יותר טוב). פשוט צריך לדאוג שיהיה מה שירטיב את העלים באפיה ולכן יש רטבים שונים (עגבניות או בשמל במקרה הזה).
 

רחלילי

New member
איך יבשים?

את עושה עם דפים שמשבלים או כאלה שקונים ושמים יבשים (אלה הכי טובים) אם שמה מספיק נזולים (גבינה)? מה שחשבו זה שלא יהיו פסטה שחשופים לאויר התנור. ולא אמורה להיות בעיה, תגידי מה לא יוצא לך טוב אני אנסה לעזור לך.
 

kisses

New member
אשמח לקבל מתכון ללזניה

שהדפים הם ללא בישול מקדים אבל זה צריך להיות כשר
 

רחלילי

New member
ליאת אין הבדל במתכון

זה אותו מתכון רגיל של לזניה אך אין צורך לבשל אותם זה דפים מיוחדים יש בארץ ואני מאמינה שגם באנגליה יש. אם יש דברים בסופר שכתוב עליהם כשר אז תוודאי שגם עליהם רשום. לא צריכה להיותבעיה עם זה זה נורא קל רק מה לשבור אותם ככה שלא יבלוט החוצה אפילו שביב של עלה כזה אחרת זה סתם מגעיל ויבש. ושימי לב שבשכבה האחרונה שמים גבנ"צ מתחתיה רוטב אדום חמתחתיו קוטג´ או גבינה אחרת עם ביצים ותבלינים ומתחת עלים כאלה של פסטה. בשום אופן לא סוגרים למעלה עם עלי פסטה. וניתן לקשט בזיתים ואו עגבניות שרי ואו אורגנו זה יוצא פיצוץ. יש לך מתכון ללזניה?
 

תוכי

New member
רעיונות

המפרום של אמירה או רולדה ממולאת בשר טחון או קציצות מטוגנות
 

אמיקה

New member
תוכי - אמרו לא קציצות ../images/Emo13.gif

אני צוחקת... המממ.... ממולאים הולך? משהו פשוט: נניח לחצי ק"ג בשר טחון (אפילו לא משנה איזה, למרות שלטעמי יותר טעים בקר). צריך: 4-6 פלפלים אדומים או צהובים (תלוי בגודל, אבל בכל מקרה לא ירוקים. מר. פיכס). חצי כוס אורז לא מבושל 2 בצל חתוך דק 2 רסק עגבניות מלח, ופלפל (נגיד חצי כפית, רבע - אבל עדיף לטעום). כף פפריקה מתוקה או בהרת טוב. את הפלפלים משרים במים רותחים ל-5 דק´. חותכים להם את הראש ושומרים את הכיסוי שהוסר. את האורז שמים בסיר, עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מכבים אש. מסננים. מילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר (ומפוררים, עד שהוא משנה צבע לשחום), מוסיפים את האורז, התבלינים ובסוף חצי קופסה רסק. מערבבים טוב טוב על האש, וטועמים. (עכשיו הבשר כבר מוכן, אז אפשר, האורז עוד לא מוכן - אבל לא נורא..). אם צריך - משפרים תיבול. ממלאים את הפלפלים במילוי, לא מהודק ולא עד הסוף (קחי בחשבון שהאורז עוד מתנפח). סוגרים הכיסוי לפלפל עם קיסמים מסדרים את הפלפלים שיעמדו יפה בסיר. את הרסק (קופסא וחצי) מנערים עם 2 כוסות מים (אני מנערת בצנצנת), מוסיפים מלח ופלפל ופפריקה (חצי, רבע, חצי כפית) ושופכים בזהירות לסיר מסביב לפלפלים. הרוטב צריך להגיע לפלפלים עד הכתפיים לפחות
מרתיחים, מורידים אש לקטנה, שעה על הגז. נורא טעים!
 

רחלילי

New member
לא מתכון אבל רעיון: פלפלים ממולאים

כמו שעושים עם אורז וכאלה רק באורז לערבב בשר טחון יוצא מעולה. דבר שני רולדת בצק זה מעולה עם בשר טחון אם יש לך בצק עלים זה ממש מעדן. מה עוד? קובה? (אין לי מתכון).
 

shelycat

New member
../images/Emo78.gifמה לגביפיצה בשרית?

מה אם לזניה בשרית או פאי בשר למשל שפרדס פאי=פאי רועים? יש לי ספרון מתכונים של בשר טחון אם את רוצה משהו ממנו הנה תוכן העינינים: בשר בקר טחון: אמפנדות בשר מתובלות בולונז בקר ופטריות עם פולנטה בקר ואיטריות בטיגון ערבוב המבורגרים ממולאים ברוטב חזרת לבנה המבורגרים מולאים ברוטב פסטו המבורגרים עם עשבי תיבול ובצלי קרמל כדורי בשר בפפריקה עם איטריות ספגטי עם ראגו בשא עשיר עגבניות ממולאות פאי בשר קדירת בקר עם ציפוי פטרוזיליה קציץ בשר ופלפל ספרדי עם תפוחי אדמה קציץ בשר בתפו"א ושקדים קציצות בקר ברוטב עגבניות סמיך ריזוטו בקר ודלעת תפיחיות בקר ופטריות בברנדי הודו ועגל טחונים: גלילות הודו ועגל אירופאית הודו ועגל בנוסח קייב טיגוניות הודו עם תפוחי עץ מתובלים כדורי בשר מתובלים בגריל כדורי בשר נימוחים של הודו ועגל ככר פיצה מאפה הודו ועגל עם תפו"א מיני פאי מבשר הודו ועגל נקניקיות ספרדיות מתובלות עם סלט שעועית קישואים ממולאים נוסח איטלקי יש גם מתכונים שמתאימים לכבש טחון ולעוף טחון עם תרצי שהקליד לך אותם.
 

kisses

New member
אשמח לקבל מתכון לפיצה הבשרית

ולקציץ בשר בתפו"א ושקדים
 

shelycat

New member
...............

פיצה בשרית כשרה אני לא יודעת להכין (רק כזאת לא כשרה, בעיקרון כמו שמכינים רוטב בולונז ואז מורחים על בצק הפיצה ואופים). קציץ בשר בתפוחי אדמה ושקדים: משך ההכנה: 15 דקות משך הבישול 1/2 1 שעה לשמונה סועדים 1 ק"ג בשר בקר טחון 1 כוס (60 גרם) פרורי לחם לבן טרי 21בצל גדול,קצוץ דק גבעולי סלרי, קצוצים דק 1 כף זנגביל טרי. מגורר 2 שיני שום, מעוכות 1 כף אבקת קארי 2/3 כוס מרק בקר 2 ביצים, טרופות מעט 2 כוסות מחית תפו"א (פירה) 2/3 כוס שקדים הכנה: 1. מחממים מראש תנור ל 180 מעלות. מברישים תבנית בקוטר 20 ס"מ במרגרינה מומסת או בשמן. בקערה גדולה מערבבים בשר בקר טחון עם פרורי לחם, סלרי, בצל, זנגביל, שום, אבקת קארי, מרק וביצים. מהדקים אל תוך התבנית, ואופים במשך1 שעה ו-15 דקות, או עד שהבשר משחים היטב. מסננים את הנוזלים; הופכים את קציץ הבשר על תבנית תנור. 2.מורחים את הקציץ מכל עבריו המחית תפו"א; מהדקים את השקדים על תפו"א. מגבירים את חום התנור ל 210 מעלות, ואופים את הקציץ במשך 15 דקות או עד שהשקדים זהובים-חומים. להגשה, חותכים לפרוסות משולשות.
 
המבורגרים

מתכון של אמא - מהראש: לשני סועדים- 0.5 קילו בשר טחון, לתבל במלח ופלפל ולעשות קציצות. אפשר לעשות בגריל, אנחנו עושים במולטי שף וזה יוצא מצוין. 2 לחמניות - לחתוך לשניים ולשים קצת בתנור שישחימו מעט (לא חייבים). בצל קצוץ ומטוגן. מלפפונים חמוצים ועגבניות חתוכים. ואז להרכיב את הכל עם קטשופ וחרדל. טעים!
 
למעלה