פאטוש גורמה
וריאציה על ה"פיתה-עם-בצל-ובנדורה"... 2 פיתות 1 בצל סגול גדול, קלוף 4 כפות חומץ בלסמי 4 כפיות סוכר 1/4 כפית פלפל קאיין 8 עלי חסה מסולסלת (או "משי"), קרועים לחתיכות בגודל ביס 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 מלפפון (לא מקולף), מגולען, חתוך לקוביות קטנטנות 3 עגבניות בינוניות, מקולפות וחתוכות ל-8 פלחים כ"א 4 כפות פטרוזיליה מסולסלת (או 3 כפות שטוחה), קצוצה דק 1 שם שום, כתושה 2 כפות סומאק 4 כפות מיץ לימון טרי 4 כפות שמן זית 4 כפות נענע, קצוצה 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור, טחון טרי חוצים את הפיתות ל-2 עיגולים ואופים ב-180 מעלות עד שנהיות קריספיות (5-10 דקות). מוציאים ושוברים לחתיכות בגודל ביס. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מפזרים עליהן כף סומאק ופלפל שחור גרוס גס, ואופים ב-180 מעלות עד שהגלד החיצוני מתייבש. מעבירים את התנור למצב גריל, מעבירים את הבצל ל-1/3 העליון של התנור ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומסירים את הגלד החיצוני. שומרים חם. על להבה בינונית ממיסים את הסוכר בחומץ, מוסיפים את הקאיין ומצמצמים ל-1/4 הכמות (כף אחת). שומרים חם. בקערה גדולה מערבבים (מנערים) את הפיתות, החסה, הבצל הירוק, המלפפון והעגבניות. בקערה קטנה טורפים היטב את הפטרוזיליה, השום, כף סומאק, מיץ הלימון, שמן הזית, הנענע, המלח והפלפל עד שהרוטב מתאחד. מוזגים על הסלט. מניחים את פרוסות הבצל הסגול מעל הסלט. מטפטפים כמה טיפות של בלסמי מצומצם על הבצל.