ושוב שאלות

ושוב שאלות ../images/Emo9.gif

הפעם לגבי שינוי השם בתעודת הזהות רציתי לדעת אם זה עולה כסף, במה כרוך התהליך והאם נוצרת בעיה של שייכות מסמכים רשמיים לי, שהם על השם הקודם שלי. כמו רשיון נהיגה, תעודת בגרות וכו'...
אור

לא אמורה להיות בעיה

הקשיים שמשרד הפנים נהג להערים בעבר בפני אנשים טרנסקסואלים לא מנותחים שביקשו לשנות את שמם, אמורים להיות מאחורינו. מאז יוני השנה, כאשר שר הפנים הודיע שנתן הוראה למרשם האוכלוסין לרשום שינוי שמות של אזרחים ללא קשר למין הרשום בתעודת הזהות, הבעיות אמורות היו להפתר. האמת היא שלא שמעתי לאחרונה על אנשים שנתקלו בבעיות, אם כי כמובן אין זה אומר שלא היו תקלות כאלה. אני מקווה שהכל ילך לך כשורה במשרד הפנים. בסך הכל מדובר בהליך אדמיניסטרטיבי די פשוט. הרישום במקומות אחרים, כגון משרד הרישוי וקופת חולים, מתעדכן אוטומטית בתוך כמה שבועות או חודשים, כאשר מוסדות אלה מסתנכרנים עם המחשב של משרד הפנים. בכל מקרה, אם יעשו לך בעיות, אהיה מאד מעוניינת לשמוע על כך. בהצלחה, נורה

גם אני הייתי רוצה לדעת.

מישהו יודע? לא אם יש בעיה לשנות את השם, אלא על כל המסביב, כמו שאור שאל. (חשבון בנק? רשיון? תעודות למינהן? זה עולה כסף?). (במאמר של נורה וגם בתשובה שלה אין שום התייחסות לשאלות הללו).

לצרף את האישור

תומס, מאגרי מידע רבים מתעדכנים אוטומטית אחת לתקופה מתוך המאגר של משרד הפנים. בחלק מהם אפשר גם לבצע שינוי שם יזום. במקרים אלה עשויה להתעורר בעיה אם למישהו יש בעיה להציג את תעודת זהות, שבה רשום מין שאינו ממין העניין. אלא שמשרד הפנים, נכון כמו תמיד לעזור לטרנסג'נדרים, מספק כאן פתרון: בעת שינוי השם, פקידי משרד הפנים ימסרו לידיך אישור המעיד כי שינית את שמך. במסמך זה לא מצויין המין הרשום. מומלץ מאד לצרף העתק שלו לכל בקשה לעדכון השם. לרוב - לא תיתקל בקשיים. בעיות עלולות להתעורר בעדכון רישומים היסטוריים, למשל של תעודות שניתנו טרם שינוי השם, כגון דיפלומות, תעודות בגרות, תעודות שחרור מהצבא וכיו"ב. כאן זה לא תמיד הולך בקלות, ונדרשת התערבות של גורם נוסף. נורה

moonage

New member
מה לגבי

שינוי המין הרשום בתעודת זהות? עם זה עוד עושים בעיות?

משרד הפנים והבעיות

למעשה, בנושא זה לא כל כך עושים בעיות, פרט לעצם המדיניות הנוהגת לגבי התנאים לשינוי רישום המין. מי שעברו ניתוח לשינוי מין - רשאים לשנות את הרישום ללא בעיה, בהליך אדמיניסטרטיבי פשוט. אם יש קשיים פה ושם - הם נובעים מחוסר התמצאות של פקידים בנוהל, ולא ממדיניות מכוונת. לגבי אחרים - שר הפנים הביע באזניי נכונות להעביר את הנושא לבדיקת היועץ המשפטי לממשלה, כפי שעשה בעניין שינוי השם. עם פרישתי מראשות האגודה הנושא הוקפא, אך אני מקווה לחדש את המאבק אחרי שנסיים את הכנת הצעות החוק לזכויות הטרנסג'נדרים. בכל מקרה, השינוי יקח זמן, כי בנוסף להתנגדות הצפויה מצד גורמים שמרניים כאלה או אחרים, מעורבות פה מספר סוגיות שאפילו בין העוסקים בנושא מצדנו אין הסכמה עליהן. נורה

גורם נוסף

"גורם נוסף" - הכוונה לכך שלעתים יש צורך להסביר בצורה מפורטת וממוקדת יותר למוסד המסרב לעדכן את הרישומים, מה המשמעות של אי-עדכון עבור האדם הטרנסקסואל. יש וההסבר נושא צורה של שתדלנות - מכתב, שיחה, פניה לגורם בכיר יותר וכיו"ב. יש וצריכים לערב גם ייעוץ משפטי. מי שמנהל מגעים כאלה יכול להיות יועץ עצמאי (נאמר - מטפל, או עורך דין), נציג של ארגון זכויות אדם, או פעילה/ה למען זכויות הקהילה, כגון שפחתכם הנאמנה, שאליה פונים טרנסים וטרנסיות לא מעטים שזכויותיהם מקופחות ונרמסות בכל מיני תחומים. נורה

למעלה