ושוב שלום לכולם...

• פותח הנושא sb4
  • פורסם בתאריך

sb4

New member
ושוב שלום לכולם...

רציתי לדעת האם יש פה מישהו ששירת ביחידת המזל"טים של צה"ל או בכלל בחיל האוויר ויוכל לתת לי קצת הסברים על איך להגיע וכל זה... (בבקשה לשלוח לי מסרים פרטיים)

רציני20

New member
תשובה לשאלתך בפנים

ראשית תלוי באיזה עיסוק אתה מעוניין. אם אתה רוצה להיות מטיס מתוך קרון הבקרה, הרי שאתה חייב להיות נפל טייס בשלב מתקדם של הקורס, או לחילופין להיות טייס עם מגבלות טייס. להיות מטיס חוץ שאחראי להמראה ונחיתת המזל"ט הרי שאתה חייב להיות טיסנאי ברמה גבוהה ולפנות ללשכת הגיוס (ופעם או פעמיים בשנה יש גם מודעות בעיתונות). והדבר הטוב ביותר זה שתהיה לך פרוטקצייה ביחידת המזל"טים של חיל אוויר. זה הדבר שהכי עוזר. וחוץ מזה שזה מעניין, הרי שהשירות ביחידה זו לא כל כך קל כמו שהוא ניראה מבחוץ.

sb4

New member
את הפרוטקציה יש לי....

אבל האם אתה יודע קצת יותר פרטים על היחידה? אמרת שהשירות ביחידה הזאת הוא לא כל כך קל כמו שנראה - אתה יכול להסביר למה?

תכנס לאתר חיל האויר

תכנס לאתר של חיל האויר. באתר יש בין השאר מידע על חלק מהיחידות ועל תנאי הקבלה אליהן, יש בנוסף "מבחן תפקיד" ש"מתאים" לך תפקיד בחיל האויר. http://www.iaf.org.il

רציני20

New member
תשובה

אני יודע הרבה מאד פרטים, אבל ברור לך שלא אוכל לספר לך על באינטרנט. שנית, אני מבין שאתה צעיר לפני צבא ולכן מידת הידע שלך בנושא השירות בצבא לא כל כך גדולה. צבא זה לא כל כך קל, במיוחד בחיל האוויר הוא חייל מאד מרובע, עם מחשבה נוקשה והזיבולים שם נוראים. כאמור, אם אתה לא הולך להיות שם בעל מקצוע מוגדר, חשוב פעמיים, כי עוגמת הנפש שלך היא ביחס הפוך לציפיות שלך.

למעלה