ושוווב אני כאן לעזרה

תמתם8

New member
ושוווב אני כאן לעזרה

אחרי 7 חודשים לניתוח טבעת ירידה של כ-15 קילו. לאחרונה הייתה עצירה בירידה והגדלה בכמות האוכל
לכן החלטתי להצר(הצרה שלישית במספר- משערת שאני כמעט עד הסוף) הצרתי ביום רביעי האחרון- כנראה הצרה משמעותית מאוד(2 cc). אני מצליחה להכניס שתיה מתונה, גבינה עם הפסקות, ו קרקר עם ממרח כלשהו שאחריו אני מפוצצת
ירקות לא עוברים מה שעבר קודם יפה מאוד- יצא לי להקיא בימים האלה יותר מכל ה7 חודשים גם יחד. מקווה שלאט לאט אתרגל לכמויות. לא בטוחה שככה אמורים להיות החיים אבל אנסה חודש
הבעיה שלי היא שמאז הסגירה אני סובלת מעצירות נוראית, וזה לחלוטין כואאאאב לי
האם התופעה מוכרת? יש דרך לטפל בה?
help!!!!!
תודה רבה רבה

קוביd1

New member
שלום לך תמתם

את משערת שאת כמעט עד הסוף בסגירות ,מה זה משערת את לא יודעת כמה את סגורה בטבעת,.לא חכם בסגירות הגבוהות לסגור 2 CC , במכה אחת קשה לי להבין ,החיים לא אמורים להיות ככה ,ההקאות אסורות בהחלט ואם זה קורה זה צריך להיות פעם ב.....
אכילה כזאת תגרום לך במחסור בויטמינים הדרושים לגוף ועל זה תשלמי בירבית דריבית
מה שאני מציע לך ללכת לפתוח ב1/2 כי זה יכול להיות ההבדל בן סבל והקאות לבן חיים נורמלים כמו שצריך להיות
לא כל האמצעים מקדשים את המטרה והמטרה לרדת במשקל, ,המטרה לא לסבול,המטרה לא לגרום נזקים לגוף
עצירות יש כל מיני תרופות סבתא כמו להשרות שזיפים במים ולשתות אותם ,באם הבעיה חמורה אפשר לקחת משהו בבית המרקחת יש שם מבחר תרופות ,וזה לא קבוע שלא תתמכרי לזה והקיבה שלך תיהיה עצלנית ,במקרה חירום נרות או אפילו אולי חוקן חד פעמי

הרבה בריאות

קובי

תמתם8

New member
תודה

את השזיפים כבר ניסיתילא עוזר
אני כרגע בדרכי אל בית המרקחת מקווה שזה יעזור
ואני לחלוטין מסכימה עם דבריך, אני לא יודעת על כמה אני סגורה כי הרופא שסגר לא ידע להגיד- הוא רק אמר כמה הוא סגר!(בסגירה הקודמת אמרו לי על 9.5- לדעתי זה התרחב )
עד עכשיו בכלל לא סבלתי מהקאות בכלל ואני נגד זה ג"כ, שאלתי האם יתנו לי לפתוח חצי או שהם ילכו על כל הקופה ויפתחו לגמרי?
חשבתי לנסות קצת ככה לא להקיא אלא לאכול בכמות מועטת מאוד בתוספת ויטמנים(נהייתי צמחונית לאחר הניתוח)
אתה מייעץ לפתוח כבר עכשיו?ואיפה אפשר לפתוח באזור רמת גן? בני ברק?
ו--- אין סיכוי ב-ע-ו-ל-ם!!!! שאני אתמכר לתרופות או לשטויות האלה קשה לי לעכל שאני עושה את זה עכשיו!!
ושוב תודה

קוביd1

New member
פתיחת טבעת

התרופות נגד עצירות זה דבר חד פעמי ,עדיף לפתוח את הפקק אפילו שצריך חוקן, אין ברירה בשלב זה עדיף על הכאבים,
האם את מנותחת של ד"ר אבינוח אני לא זוכר באם כן תתקשרי למזכירה שלו ותקבעי תור
יש לאופירה רשימה של רופאים שפותחים את הטבעת ברמת גן ,ובני ברק אני מקווה שהיא תיכנס ותמסור את הרשימה

קובי

אופירA

New member
מנהל
קיצוניות - טוב לעולם לא ייצא ממנה

לא ברור לי איפה נותחת, איך ייתכן שהצרה שנייה היתה 9.5, ואיך ייתכן שבהצרה שלישית סגרו 2 CC בבת אחת. מי נוקט במדיניות כזו???
הגישה הרפואית הזו מסוכנת ביותר לבריאות, ומי שנוקט בה לא מבין כלל מה הקשר בין סגירה קיצונית מסוג זה לבין הצרות שיהיו למנותח הטבעת בשנים הבאות - ויהיו!!!
אני לא מצליחה להבין את ההיגיון של מנותחים, שרוצים לרזות כאן ועכשיו, ולא מסתכלים כלל על המחיר שנתיים קדימה, שלא לדבר על 20 שנה קדימה או על 50 ו-60...

אני מאוד מתנגדת להתנהלות של סגירה קיצונית, ואז פתיחה. ההתנהלות הזו גורמת לזעזועים לקיבה, ולסבל שנגרם מקיבה לא מתפקדת באופן תקין (העצירות כואבת, לא כן?).
אני בטוחה שהקיבה האומללה שלך צחקה צחוק ציני מר מאוד, כשהיא קיבלה שזיפים...
היא הולכת למות מטראומה, ואת נותנת לה שזיפים?...

אני ממליצה לפתוח 1CC לפחות. איפה? קודם נבין מי המנתח שלך ואיפה סגרו לך 2 CC בבת אחת. סוגרים בהדרגה ולא בקיצוניות.
למה אחרי 7 חודשים זו סגירה שלישית בלבד, למה לא לסגור קצת כל 4 שבועות?
יש לך טבעת, את לא חושבת שכדאי ללמוד מניסיונם של אלפי מנותחים במשך מעל 15 שנה? הניסיון אחיד, אין מקום לטעויות בנדון. התנהלות כזו הרסנית. את רוצה לעשות ניסיונות על עצמך, אחרי שהמון אנשים כבר ניסו זאת מזמן מזמן?

הרזיה שמגיעה לאחר התנהגות קיצונית, שגם לך ברור שלא יכולה להימשך כל החיים - ידוע ומפורסם שהיא מביאה אח"כ להשמנה + ריבית.
הרי עשינו ניתוח, אז זה אומר שהיינו שמנים מאוד מאוד.
איך הגענו לכך? בהתנהגות קיצונית שלא יכולנו להחזיק בה לאורך שנים.
ומה קרה לאחר שלא יכולנו להמשיך בדיאטה? השמנה + ריבית. אז למה לנסות זאת שוב ושוב?...
עשינו ניתוח כדי לחזור על הטעויות של פעם? או כדי לעשות שינוי בחיים, ולרזות מתוך בריאות?

שתייה לא צריכה להיות "מתונה" וכזו ש"מצליחים להכניס אותה". גם לא חודש ימים. שתייה בטבעת צריכה להיות זורמת חופשי. בלי שתיית 2 ליטר ביום של מים (חוץ מנס קפה), תהיה עצירות קיצונית. בלי ירקות ודגנים מלאים תהיה עצירות כרונית.
עצירות מהסוג שאת סובלת ממנה יש לה טיפול אחד ויחידי - מניעה. אחרי שתתנהלי בבריאות ובצורה נורמלית, יהיה צורך לטפל בעצירות החלקית שתהיה לך (וכנראה תהיה לך), ע"י שלל עצות בריאות שאינן גורמות להתמכרות ואינן תרופה (יש לי רשימה של עצות שנצברו פה לאורך השנים, והן עוזרות לכולנו באופן מפליא, ואינן ממכרות כלל). אבל אני לא מעוניינת להציע אותה כרגע, כדי שיעשו בהן שימוש בבחינת "בית חולים מתחת לגשר"...

למה לא תפתחי אצל המנתח שלך?
בבני ברק מקבל ד"ר מיכלבסקי מבוטחים מקופות שונות, בתשלום 70 ש"ח, בטל' 1700-700-568 (מאוחדת - חינם).
ד"ר רוזין מקבל מכבי, אבל הוא לא יהיה השבוע ויהיה עמוס מאוד בשבוע הבא. טל' 03-6194315.
בבי"ח מעייני הישועה יכולים לפתוח במיון בהפנייה מקופ"ח, תתקשרי לשם ותבררי מה הפרוצדורה.
כנ"ל במיון איכילוב, בילינסון, קפלן ועוד.
במיון תל השומר יפתחו את כל הטבעת, חד וחלק. הם לא נותנים שירות למקרים כאלה.

אני חוזרת ומציעה - כדאי מאוד להתייעץ לפני סגירה, ולא אחרי שכבר התרחשה הקטסטרופה.

תמתם8

New member
תודה על הייעוץ....

נותחתי אצל ד"ר סובחי וסגרתי באיכילוב תחת רנטגן
הרופא שסגר היה קמצוץ מאוד מאוד והרבה שנכנסו לסגור, הוא בכלל לא הסכים לסגור להם
אני הסברתי לו את רצוני לסגור בצורה הדוקה אך בריאה באופן נורמלי ולכן הסכים לסגור לי, די סמכתי עליו בעקבות הזהירות שנקט עם האחרים.
הוא אמר לי שהוא סוגר 2 (סגר בהדרגה ובדק שהכל עובר)ואם אקיא יותר מידי בימים הבאים אבוא למיון,
אני אכן חושבת שכדי להצליח לאורך זמן לשמור ולרדת צריך להיות ולחיות בצורה נורמלית
לכן אני אלך לפתוח 1 cc ומקווה שההקלה תבוא...
תכלס אין איזה סדר יום נורמלי ומסודר הכולל תפריט מפורטת? קשה לי עם ההגדרות הכוללניות האלה כמו בבוקר: חלבון+דגן צהרים: חלבון+ירקות וכו'
בשביל זה צריך ללכת לדיאטנית קבועה? האם צריך אחת מיוחדת לבריאטרי?(אני גם נהייתי צמחונית כך שהרבה דברים יורדים מהתפריט)
מה מספר הקילוגרמים שאמורים לרדת בחודש בממוצע?
תודה על החומר שאתן מספקים ונותנים

קוביd1

New member
סגירות של הטבעת

מפליא אותי הרופא שסגר ברנטגן סגר מידיי הרבה ,ברנטגן רואים הכל מה וכמה עובר
אני חושב שירידה בריאה זה ק"ג בשבוע ,
את צריכה דיאטנית שמתמחה בתחום הביריאטרי ,יש באכילוב במרפאת השמנת יתר דיאטנית טובה שתוכל לעזור לך
תתקשרי למזכירה של המרפאה ותקבעי תור לדיאטנית ,אפשר גם עם טופס 17 שתקבלי במרפאה שלך ,ואם לא ירצו לתת לך תבקשי טופס 17 לרופא כירורג באיכילוב ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
זו הבעיה שמפריעה לי במדיניות של איכילוב

ולכן אני מאוד מתקשה להמליץ על ד"ר סובחי כמנתח, למרות שהוא מנתח מעולה ואיכילוב נותן שירות שוטף והוא בי"ח טוב מאוד.
כל סגירה היא תחת שיקוף, כאילו שמישהו צריך את הקרינה העצומה הזו בכמויות גדולות.
המדיניות באיכילוב נותנת המון כוח למה שרואים בשיקוף, ולכן הוא סוגר 2CC בבת אחת, כי הוא רואה בשיקוף שהמעבר "מספיק רחב" והנוזל עובר חופשי.
אבל המציאות לימדה בהמון המון מקרים שבשיקוף לא רואים תמונה נכונה ולא רואים הכל. ואי אפשר לסמוך על השיקוף בצורה כזו.

כמו כן גם הבעיה שהמנתח קובע למנותח כמה הוא יסגור, ולא שומע מה המנותח רוצה לסגור או לפתוח (אני לא מדברת על באופן לא בריא, אני מדברת על שלא מביאים בחשבון מה המנותח מרגיש, מה ההדרגה הנחוצה לקיבה, ומה הניסיון מלמד. אלא מתייחסים לשיקוף כאל אוטוריטה עליונה, כאשר הוא ממש לא מצדיק את המעמד הזה במציאות).

קיבלתי לא מעט דיווחים טלפוניים שבשיקוף ראו מעבר חופשי, אבל הבן אדם לא יכול לא לאכול, לא לשתות ולא לנשום! אני לא מגזימה.
וגם דיווחים על שבשיקוף ראו שהכל חסום, אבל הבן אדם אוכל חופשי בכמויות אדירות.
וגם דיווח על שבשיקוף כל הזמן ראו טבעת במקום, תקינה לחלוטין והכל בסדר, לאורך חודשים וכמה וכמה שיקופים. אבל במציאות הבן אדם לא יכול לאכול, בקושי לשתות, היו לו כאבים בלתי פוסקים, נשרו לו השערות, הציפרניים, והוא היה הולך ונאחז בקירות מחוסר כוחות, הולך ומתעלף. בניתוח חוזר הסתבר שהיתה ארוזיה מאוד קשה, פצע פתוח ענקי, וכמות מוגלה מתפרצת בכוח, שיכלה למלא כל מה שחסר לכינרת.

כמה מילים על דיוק של שיקוף

שיקוף הכוונה רנטגן, נכון?

אמי, עליה השלום, נפטרה מסרטן הקיבה לפני כעשר שנים. כדי לגלות מה יש לה ולאבחן אותה מלכתחילה, שלחו אותה לצילום רנטגן. הצילום פוענח כתקין לכל דבר, בעוד שהסרטן בקיבה שלה כבר היה בדרגה 4 (למי שלא מבין - זו הדרגה הכי קטלנית). את הסרטן הארור אבחנו בסופו של דבר רק בגסטרוסקופיה. אז בבקשה לקחת את נושא השיקוף בעירבון מוגבל.

אופירA

New member
מנהל
שמעתי ממנותחת שגם CT לא הראה שיש לה אירוזיה!

לא שיקוף ולא CT. לא ראו כלום.
רק ב- MRI גילו שיש לה בעיה רצינית.

אופירA

New member
מנהל
מגיל 28 הפסקתי לחלוטין לסמוך על רופאים

אני סומכת רק על עצמי. וטוב שכך.
את יכולה להתחיל ללמוד את זה בגיל צעיר יותר, לא חובה להגיע לגילי המופלג.

כמובן שאיעזר ברופא, גם משום שאינני יודעת רפואה, וגם משום שאין לי סמכות להרבה דברים. אבל לסמוך עליו אני אסמוך בערבון מאוד מוגבל, ורק כאשר אין לי ידע וניסיון קודם שונה משלו.
במקרה כזה, גם אשתדל לשמוע כמה חוות דעת רפואיות, ואם אגלה שיש חוות דעת שונות על כל הסקאלה מקצה לקצה, וכולן לגיטימיות רפואית, אבחר את זו שמתאימה לאישיות שלי ולהיכרות המכלולית שלי עם עצמי.
כי רק אני מכירה את כל הגוף שלי על כל חלקיו. הרפואה המערבית היא הפרדתית - יש רופא ללב, ורופא לריאות, רופא לכבד, רופא לזרת ורופא לבוהן. והרופא של הכבד לא איכפת לו אם הוא הורס את הריאות או את הנפש. אבל לי זה איכפת! כי הריאות האלה, הנפש הזו והזרת הזו - הן כולן שלי!

אני הולכת לרופא שיניים שממליץ על טיפול שורש, ואומרת לו: רק סתימה, לא שורש. הוא אומר לי את הסיכונים בהחלטה הזו, ואני אומרת לו: מקובל עלי הסיכונים האלה, לא מפריע לי. יותר מפריע לי שורש. כנ"ל לגבי כל החלטה רפואית. אני מקשיבה לאינטואיציה שלי, כי לי יש גם שן וגם קיבה וגם נפש בגוף אחד, ואילו הרופא הזה מבין רק בשיניים ובפרוצדורות רפואיות מקובלות וסטנדרטיות. ואני טיפוס בכלל לא סטנדרטי
.
בקיצור יצאתי עם סתימה גדולה וחיוך.

לגבי דיאטנית: רצוי דיאטנית בריאטרית, כי היא אמורה להבין קצת בטבעת (תביאי בחשבון שלא הכל היא תבין, אז את צריכה להסביר לה דברים מסוימים מהניסיון והידע שלך/שלי). אפשר גם ללכת לדיאטנית לא בריאטרית, אבל שיש לה התמצאות בהשמנת יתר גדולה עם ההפרעה המטבולית המיוחדת שלה, שדורשת התייחסות תזונתית כמו של חולי סכרת בערך, ולתת לה את הנתונים שהיא לא יודעת, כגון אם בבוקר את לא יכולה לחם רק כלכלה רכה, או אם אין לך אפשרות לאכול לחם רק צנים, וכד'. הרי דיאטנית מרכיבה תפריט (למי שמעוניין בתפריט דווקא) לפי ההעדפות של המנותח, והוא צריך לתת לה דין וחשבון. אז את יכולה לתת לה דין וחשבון שמיידע אותה בכל הצרכים של הטבעת.

לגבי מס' הקילוגרמים שאמורים לרדת בחודש בממוצע - מי אמר שאמורים? מי אמר שיש ממוצע?
זה כמו לשאול מה האורך הממוצע של חבל או הצבע הממוצע של מכונית. שייך ממוצע בדברים כאלו?
איזה שליטה יש לך על הממוצע או על הקצב של הירידה?
הכי חשוב זה לדעת שאין לנו שליטה על הקצב של הירידה, אלא רק יכולת למידה מה בריא לנו, ויכולת להיות בטוחים שאם נתנהג כמו שבריא לנו, תהיה הירידה שהגוף שלנו צריך ומסוגל לה.

רוייקו

New member
אירוזיה לא נצפית ומתגלה בהדמיות

לא ב סי טי ולא בשיקוף. רואים את האירוזיה מתוך הקיבה באמצעות גסטרוסקופיה. לעיתים נדירות גם לא רואים את האירוזיה בגסטרוסקופיה.

למעלה