ושו, קצת מואי תאי להנאתכם, והפעם באמת תהנו|אק

lior 30 rg

New member
ושו, קצת מואי תאי להנאתכם, והפעם באמת תהנו|אק

המקום: איצטדיוןן לומפיני, בנגקוק.
הזמן- 5.3.2010
פינה אדומה- פורנסאנאה
פינה כחולה- פאקון

קרב מאוד, אבל מואד לא אופייני. בניגוד לקבות אחרים בהם אני ממליץ להתתחיל מסיבוב שלישי, הפעם הקצב מטורף מהתחלה. החבר'ה נכנסים לעניינים בדקה השנייה.
שני לוחמים מאוד לא "תאילנדים" בסגנון שלהם והתוצאה- קרב בקצב מטורף שזכה לתואר קרב השנה של 2010 (של איצטדיון לומפיני)

תיהנו...
,

welterweight

New member
מטורף! קרב פשוט מטורף.

תודה על ההעלאה!

שאלה קטנה שיש לי כבר הרבה זמן ועכשיו נראית אפילו יותר מתאימה - למה באופן מסורתי האקשן מתחיל מסיבוב שלישי? הכושר הנדרש נראה לי פסיכי אבל אני לא בטוח שהוא יותר גבוה מכושר של לוחמי MMA או מתאגרפים מקצוענים שנלחמים יותר זמן,ככה שזה בהחלט בר השגה,אז מה קטע?

fatnoam

Active member
לא מבין מה מטורף

כאילו שני חבר'ה שעומדים ומפוצצים אחד את השני בטכניקה עילאית זה יפה, אבל הם לא באמת מפוצצים.

בנאדם שבסיבוב מקבל 20 אגרופים לראש ברציפות ועדיין עומד הוא לא מישהו עם סיבולת בלתי רגילה. פשוט זה שהרביץ לו מכה כמו בחורה.

אולי זו הסלידה שלי מהמשקלים הנמוכים, אבל אני באמת לא מבין מה מלהיב בקרב כזה, שהמכות יפות אבל חסרות משמעות

welterweight

New member
מכה כמו בחורה?

האנשים האלה עובדים כל יום במשך שעות על המכות שלהם.נראה לי שהם מכים מספיק חזק,אבל מה אני מבין?

בכל ספורט שיש,הפנומנים האמיתיים מגיעים ליכולות שנראות על אנושיות.יש ענפים שקל יותר להבחין בהם בזה כמו ריצה או הרמת משקולות למשל,ויש כאלה שקשה יותר כמו טניס (לפחות עבורי).שני אנשים נכנסו לזירה ונתנו מכות בכל הכח בלי שמישהו יפול.אתה בוחר להסיק שהם מכים כמו בחורות ואני בוחר להסיק שיש להם לב וסנטר מטורפים.

נראה לי שאני נהנה יותר.

fatnoam

Active member
מה אני אגיד לך הלוואי והייתי נהנה כמוך

אבל לא יודע אני מסרב להאמין שבנאדם שחוטף 20 הוקים חזקים לראש ועדיין עומד זה קשור ללב או לסנטר

גם עזוב הוקים הם השחילו אחד לשני כמה הייקיקים, שנכנסו.... כבר די המוח היה צריך לפגוע בכל דפנות הגולגולת יותר מדי פעמים, אם אלה היו מכות באמת חזקות מישהו היה מתעלף ממזמן.

אבל שוב, הלוואי והייתי רואה את הדברים כמוך.

S1ndrome

New member
זה אולי כי אתה רגיל ל UFC

בתור חובב מואי תאי ומתאמן בעצמי, אני יכול להגיד לך שכשאני מסתכל על הלוחמים ב UFC אני נחרד מהטכניקה שלהם, גם של אלופים הרבה פעמים.
ב MMA יש קצת פחות דגש על טכניקה מאשר באומנויות לחימה מסורתיות יותר בגלל השילוב של לחימה בעמידה ועל הקרקע ואז מה שקורה זה שכשלוחם MMA רוצה לתת אגרוף הוא מניף את היד בשביל לצבור תנופה והמכה תצא חזקה יותר אבל הרבה יותר איטית. לעומת זאת בקרב המצורף להודעה למעלה יש מכות שאני לפחות בקושי הספקתי לראות יוצאות, ואם אתה לא ברמה טכנית ממש ממש גבוהה אז גם מכה ב 30 אחוז כח יכלה להפיל אותך למזרן. לא צריך להיות מפלצת שרירים במשקל 130 קילו בשביל להפיל מישהו למזרן, מספיק להיות חצי מזה ולדעת לתת אגרוף נכון.

משפט לסיכום, לדעתי אם תעמיד לוחם MMA מול לוחם מואי תאי שניהם ברמה גבוהה אז לדעתי לוחם ה MMA יחטוף הרבה יותר מכות, מה שיוביל לאחד משתיים:
1. הוא יפסיד בניקוד.
2. הוא לא ישרוד את סוף הקרב.

בשביל מה אתה צריך את המילה אם?

מה שכתבת נכון בדיוק על הנייר. ראיתי בעצמי איך מתאמנים בתאילנד, בהולנד, הייתי במספר אימונים אצל החבר'ה של AKA בסן חוזה וראיתי מספיק קרבות בחיים שלי בשביל למצוא את החור בתיאוריה שלך: המחויבות האתלטית. הטכניקה של החברה מהמואי תאי אולי מלוטשת יותר, אך מכל בחינה אחרת הם ספורטאים פחותים. זו בדיוק הסיבה שמישהו כמו אוברים הגיע וביטל את הטענה שלך וזו הסיבה שיש עוד לוחמי MMA שבמידה והיו מגיעים לזירות עמידה היו מנצחים קרבות. הטכניקה שלהם אולי פחות מלוטשת, אך הם חזקים ואתלטים יותר. לפני שנים אמרו שטיירון ספונג יחסל כל לוחם MMA שיכנס איתו לזירה ואני חושב שהיום רבים יסכימו שאפילו לפני שנים היו לוחמי MMA שהיו מורידים אותו ב-KO, כמו לדוגמא אנדרסון סילבה ואחרים, שפשוט מתאמנים ברמה אחרת. מגיע לך לוחם כמו מלווין מנהוף, שעמד עם ספונג במשך שלושה סיבובים, שעמד עם בונייסקי קרב שלם בכבוד, וחוטף נוקאאוט מרובי לולר. הטכניקה של מנהוף מדהימה, הכפפות קטנות יותר ועדין הוא מסיים את הקרב כשהוא עם עניים מגולגלות. אני מהמר שגם לוחמי K1 טובים ממנו היו מסיימים את הקרב באותה הצורה. לפי עניות דעתי לוחמים כמו פרנקי אדגר יכולים לנצח בקרב עמידה אפילו את התותחים של בנגקוק במידה ויעשו הסבה לא ארוכה במיוחד רק בגלל ההבדלים במנטליות, באיכות האימונים ובגנטיקה עדיפה.

אתה יכול לטעון עד מחר שאוברים מילא את עצמו בסטרואידים, אבל האמת היא שהוא עבר את הבדיקות בארצות הברית. הוא נקי והוא ניצח את הטורניר הכי חשוב בעולם תחרויות העמידה שלא מיועדות לרבעי עוף. בשורה התחתונה, כשאתה צריך להתאמן גם על האבקות, על BJJ, על סיבולות שתספיק לקרב של 25 דקות עם קרקע ועל מאפיינים אחרים שלא קיימים בקרבות החד ממדיים של למפיני, אז הטכניקה שלך תהיה פחות איכותית, אך הפער שאתה יוצר כספורטאי אמור להספיק אפילו בזירה עם חוקים מגבילים.

S1ndrome

New member
לפי מה שאתה אומר

היתרון של ה MMA הוא אימוני הכוח האינטנסיביים יותר.
גדול יותר=טוב יותר.

קודם כל אני לא מסכים עם זה, כי לפי השיטה הזאת סביר להניח שתמיד יהיה מישהו גדול יותר ואז הוא גם יהיה טוב יותר.
דבר שני, יש דברים שלא משנה כמה הגנטיקה טובה, הם לא יכולים לפצות על מחסור בטכניקה. בגלל זה אני כל כך אוהב טכניקה.
אני לא מזלזל באף לוחם מאף ליגה בכל הזירות השונות בעולם. הלוואי עלי היכולות שלהם. אני פשוט מאמין שהשקעה בטכניקה דורשת השקעה גדולה יותר מאשר השקעה באימוני כוח וסיבולת, שאלה בכלל קיימים מלכתחילה כדי לתמוך בטכניקה.

אוברים הוא תופעת טבע, בן אדם בגודל כזה עם מהירות וסיבולת כאלה לא רואים בכל מקום. הלוואי והדור הבא של ה HW ילכו לכיוון שהוא נמצא בו כרגע.

lior 30 rg

New member
בינתיים אוברים עצמו התבזה מול ספונג

וממש לא ראיתי את גדודי הלוחמים המערביים צובאים על זירות בנגקוק.

על טענה שמתחילה ב- "אם" אני לא יכול להגיב. אני יכול לומר לך מה קורה היום.

בשנים האחרונות הייתה מהפכה שלמה במתודת האימון התאית, בלי שום קשר ל-MMA.
המכונים היום מצויידים יותר טוב, גם בדברים כמו משקולות. התחילו לקחת תוספי תזונה בצורה מסודרת ויש לך מכונים כגון פיירטקס פטאייה או פיירטקס באנג פלי שהם מצויידים כמו כל מכון MMA מערבי.

שגרת אימונים של לוחמים תאים שונה לחלוטין מלוחמי MMA כיוון שהם נלחמים באופן הרבה יותר אינטנסיבי, בטח לא פעמיים בשנה.

מי שהתאמן שם באופן מלא, ולא לקח את החבילה התיירותית יכול להעיד האינטנסיביות והקושי שהאימונים הללו מציגים.

אני לא רואה את פרנקי אדגר מנצח לוחמים כמו בווקאו, סאיוק קאם ועוד, בטח לא בחוקי MT מלאים. החבר'ה האלו עובדים לפי שיטות מקובלות. הנה דוגמא קטנה לאימון, של בווקאו:
http://www.youtube.com/watch?v=6gSuXxZgEoQ&feature=related

היה מקרה אחד ויחיד של תאי שאשכרה הגיע למשהו ב-MMA, שמו היה מלאיפט והוא עשה שלושה קרבות בסטרייקפורס..וכל עוד נשארו לעמוד איתו, זה נראה חד צדדי:
http://www.dailymotion.com/video/x3bh7t_malaipet-vs-kaleo-kwan_sport

http://www.youtube.com/watch?v=m3rUgNsN0Eo&feature=related

BeniTaz

New member
עוד פעם התחלנו?

להזכירך אוברים ניצח את ספונג למה שעוד היה נחשב הפתעה ועוד בצורה מוחצת אחרי שחטף בסיבוב הראשון.

מהפכה שמהפכה.. מה שאתה לא יכול להתווכח זה שלוחמי עמידה פוטנציאלים הולכים היום ל-MMA כי הכסף הגדול שם. עכשיו ב-MMA המחלקות הקלות מתחילות להתפתח כך שבעוד כמה שנים זה יבוא ליידי ביטוי גם בקלים ב-MT. ולא נצטרך לראות ניצחונות בקיקבוקסינג סטייל מוסאסי על קיוטארו ומוסאשי, אוברים לוקח את הגראנד פרי, שילט מתחיל קריירה שניה לאחר שקריירת ה-MMA לא המריאה, ראמפייג' הורג את אבידי ועוד..

lior 30 rg

New member
אתה חולק על העובדה שהוא לא הצליח לסיים את

ספונג 3 סיבובים למרות הבדלי המשקל והכוח?

אני מעולם לא חלקתי על העובדה שהכסף הגדול כיום נמצא ב- MMA והוא מושך את טובי הלוחמים לשם, גם את טובי לוחמי העמידה שיכולים (ולהזכירך, לא כולם יכולים) לבצע את ההסבה ל- MMA.

זקס11

New member
מול ספונג' אוברים התבזה. אבל אח"כ הוא כיסח ..

גם את פטריק וגם את וקראב.

זקס11

New member
תגיד, אין לך ילדים?

איפה שספונג' (בוב) נמצא, נמצאים פטריק וקראב.

lior 30 rg

New member
גבר, שלי רואה רק דונלד דאק וטום וג'רי

אין לי מושג על מה אתה מדבר

lior 30 rg

New member
הימורים.....

באיצטדיונים מותר לשים כסף עד תחילת שלישי...

בטורנירים כמו איסוזו או S1 הימורים אסורים ולכן נותנים בראש יותר מוקדם.

זו גם הסיבה שלא מקובל לזרוק מרפקים לפני סיבוב שלישי. חתך בסיבוב ראשון יכול לבאס להרבה מאוד אנשים את היום.

yair_bar

New member
מנהל
הערה מעניינת. פה בפורום יש כמה

שמשתמשים ממש יפה דווקא ביד ימין

למעלה