ושיננת לבניך.....

yoelnd

New member
ושיננת לבניך.....

פרשת וארא חופשי זה לגמרי לא לבד...
בפרשתנו ישנו דו שיח פיוטי בין הקב"ה למשה, לאחר השליחות הראשונה של משה שהסתיימה בעיני הקב"ה בהצלחה ובביטוי החוזר "אני ה' ", ובעיני משה בכישלון ובביטוי החוזר "אני ערל שפתיים".
במרכזו של דבר ה' בפיוט מנוסחות באופן חגיגי חמשת לשונות הגאולה:
"והוצאתי אתכם מתחת סבלות מצרים" (ו,ו)
"והצלתי אתכם מעבודתם" (ו,ו)
"וגאלתי אתכם בזרוע נטויה ובשפטים גדולים"(ו,ו)
"ולקחתי אתכם לי לעם והייתי לכם לא-לוהים" (ו,ז)
"והבאתי אתכם אל הארץ" (ו,ח)

סוד תהליך הגאולה מובא בקיצור תמציתי ומדויק. כל אדם המשועבד או החש משועבד למשהו או למישהו, כאשר הוא מתמהמה בחיפוש הדרך להתחיל בתהליך של גאולה, מצדיק עצמו בערלותו, במגבלה כלשהי הטבועה בו. הקושי לעשות את הצעד הראשון הוא עצום, הפחד והחשש רב, וחוסר הביטחון בסיכויי התהליך ובהצלחתו מחדירים ייאוש ורפיון במשועבד. לכן התהליך אינו כולל את המשועבד בלבד, כי "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים", אלא ישנו "האחר", השליח, (במקרה שלנו הקב"ה בכבודו ובעצמו, כפי שכתוב בהגדה של פסח) אשר שומע את הנאקה, הזעקה ובוחר לקחת חלק בתהליך.
ה'אחר' הוא זה שמוציא ומושה את המשועבד מתחת ערימות הסבל והייאוש שאופפות אותו בתקופה הקשה, ומעלה אותו על מנת שיוכל לראות את המציאות באור בהיר.
ה'אחר' הוא זה שמסייע לנתק את כבלי המחויבות המשעבדת שנראתה נצחית ובלתי ניתנת לניתוק. על ידי כך מתחוללת באחת הצלה מן הניצוּל, והמשועבד שעד לפני רגע חש כצל עובר הופך לניצוֹל. רגע ההצלה הוא הרגע בו ניתק המשועבד מהרגל השעבוד ואינו חוזר על מה שהיה כפוי לעשות.
ה'אחר' הוא זה שמשחרר. הוא האחראי להשלמת תהליך התשלום והגאולה השלמה. הוא גואל את המשועבד ומפריד אותו מן המשעבד. הגורם המשעבד עדיין לא מפנים את מצבו החדש, לכן עומד למשפט ונעשים בו שפטים. עתה הזרוע הנטויה אינה של המשעבד אלא היא מופנית כלפיו. אך לא על ידי המשועבד, הנמצא עדיין תחת רושם עז וסיוטים, אלא על ידי האחר. סוף, סוף המשועבד חש חופשי ונטול איומים.
ה'אחר' הוא זה הנוטל חלק מרכזי גם בשיקום. החופש מן הרע גורם לאושר אך באופן זמני בלבד. השחרור והדרור הינם מטרה אך לא תכלית. יש צורך למלא את חלל אי השעבוד בתוכן אמיתי אשר ימנע ממי שסבל בעבר להפוך בעצמו למשעבד בעתיד. לקיחת הלקח הטוב, יצירת קבוצת השתייכות משמעותית וחיזוק הזהות הם הבסיס לחיים של כבוד הדדי ומלאות ללא צורך להיות כפייתי, משעבד או משועבד.
ה'אחר' הוא זה המלווה מקרוב את המסע המשותף כביכול, עד להבאה אל חוף מבטחים. הוא נותן יד ומעניק ליווי צמוד. משמעותה של ההבאה לחוף מבטחים היא שגם אם תהייה נפילה בדרך, יהיה מי שיירים, יחבוש פצעי אוהב ויחזק. הביאה אל המקור, החזרה אל החיבור לשורשים, אל המולדת שנעזבה, כמוה כשיבה אל עצמי.

בתהליך הגאולה בין שהוא אישי ובין שהוא לאומי, גלומים יסודות אלו שבחמשת לשונות הגאולה.
אבות האומה נזכרים בפתיח ובסיום כעמודי תווך לדבר הא-ל. זוהי אמירה העונה לצורך גדול של האדם המיואש, המתלבט אם כוחותיו יעמדו לו בתהליך כה ארוך ובהתמודדות מתמשכת. הקב"ה חושף בפנינו כוח פנימי, רגשי ומוסרי הפועל כגורם מדרבן על האדם המשועבד – אם לא למענך, גאל עצמך למען אבותיך, למען משפחתך ומורשתך.
זוהי מעין קריאה מהדהדת: אל נא תאכזב את דורות העבר הנעלים, למען דורות העתיד הסר עכבות וכבלים.

יפיופה62

New member
יש לי שאלה יואל בתקווה שתענה לי

עכשיו ככה אני מתה לעלות לארץ ובעלי מכיוון שיש לו עבודה זה כאילו השיעבוד שלו פה נכון ?
אז זה גם נקרא מין גאולה שאני רוצה לעלות לארץ אבל בגללו הקושי ?
אז אני צריכה לפרוץ ובאמת להתחיל את הגאולה שלי?

yoelnd

New member
כנגד 4 לשונות.....

היי
לכל דבר יש פיתרון רק צריך למצוא אותו ולהגיע לויתורים ופשרות בחיים והכל בהסכמה.
או שאת תגורי כאן בישראל ומידי פעם תבקרו אחד את השני - הוא יבוא או שאת תגיעי לשם.
או שתעזבי הכל ותעברי לכאן וזהו.
או שתישארי שם בגלל צורכי עבודה וניתן לחפש משהו שיהיה בו משמעות גם מבחינתך (משהו ליהדות, חינוך וכד').

ועדיין תשאלי רב בכל העניין. ורק שהכל יהיה בשביעות רצון מלאה של כל הצדדים.

למה ההגדרה חשובה לך?

אם זה שיעבוד - אז מה?

אם זה לא שיעבוד - אז מה?

למה ההגדרה כ"כ משנה לך ואיך זה משפיע על ההחלטה שלך?

כאשר מודים על האמת יש רק שאלה אחת - רוצים לעזוב את החיים המוכרים ולעלות לארץ - או לא

אני מכיר את הדילמה הזו היטב

רוב האנשים לא מוכנים לעזוב את החיים המוכרים שלהם ולעלות לארץ. נכון, יש קשיים, יש מורכבות.

את צריכה לעשות שיחה מאוד ישירה עם בעלך, אולי אפילו עם סיוע של גורם שלישי ופשוט לרדת ל"תכלס" - מה בעלך רוצה ומה הוא מוכן.

את עמדתך אנחנו מכירים - מבחינתך לעלות לארץ עכשיו.

אבל מה איתו?

ואת גם צריכה לקבל את ההחלטות שלך במקרה שבו הוא ינפץ לך חלום ויגיד לך שהוא לא מתכנן לעלות לארץ או לא מתכנן לעלות בתקופה מוסכמת.

הכי גרוע זה לחיות באשליות וב"כאילו"

אם החלטת להמשיך לגור איתו בארה"ב כאשר את יודעת שאין לו כוונות להגיע לכאן, זה הרבה יותר כדאי בלהמשיך את החיים עם תיסכול או חלום או משהו לא ברור שאח"כ יאכזב אותך.

יפיופה62

New member
כי דבר תורה הזה נראה לי בשבילי

מין חיזוק כזה והיה לי כיף לקרוא
בגלל זה ניסיתי כמו לתייג את עצמי בתוך
אני עכשיו מכניסה גורם שלישי שיעזור לנו
כי החלטתי ללכת עד הסוף ול להיכנע לו
מה איתי עדיף שאני ישתגע ויהיה רוב הזמן בדכאון אני חיה פה 15 שנה הקרבתי רוב חיי וזה ממש לא פייר
שאני עברתי לניו יורק הם לא נתנו לי אפשרויות את צריכה לגור פה
אני יודעת כרגע זה הפחד שלי שאני יתחיל להזיז דברים והוא פתאום יגיד לי לא מוכן לא רוצה
אבל לא הולכת לוותר לו
לא החלטתי וזה ממש לא רצוני אמרתי לו הכי גרוע שיקרה זה לחזור שנינו אזרחים ככה שזה לא בעיה
יש לי חברה טובה שגם באותה דילמה והיא פשוט מתקדמת קדימה לא מוותרת אני רק הולכת קדימה החלאתי לא לסבול יותר
מישהי אמרה לי בשביל מה לך לחיות פה בעלך לא עצמאי אין לכם בית נורמלי מכונית אין משלמים על בית ספר נורא יקר כל חודש
על דירה פיצית משלמים יקר
והעוד שבארץ בית לא נצטרך לשלם נקבל עזרה מהממשלה דירה זה יהיה פחות ממה שאני ישלם פה

אני מסתכל על זה מהצד

ראיתי מה ענית לרוזהלי - קשה לו

גם לך קשה

אז הקושי של מי גובר???

הדיון סביב הקושי הזה באמת לא רלוונטי. הדיון הוא סביב איך החיים שלכם ייראו בעוד 5 שנים, 10 שנים....

איך הילדים יגדלו ובאיזו סביבה

ובאמת...אם אין לו איזה עסק משגשג שהוא באמת חייב להיות שם (ואז הדיון תופס זוית אחרת)... אז מה זה משנה, להיות שכיר כאן או שם

לכולם זה פחדים כאלה או אחרים משינוי, אצל כל אחד זה תופס נקודה אחרת, אבל הפחד משינוי זה לא אומר שלא עושים שינויים

יפיופה62

New member
נראה אותך גדל בלי משפחה אני חיה את זה כבר

הרבה זמן הקרבתי 15 שנה מהחיים שלי יגיע הזמן שגם הוא יקריב קצת
ההורים שלי מזקנים ואני רוצה שהבנות שלי יהיו יותר מעורבות איתם

רוזהלי2

New member
יפיופה

כשהתחתנתם ידעת שאת תחיי בחו"ל כל כך הרבה זמן?
אני מתארת לעצמי כמה קשה לך בגולה, בלי המשפחה הקרובה.
בעלך לא מעוניין לחיות בארץ?

יפיופה62

New member
לא תיארתי לעצמי שיהיה קשה

חוץ מזה שלא נתנו לי אפשרות ובעצם לכל החסידים יש אפשרות
לכל החסידים הולכים לפי האישה ולא אמרו לי שיש בכלל אפשרות

לא מבין את התגובה שלך

ולפי הפרצוף הזועם שלך - בכלל לא הבנת מה שכתבתי לך.

אחזור על זה בצורה הכי פשוטה - את מתארת שקשה לך וכתבת בשרשור שיש לו את הקושי שלו

העניין המוזר הזה של זוגיות הוא - שצריך לראות מה נכון ומה טוב לתא המשפחתי ולא רק ההתעסקות הפרטית אם הפחד והקושי של אחד מבני הזוג בלבד

אם אין לו איזו סיבה ממש טובה להיות שם וכל הטענה שלו זה הפחד - אז שיזיז את התוחס שלו ושיגיע לכאן.

הבעיה שלך - וזאת הבעיה שלך לגמרי, זה שאת לא שמה את הדברים על השולחן. את לא מנהלת איתו שיח רציני בכדי להביר בידיוק היכן את עומדת ומה ההחלטה שלך אז כך הוא יכול לברוח מקבלת החלטות והבעת עמדות.

את צריכה לקבל אומץ, לתפוס אותו ולנהל איתו דו שיח רציני וכואב בכדי שהוא יבין בידיוק היכן את אוחזת ומה מפריע לך ומה את רוצה. בהתאם לתשובות שלו את צריכה לקבל החלטות. בסופו של דבר, ברמת ההלכה, לא רק שהוא צריך לקיים את הרצון שלך אלא בוודאי שהוא צריך לעלות לארץ.

אבל, אם הוא לא מוכן לקבל את ההחלטה הזו וגם לרבנים של הקהילה שלכם אין את היכולת או האומץ להבהיר לו בידיוק מה החובות שלו בעולם - את צריכה להיות מספיק חזק בכדי לקבל את ההחלטות שלך, בין אם החלטת להישאר איתו שם ובין אם החלטת להגיע לכאן לבד

יפיופה62

New member
דוגרי אין לו שום דבר שיכול

להחזיק אותו לגור פה
הוא מוכר בחנות
אין דירה נורמלית מאוד קטן ל5 נפשות
אין מכונית אפילו
אפיילו חברה אמרה לי אתם משלמים יקר לבית ספר שכירות
מה אתם עושים פה בכלל וחוץ מזה שהבנות מש רוצות לעלות
אני לקחתי על עצמי לעלות ולדחוף אותו אין ברירה אחרת

שלא תחשבי שאין בארץ קשיים

אבל מה שהכי הכי חשוב זה מה שנכון לתא המשפחתי שלכם,