ושמחתך בחגך והיית אך שמח....

מיכל@בר

New member
ושמחתך בחגך והיית אך שמח....

מאחלת לכולנו שנעבור גם את החג הזה, האחרון ברשימה לעת עתה, בטוב ובקל. ועזרא, כבר שומעת את ה"אח שמח", אז לכל האחים והאחיות שכאן, שיעבור קל ונעים.

חג שמח לך מיכל ולכולם

אלה שקוראים אלה שכותבים ואלה שהם גם וגם חג שמח לכו-לם

../images/Emo9.gif נו, זה סימן טוב

שעזרא יכול כבר לצאת שוב לחופשה. אגב, הברכה הזאת היא כמו כפתור חיוג מקוצר של טלפון. לא כך היא מופיעה במקור. המקור הוא הרבה יותר ארוך - שלושה פסוקים שלמים מתוך ספר דברים - אבל המורות בכיתה א´ היו רושמות על הבריסטול הקטן שעל הקיר רק את שתי המילים של ההתחלה - ורק את שתי האחרונות. ככה יצא מה שיצא, כמו שהן לימדו אותנו שמותר האדם מהבהמה - כשלמעשה רשום בדיוק ההיפך, כלומר שמותר האדם מן הבהמה - אין! ציטוט: חג הסוכות תעשה לך, שבעת ימים, באוספך, מגורנך ומיקבך. ושמחת, בחגך: אתה ובנך ובתך, ועבדך ואמתך, והלוי והגר והיתום והאלמנה, אשר בשעריך. שבעת ימים תחוג ליהוה אלוהיך, במקום אשר יבחר יהוה: כי יברכך יהוה אלוהיך, בכול תבואתך ובכול מעשה ידיך, והיית, אך שמח. והנה הוראות שימחה למעוניינים או לעצובים, ששואלים את השאלה הנצחית: איך. והייתם אך שמחים!

יופי עזרא. גברים אוכלים ושותים

ונשים בדיאטה.... כדי שיוכלו ללבוש "בגדים קטנים"..... ויגיד לי כבודו, באיזה בוטיק אלך לחפש לי עכשיו "מסנים וצוצלין" כדי שאוכל להיות כשרה למהדרין........ בינתיים אסתפק בנמנמת ומצנפת ואלכה לי להיות אושפיזה במיטה. והיינו הך, ואך שמח לכולם.

עדנה, עדנה, אפרופו הנמנמת שלך -

אז ראית שבאמת גם כל המפרשים חלוקים. עוד לא החליטו מה פירוש צוצלין, אבל אם עזרא היה חז"ל, ישר היה מזכיר להם את מה שהם עצמם כבר הסבירו כל-כך יפה, שלפעמים האות י´ היתה מתחלפת באות ו´ - ולהיפך. לפיכך היה רבן עזרא פוסק שיש לקרוא ציצ-לין ולא צוצלין, ציצ - על שום ציץ, ולין - כדי להראות קדושתו, זו הרי אותה סיומת כמו של התפילין, את בטח יודעת מה אדם צריך לעשות דבר ראשון בבוקר, תפילין וציצלין, ציצולינה כבר הבינה את זה מזמן. כמה זה אלף מיליון? ביליון - או מיליארד?

yellowt

New member
מיכל שלנו...תודה על הברכה...

באמת מקווה שלכולנו כאן יעבור כבר החג הזה האחרון ב"סדר"..."בקלות.."- אני לא אוהבת את המילה הזאת בזמן האחרון...שום דבר לא קל לי לאחרונה-אבל שמחה שהיום זאת הפעם האחרונה לבינתיים... עד יום שישי הבא... שולחת לכולם חיבוקים שלכם תותי

noor נור

New member
למיכל, עזרה, אחת מהצד, בובי´לה, ../images/Emo23.gif

הילי, ליאת, אהבה (כן,כן,אתה),הלן, הדרוש, חן,עצובונת, אורי, ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד- באמת שיהיה לנו החג "האחרון" לתקופה זו- חג נעים ושמח, שנספוג ממנו כמה שאפשר, עד שנגיע לחג הלביבות, שנריח את הגשם שהבטיחו לנו ולא בא, שיהיו שמיים נקיים ממהומות, שלא נאלץ ללבוש מסיכות , ושיהיה לנו טוב טוב טוב על הלב....אוהבת אתכם, אני.

למעלה