ושמישהו יעיף את הפרסומת של זק"א

orend123

New member
ושמישהו יעיף את הפרסומת של זק"א

נמאס לי מהפרסומת המפגרת שלהם. כסף לאירגון אין, אבל לקמפיין פירסום יש...

איפה אתה רואה פרסומת של זק"א?

לגבי הטענה שלך - קמפיין פירסום הוא דרך להשיג כסף לארגון שאין לו כסף. חשבת על זה פעם? כשארגון מסויים מתבסס על תרומות הוא חייב לפרם עצמו.

במיוחד כשקמפיין הפרסום הוא בהתנדבות

הם לא משלמים על הבאנרים כלום. אורן, כשאתה תלך לעשות את מה שהם עושים, ועוד בלי כסף, יהיה אפשר להוריד את הבאנרים שלהם. אבל עד שתעשה את זה.. מגיע להם הכסף והפרסום ועוד מלא דברים שהם לא מקבלים. קל לצאת נגד אירגון, במיוחד כשהוא במצב קשה. יכול להיות שבאמת יש שם בעיות אני לא מכיר אותם מספיק טוב, אני רק יודע שהם עושים עבודת קודש ומגיע להם עידוד מכל שכבות הציבור, ובטח שלא מגיע להם הודעה כפויית טובה כמו שלך. אפילו בתקשורת כשמגיעים לקטע של מה שהם עושים פתאום נזכרים, "הנה הגיעו המלאכים של זק"א, שאוספים ומנקים..."

orend123

New member
למה ללכלכך?

גם בזמניו הטובים של האירגון לא אהבתי אותו. האירגון התחיל כזרוע קטנה במשטרה והתנפח למימדים עצומים שלא יכל לעמוד בהם, ואמנם האירגון נראה לך מצד אחד יפה, מצד שני מסכן, אני יודע על הרבה שחיתויות שהולכות שם. לא תאמין עד כמה האירגון הזה בסה"כ בלון נפוח.

יש לחלק בין הדברים.

אתה יכול לספר עד מחר על השחיתויות שם ועל ההגזמה במימדים ועל עוד אלף מגרעות אחרות שאולי הן נכונות ובחלקן אולי גם אני אסכים עמך. אך יש לחלק בין זה לבין עבודת הקודש שעושים המתנדבים הפשוטים - ובשביל זה צריך כסף, הדרך לגייס כסף היא מתרומות, כדי לקבל תרומות יש לפרסם. נחמד מאוד שמד"א פתחו את מז"ח אבל קשה לי להאמין שהם יצליחו להחליף את זק"א כ"כ בקלות. בנוסף, הרשה לי לתמוה על כך שפתאום נזעקת על פרסומת של ארגון כזה בעוד שיש מסביבך אין-סוף פרסומות לדברים חסרי ערך לחלוטין ואף שליליים.

הארגון לא התחיל כזרוע משטרתית

הוא התחיל כארגון מתנדבים שאיננו קשור לאף אחד. שחיתויות זה דבר חמור וצריך לבער אותן, אבל אין לקשור את השחיתות עם עבודת הקודש שלהם הדורשת הרבה כסף. אתה מדבר מחוסר אהבה ללא קשר לשחיתויות שבו כפי שאתה עצמך אומר (גם בזמניו הטובים של האירגון לא אהבתי אותו) ולכן מפריע לך הבאנר. כל שאר הדברים הם רק תירוצים למה לא לאהוב..

iritik

New member
אוי נו באמת

אני לא מערערת על כך שזק"א אכן עושים עבודת קודש בכל הנוגע לאיסוף חלקי גוף והעברת חללים. אבל הבעיה היא שהם יותר מידי זמן מתרוצצים למד"א בין הרגליים. אני אישית צפיתי בראיון שנערך עם משי זהב בחדשות ערוץ 2 וכל מה שהוא אמר שם היה שטויות! הוא אמר שלמד"א אין שירותי הובלת נפטרים וזה כידוע לא נכון - הרי יש את מז"ח - הפיתוח הכבר לא חדש. בנוסף לכך, הוא טען שמתנדבי זק"א והצלה מתעסקים רק במה שקשור למוות, וזה פשוט שקר וכזב. אני מתנדבת כבר מספר שנים במד"א ויצא לי להיתקל אינספור פעמים במתנדבי הצלה שהגיעו באופנועים המסנוורים שלהם, התעלמו מחוקי התנועה והתערבו בעבודה לא להם, גם כאשר יש כבר אמבולנס בשטח שלא צריך זוג ידיים נוספות - וזה רק כדי להצטלם לעיתונות שנכחה במקום - והעזרה שלהם הייתה לרוב לא מקצועית שכן ידע נרחב ברפואת חירום אין להם. אני בעד שזק"א יתעסקו רק עם המתים ויפנו גופות, אבל מפריעה לי מאוד העובדה שהם רוצים "לגנוב" את העבודה למד"א על ידי הפצת סרטוני תעמולה שרובצים אצלי על המחשב ומשכנעים אנשים תמימים שהם הראשונים לטפל בכל אירוע.

את צריכה להבחין בין השניים

יש הצלה ויש זק"א הצלה התחילה כזרועה מסייעת למד"א ויש איזורים בהם היא נתמכת על ידי מד"א זק"א והצלה הם שני גופים שונים ולא תמיד המתנדבים בארגון אחד מתנדבים בשני. מתנדבי אירגון הצלה עברו את הכשרתם במד"א.

למעלה