ותחשבו גם על הפטנט הזה

paluta

New member
ותחשבו גם על הפטנט הזה ../images/Emo41.gif

נחמד למדי- אני הולך לנסות בקרוב

בעניין פטנט המשפך

אם אני מבין נכון אז מדובר בהוספת משפך מחורר בין המוביל לתלאי כאשר הקרס+פתיון+משקולת מצויים בתוך המשפך בתוספת מכסה לפתח החיצוני. לא הבנתי מדוע יש מכסה וכיצד הוא מופרד כך שהמשקולת והפתיון יתחילו לצוף? מעניין יהיה לראות את הפרצוף של הדג שיתפס ויובא אחר כבוד ותחמון החוצה לידי ואז הוא יבין שאין חדש תחת השמש ואנחנו ממשיכים להתחכם דייג לדג וההפך ויראה כי רע ויחזור לועידה בקפריסין ויספר לכל רעיו על התחמון החדש...

המכסה

המכסה נועד רק לאחסנה של העסק, כדי שהקרס לא תסתבך. לפני הזריקה מסירים לחלוטין את המכסה, וזורקים בלעדיו. כאשר כל החבילה פוגעת במים, ובהנחה שהחוט בין החכה לשמשפך רפוי, אז המשפך הכבד מהמים נוטה לשקוע, והמצוף נוטה לצוף, כך שהחוט בין המשפך לחוט נמתח והמצוף עם הפתיון יוצאים מהמשפך. בגדול, הרעיון נראה לי מבריק, אבל לא חסר בעיות - אמנם הוא מונע מהקרס מלהתקע בסלעים. אבל מפני שהמשפך רחב יותר ממשקולת/קרס, יש יותר סיכוי שהוא יתקע אם יעבור במרווח בין סלעים בן מספר סנטימטרים (שקרס היתה עוברת בקלות). התרשמתי שרוב הקרסים שאיבדתי נתקעו בסלעים של המזח, ולא בכאלו ששוכנים באופן טיבעי על קרקעית הים. נראה לי שבין סלעים אלה, יש יותר רווחים מהסוג הבעייתי. שווה לנסות. אגב, אפשר לעשות את האינסטרומנט הזה גם ממשפך ב-3 שקלים וגם מבקבוק פלסטיק (ראש הבקבוק).

paluta

New member
יפה הבנת כראוי

ה"משפך" עשוי מחומר רך אני מתקוון לעשות זאת עם משפך מגומי

AlexZ

New member
משפח ב 3 ש"ח

יעשה אותה עבודה. כמה חורימ במשפח פלסטיק וחסכתה 10$

למעלה