ותלך שלגיה לעשות צילום רנטגן

שלגיה**

New member
ותלך שלגיה לעשות צילום רנטגן../images/Emo44.gif

ממש גילוי היה לי היום,הלכתי לעשות צילום רנטגן של הושט והקיבה. היה שם רנטגנאי נורא נחמד שעוזר לכירורג בד"כ ברנטגן לניפוחים באסף הרופא.. בקיצור הכל תקין ובמשך 1/2 שעה לערך הוא הסביר לי איפה כל דבר. (הטבעת ,הפורט,המעבר בין הטבעת לקיבה.פשוט מדהים לראות את זה. הבריום (הנוזל הלבן) לאחר לגימות רצופות משתה לו שם לפני הטבעת ואח"כ יורד למטה. רק הצילום הזה הבהיר לי עד כמה האכילה המהירה שלי והלעיסה הלא מממושכת יכולים לפגוע בי... הצילום של היום נתן לי נק´ מבט שונה לחלוטין ממה שהיתה לי עד היום ! אני ממליצה לכל אחד לראות את זה,טוב,צריך גם מזל עם רנטגנאי
מקסים ונחמד וסבלני . אז הכל תקין,אני לא עושה ניפוח מחר ( מלאכית קטנה עושה במקומי)...כי הטבעת ממוקמת במקום טוב מאד שעוצר את הנכנס אל הקיבה..ולכן ניפוח רק יעשה נזק בהמשך (הקאות וכו´). צמתי (בגלל הצילום)
מאתמול בלילה עד 15:00 ורק אחרי שצמים מעריכים כל דבר שנכנס לפה ! מי אמר בכלל שאוכל זה דבר לא מוערך... "האוכל הוא חיינו אך לא בשבילנו" הולכת להכין נס קפה טעים ..... צ´או

שלגיה**

New member
דווקא הצום עשה לי טוב ../images/Emo12.gif

פחות או יותר,אמנם כאב לי הראש מהחוסר שתייה אבל אחרי כן אכלתי לאאאאט
לאאאאאאט...ומרוב שעבר הזמן הייתי בטוחה שאכלתי הרבה,וזה רק מראה את הפרופורציות המתגלות כשאולים לאט לאט בלעיסות קטנות; כשאוכלים לאט אוכלים פחות ווווא איזה "סוד" גיליתי כאן ! ידעתי את זה שנים ואף פם לא ישמתי את זה! מה שטבעת אחת יכולה לעשות ! טופ,אני הולכת לישון...

RomiVais

New member
שלגי - כל הכבוד!!! ../images/Emo24.gif

אני רואה שהתחלנו בשינוי - כל הכבוד!!! תמשיכי כך יקירתי!!!
רומי

RomiVais

New member
שילגיונת!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo6.gif

אני מאוד שמחה לשמוע שהכל תקין אצלך!!! ועוד יותר שמחה שהצילום וכל ההסברים של הבחור הנחמד ברנטגן הועילו לך כדי ללמוד כמה את יכולה להזיק לעצמך אם תמשיכי לא להקפיד על אכילה איטית ולעיסה רבה של המזון... החזרת לי את המחמאה, אה??
לגבי המיקום של הטבעת, אולי בכל זאת כשייפסקו ההקאות ותלמדי לאכול נכון, תעברי את הניפוח כדי לעזור לך לזרז את הירידה במקשל בלי הרבה עצירות... אולי "רק" הצום ייתן לך פוש קדימה, זה אף פעם לא מזיק - זה בטוח!! אהבתי את הציטוט שלך!!!
שיהיה לך ערב נפלא ביותר המון נשיקות וחיבוקים, רומי
נ.ב. בהצלחה בהמשך.......

רוייקו

New member
כדאי, אחת לחצי שנה למנותחי LAP

למנותחי לאפ בנד וכל מנותחי הגבלת קיבה, להבדק אחת לחצי שנה- שמונה חודשים, לעשות צילום ושט קיבה על מנת לשלול בעיות. הכל יכול להיות.

רוייקו

New member
לכבוד מה היה המישתה באסף הרופא

שלגיה מה הביא אותך לצילום ושט קיבה עם בריום ?? למה לא עשית את הבדיקה בוולפסון ??

שלגיה**

New member
רוייקו תקרא שוב

מה פתאום באסף הרופא,עשיתי בקופ"ח,והרנטגנאי עושה גם רנגנים באסף הרופא (במקרה ממש במקרה הוא עובד גם עם כירורג שעושה שם ניפוחים). קפיש? עשיתי צילום בגלל חשש,כי בשבוע האחרון הרביתי להקיא בגלל לעיסה לא טובה,אז חשבתי שייטב אם אעשה צילום לראות הכל תקין. ואכן כך היה. החיובי בדבר זה שעכשיו אני רואה איך כל המערכת פועלת וזה עשה לי סוויץ´ רציני במהירות האכילה ובלעיסת האוכל בצורה טובה. לילה טופ

mikie

New member
הגיע זמן הקושיות../images/Emo103.gif

אבל לפני הקושיות, מה שלומך? איך את מרגישה? ועכשיו, מה צריך להיות מיקום הטבעת כדי שלא יבצעו ניפוח? האם צריך לצום לפני הניפוח? יש לי תור לשבוע הבא לניפוח וכששאלתי האם יש צורך בצום אמרו לי שלא. ושאלה אחרונה: איך היה ה-
? מיקי

שלגיה**

New member
הי מיקי

אני מרגישה מצוין. גם הקפה היה מצוין,אח"כ הגעתי הביתה וישנתי את השינה הכי טובה שהיתה לי אי פעם,מה שגרם לי לנדודי שינה בלילה אח"כ... לגבי מיקום הטבעת- קודם כל את צריכה להרגיש אם את מוגבלת ואם הטבעת אכן מגבילה אותך לאחר כמה דקות מתחילת הארוחה,אם כן אז אני לא חושבת שיש צורך בניפוח,אני בגלל הבסים הגדולים והאי לעיסה של המזון ,הכל נתקע ויצא החוצה ע"י הקאה,על מנת לשלול בעיה הלכתי לעשות צילום ושט קיבה בקופ"ח והצילום אכן "פתח לי את העיניים". לגבי הניפוח,אני לא יודעת אם צריך להיות בצום,לדעתי צריך לא לאכול הרבה,(רצוי שלא תאכלי 2 מנות שווארמה בלאפה לפני ). שיהיה בהצלחה בניפוח. שלגיה

mikie

New member
תזכירי לי מה זו "לאפה" מזכיר נשכחות

ועוד שאלונת, יש לי אכן הרגשת הגבלה באכילה וכנראה שגם אצלי זה עדין מלעיסה ואכילה לא נכונה. האם הרנטגניסט בביה"ח ביום הניפוח יגיד לי האם יש צורך בניפוח או לא או שיש לפנות לצילום בקופ"ח לפני התור לניפוח? והשאלה המרכזית - האם ינפחו אם אין צורך רק כדי שאני לא אחזור בעוד מס´ שבועות? מיקי

שלגיה**

New member
מיקי קשה לי לענות

זה תלוי מאד בהרגשה שלך,הרנטגנאי לא אמור לדבר איתך בכלל,מי שנמצא שם זה הכירורג והרנטגנאי שמסייע לו. הכירורג לא ישאל אותך שאלות או יענה על שאלות אם את לא תשאלי,רצוי שלפני הניפוח תתקשרי למחלקה ותראי אם יש למישהו זמן לדבר איתך. השאלה היא האם עכשיו את אוכלת לפי הכללים: לועסת טוב טוב,אוכלת לאט,לא שותה תוך כדי הארוחה. כי אם לא הניפוח רק יגרום לך להקיא אם תתנהגי לא טוב. ניפוח גם יכול לגרום לא לאכול ירקות טריים שאולי לא יעברו בקלות כמו לפני ניפוח ,לא יודעת ,אני פשוט יודעת שהניפוח כרגע יעשה לי נזק,כי אני לא "תלמידה טובה" ואני לא מתנהגת נכון עם המזון,גם בגלל שהירידה במשקל לא נעצרה למשך חודש,אלה הם הקריטריונים לעניות דעתי לניפוח,צריך להתנהג נכון ! כל עוד אני יורדת במשקל וכל עוד לא רכשתי בצורה מוחלטת הרגלי אכילה חדשים אין טעם שאעשה ניפוח.

gal33

New member
על כל השאלות הללו עונה הכירורג

המנפח, או יותר נכון מחליט. את שותה את הבריום, בו בעת הוא מסתכל על המעבר וקצב ההתרוקנות של הפאוץ´ ומקבל החלטה במקום האם לנפח. לאחר הניפוח שוב את שותה כדי לראות את המעבר וקצב ההתרוקנות שהינם תקינים. ברור שאף אחד לא ינפח לך סתם רק כדי שלא תחזרי בעוד מספר שבועות, הקופה מממנת את זה לא הם. קצבים קצבים אבל לא סנדלרים... הרגשת הגבלה באכילה לא באה רק מלעיסה ואכילה לא נכונות. זו הרי היתה מטרת הניתוח - להגביל את האכילה. מעצם הנחת הטבעת סביב הקיבה נוצרה הגבלה זו או אחרת. בנוסף תיתכן הגבלה נוספת כאשר אוכלים מאוד מהר (נפח גדול מדי) ולא לועסים מספיק קטן (אי נוחות במעבר).

gal33

New member
לא צריך להיות בצום, אבל מומלץ לא

לאכול ורק לשתות. מומלץ לא לשתות משקאות מגרי קיבה כגון אלו המכילים קפאין. מומלץ לא לשתות חצי שעה לפני הכניסה לניפוח עצמו כדי שהמשקה בקיבה לא יטעה בניפוח.

למעלה