זאבת????

NatSH

New member
זאבת????

שלום רב,
עשיתי בדיקות דם כלליות לפני כשבועיים ועל פניו נראה שהכל תקין למעט הבדיקות הממורקרות.
התייעצתי טלפונית עם רופא עור (אותו רופא שהפנה אותי לבצע הבדיקות) וזה אמר שפיתחתי רגישות למחלת הזאבת.. שאסור לי להיחשף לשמש.. אבל מעבר לכך, לא באמת קיבלתי תשובה שתספק ותרגיע.
אשמח אם תוכל/י לשפוך אור על פשר הבדיקות הללו.
מה זה בעצם מחלת הזאבת?
מה גרם לכך שנהייתי רגישה? תופעות הזמן או משהו מולד?
מה הסימפטומים במידה ואחלה במחלה?
מודה מראש על תשובה,
נטלי

זאבת

הי,
בבדיקות המעבדה ששלחת יש בדיקת ANA חיובי, שזה נוגדן נגד מרכיבי הגרעין של התא. נוגדן זה אמנם חיובי בזאבת אך יכול להיות חיובי בהרבה מצבים אחרים כולל באנשים בריאים. בדיקת ה antidsDNA אמנם חיובית אך היא שלילית בבדיקה confirmation שהיא יותר מדוייקת ולכן למעשה הוא שלילי.
כל תוצאות בדיקות דם צריך לקשור לתלונות ולבדיקה הגופנית.
מציע לך לקבוע תור לראומטולוג לצורך הערכה נוספת.
לא ציינת מה המופע העורי שבגינו הופנית לרופא עור שביצע את הבדיקות הנ"ל? האם פריחות מסוימות שיכולות להתאים לזאבת?
עד לסיום ההערכה, מצטרף להמנע מחשיפה לשמש שבמידה וקיימת זאבת יכול לגרום להתלקחות המחלה.
מחלת הזאבת היא מחה מורכבת מאד, וקשה לתקצר זאת במספר שורות, נשמח להעריכך ולספק הסברים נוספים במכון.
ניתן לקבוע תור ב 03-6974000 למכון הראומטולוגי באיכילוב.

NatSH

New member
מודה לך מאד דר' אלאלוף

פניתי לרופא עור בגלל צ'יסטה באיבר המין. הוא חשש שזה קשור למחלת מין והפנה אותי למס' בדיקות מקיפות (כולל שתן ובדיקת גניקולוג ותודה לאל שכל הבדיקות יצאו תקינות) אך לא היתה שום פריחה עורית למיניה שבגינה פניתי אליו.

למעלה