זאות תגובה אחרונה בפורום זה!!!!!!

1ysrat

New member
זאות תגובה אחרונה בפורום זה!!!!!!

כנסיה --- זה בית האדון קהילה --- זה קבוצה של אנשים אם בפורום זה לא יוכל לכתוב את שם של בית האדון "כנסיה" אז הפורום הזה לא מתאר את העולם הנוצרי הוא פורום יהודי ממשיחי דמות יורדות לי מרוב שובה על המשפט שכתבתה פה יעקוב כמו שאתה ראה בתמונה

1ysrat

New member
בקשה זאות.....

לא להשתמש במילה כנסיה זה למחוק את העולם הנוצרי על פני אדמנות זהלהשמיד אותנו תחשבו מה היה אם לא היו כנסיות בעולם היהודים במלחמת עולם הסתדרו בכנסיות מנצים וכמרים עזרולהם להשאר בחיים בזמן השואה והיום הנהל הפורום מוחק אותנו מעל פני אדמות נפללה לאדוני ישוע אמן

אף אחד לא רוצה למחוק את העולם הנוצרי

חס וחליליה. או להשמיד. מילים מאד חזקות ומאד לא נכונות בעליל. להאשים אותי שאני מוחק את הנצרות מעל פני האדמה. האשמה קשה וחמורה ביותר. הנה פתיחת המאמר של ליאון7 ידידנו על המושג כנסייה: "קהילה או השם הנפוץ ``כנסייה`` הוא שם סריאני שמשמעו ``אסיפה `` ובערבית ``מג`מע``, אולם המילה היוונית בב``ח היא ``אקליזיה`` שמשמעה : אסיפת האזרחים ביוון, אז הממשלה הזמינה אותם לחוקק חוקים, או למשימה זו אחרת (מעשי 19:32,41) ולכותבים ברוח הקדש השתמשו באותה מילה , בכדי לתאר אותו קהל מאמין בישוע המשיח , שהוא ישות ראשית עליונה ." הכנסייה הוא אולי השם הנפוץ אך הלא מדוייק של המושג. גם ליאון עצמו אומר במאמר את מה שאני אמרתי. אז מה הבעייה למה הכעס הלעג הזילזול וכל האשמות חסרות כל שחר האלה? אל תכניסי את הפצע של השואה לעניין בבקשה.

1ysrat

New member
פרושים

כנסייה - זה בית זה מבנה של אדינו ישוע קהילה -קבוצת אנשים מצפת קישורים לפרושים היתי כותבת גם את פרוש באבן שושן אבל לצערי אני כבר ארזתי את הספר

אני שמח שויקיפדיה

לא קובעת לי מי אני ובמה אני מאמין. הם יכולים להגדיר את מה שהם רוצים, אנשים כמוך וכמוני כותבים שם, וגם את עצמך יכולה לשנות הגדרות. אני משתמש באתר ויקיפדיה די הרבה, ונהנה מהאתר. אך בכל מה שקשור לאמונה המשיחית יש להם הרבה מאד אי-דיוקים, ולא הייתי בונה את עולם ההגדרות שלי על-פי ויקיפדיה. וגם לא אבן-שושן. דבר ה' - הכתובים הוא המקור היחיד שעלינו להסתמך עליו, ולא על אנשים.

../images/Emo20.gif

המושג שמתאר את התכנוסתם של האחים, בברית החדש הוא אקלזייה זאת המילה היוונית שכתובה בברית החדשה בשפה המקורית. משמעות המילה אקליזייה היא התאספות של אנשים, מילה שגם מאד קרובה למילה העברית קהילה. הקהילה של המאמינים הראשונים בישוע, כלל לא הכירו את המושג כנסייה, מושג מאוחר שאיני יודע את מקורו. כיום בשפה העברית, השפה בה אנו כותבים בפורום הזה, המושג כנסיה - מתאר את המבנים של הדת הנוצרית ברחבי העולם. המושג כנסייה לא יתאר לאדם דובר העברית, את גוף המשיח או את קהילת המשיח, אלא מבנים כנסייתים עם פסלים וצלבים. כשאני מדבר על הקהילה, אני מדבר לא על סתם קבוצה של אנשים, אלא לקהילת האדון, לגוף המשיח הכולל בתוכו את כל המאמינים האמיתיים, שאוהבים את האדון בכל לבבם בכל נפשם ובכל מאדם, שנולדו מחדש והולכים אחרי האדון לאן שהוא ילך. ישנם אנשים כאלה מכל עם מכל לשון, מכל הרקעים הדתיים והחילוניים, ובכל הזרמים, הקתולים, האורתודוקסים, הבפטיסטים, הפנטיקוסטלים, הכריזמטיים, וכו'. מה גם שבכל הזרמים האלה לצערי, ישנם גם אנשים הטוענים שהם שייכים למשיח אך הם לא נכנעו מעולם למשיח בכל ליבם, ולא המליכו אותו כאדון על חייהם. הקהילה של המשיח - הגוף של המשיח - הכלה של המשיח. אין בעייה באופן כללי שאנשים בפורום הזה יכתבו במקום קהילה כנסייה. אני חושב שזה פסול ומאד לא נכון עד לכדי חטא - לעשות הפרדה בין היהודים המשיחיים, לבין המשיחיים(אנשי אמונה שנושעו וישוע הוא מלכם ואדונם, שאינם יהודים). מבחינת הישועה אנחנו אחד במשיח.

הילמאר

New member
בדיוק! את צודקת

הכנסיה היא קדושה וטובה. אני חבר בכנסיות שונות מ-1998 (שבשל המוסיקה הרמה באסיפות עזבתי את בית עימנואל). זה עולמי.

erika7

New member
נכון מאוד 1ysrat צודקת

אני חדשה פה אני נוצריה אורטודוקסית חייה רוב הזמן בחו"ל

ברוכים הבאים אריקה7../images/Emo140.gif

את מוזמנת לספר על עצמך יותר אם תרצי.. כמו כמה זמן את מאמינה מה הרקע שלך וכו'...

lion7 וישרת הוא בסך הכל ביקש

הוא לא דרש ולא ציווה ולא איים ביקש זה הכל אתם יכולים להסכים ואתם יכולים לומר לא..זה בסדר גמור

למעלה