ז'אז'ו בר שרונה-אכזבה

taloosh123

New member
ז'אז'ו בר שרונה-אכזבה

הזמנתי מקום למסעדה שבוע מראש דרך מערכת קליק א טייבל- למחרת צלצלו אלי מהמסעדה לאשר הגעה, להסביר לי לגבי השפית והוראות לגבי קוד הלבוש. כבר תמוה בעיני אבל זרמתי...
מסעדת ז'אז'ו בר ממוקמת במתחם שרונה במבנה יפיפה-
כבר שהגענו למקום ביקשנו להזמין יין (שלטענת המלצר אזל) במקום הוא הציע לנו בקבוב ב350 שהוא הסביר שמרגע שנפתח לא ניתן להחזיר ואין לו טעימות... ויתרנו והזמנו 2 (כל כוס 57 שקל) כוסות יין.57 שקל ל"שלולית" יין בכוס יין ענקית-פשוט גזילה.
לעיקריות הזמנו-לחם (18 שקל) קלאמרי,תמנון ו"פורק בלי".
המקום כל כך שחשוך שלא הצלחתי להבחין בין מרכיבי המנה אותה נאלץ הברמן להסביר (הוא קירב את הנר שאני אראה!!הרגשתי שאני יושבת במסעדת "נא לגעת" כי לא ראיתי את המנות בכלל...) מנות פירות הים היו פיצפוניות (בסביבות ה70 שקל למנה) ובטח לא לחלוקה כפי שהסביר. מנת הפורק בלי היתה מעולה.
בזמן שישבנו על הבר הגיש הברמן לזוגות שלידנו שוטים של פינוק (אני חושבת שזה בושה ש"מפנקים" חלק מהבר ממש לידך)
בקיצור יקר יקר יקר ומבזה את הלקוח.

Gרר

New member
שמעתי דברים ברוח דומה על המקום

ולכן גם הוא לא נכנס לרשימה של מקומות שהיינו רוצים לבקר בהם. לא אוהב להרגיש שגוזלים אותי כשאני יוצא לבלות. אגב מהבר שלהם בנווה צדק גם כן יצאנו בתחושה מפוספסת, אבל זה היה לפני הרבה זמן.

לא רחוק משם יש את קלארו שמספקת חוויית בילוי טובה בהרבה.

בחודשים הראשונים הם ספגו הרבה אש בגלל שלא הרשו להיכנס

למי שלא לבוש כראוי. במיוחד היו רגישים שם לגבי כפכפים.
עדיף שיתקשרו ויסבירו את קוד הלבוש מאשר יעליבו אורחים בכניסה למקום.
התירוץ היה, למיטב זכרוני, שיש לכבד את שאר האורחים, שהגיעו לבלות במקום נעים ומכובד.
חבל שהם לא משקיעים יותר בצד שלהם כדי לתת לאורחים להרגיש מכובדים.

erezavn

New member
אחד המקומות הכי פלצניים בעיר

בימים הראשונים לקיומם הסתובבתי בשרונה והייתי בעוונותיי בכפכפים. ביקשתי רק להיכנס להתרשם מהעיצוב הפנימי, כדי לבחון הזמנה להמשך השבוע או לשבוע לאחר מכן. הם היו כל כך מתנשאים ביחס שלהם שהוציאו לי את החשק לנסות אותם. עד היום לא מצאתי לנכון להיות שם.
אין לי בעייה עם מקומות שממצבים את עצמם כיוקרתיים. מי שמכוון את עצמו לעשירון/מאיון העליון שיבושם לו. זה בהחלט לגיטימי... קוד לבוש לטעמי זה מגוחך בארצנו הקטנה והפרובינציאלית. יצא לי לשבת במסעדות מישלן אירופיות שבהן לא היה קוד לבוש ואנשים הגיעו עם טי-שרטים. על כמה שזכור לי לז'אז'ו אין עדיין כוכב...
אני גם מבין ומניח שהייתה הוצאה עצומה בבניית, שיפוץ ועיצוב המקום ולכן מותר לגבות מחירים גבוהים. אבל - שיתנו תמורה לכסף. 70 ש"ח למנות מזעריות ו-57 ש"ח לכוס יין קטנה - זה יותר מדי. לפחות בעלויות האלה הכל צריך להיות מושלם, ואני מבין שזה ממש לא היה כך...
בעניין הפינוקים של הברמן. זו תופעה נפוצה במסעדות ובברים שהברמן מצ'פר מקורבים/חברים. זה יכול לבוא לידי ביטוי גם בפינוקים ששולחן מסוים מקבל במסעדה ע"י הצוות שמכרכר סביבו, ובאים על חשבון השירות שאני אמור לקבל. (במיוחד כשיושב איזה סלב שמנהל המסעדה או השף רוצים ללקק לו). זו תופעה מעצבנת, אבל היא חלק מעולם היח"צ של ימינו. כל עוד זה לא בא על חשבון השירות שלי בבר/מסעדה אני יכול לחיות עם זה בשלום. הבעיה שבחלק גדול מהמקרים האלה הברמן כל-כך עסוק בלקשקש, לצחוק ולצ'פר את חבריו, שזה כן בא על חשבוני...

Omnivore

New member
לא עניין של יוקרה

פשוט במסעדה מבינים שלא כולם רוצים לראות כפות רגליים חשופות של אנשים בזמן אוכל, במיוחד במדינה שטיפוח כף רגל הוא לא בדיוק התחביב הלאומי שלה כאשר הנחת הרגליים על כיסאות ושולחנות דווקא כן.
לגבי יוקר היין והמנות הקטנות, מסכים, שערוריה.

erezavn

New member
כפות רגליים אפשר לראות גם בנעלי עקב של מעצבי צמרת...

וסועדים שמניחים רגליים על כיסאות ושולחנות צריכים להיות מועפים מהמסעדה בבעיטה בישבן...

Omnivore

New member
נכון, אבל נעל מעצב היא קודם כל נעל וכפכף הוא מיסודו כפכף.

אני לא רוצה להכנס לויכוח אודות היופי או הכיעור של התופעה שנקראת כפכפים, בין היתר כי אתה הולך איתם וזה עלול לרדת לפסים האישיים. אבל יש מקומות שפוסלים כפכפים ואני מברך על כך.

erezavn

New member
אבל אני הגעתי עם כפכף מעצבים...

יש כפכף ויש כפכף... אני משתדל לנעול כפכפים איכותיים, מעוצבים ואף אלגנטיים... לא כל הכפכפים הם נעלי אילת. אלה אכן לא ראויים למסעדה או בר אלגנטיים...
(אישית קשה לי לנעול נעליים סגורות בקיץ התל אביבי ההביל).
מי שמגיע אלגנט, עם מכנס מחויט וחולצה מכופתרת (שאפילו מוכנסת למכנסיים) ובעוונותיו גם נועל כפכפים (מעוצבים כאמור) - לטעמי אפשר וצריך לתת לו להיכנס בלי לעשות סצינות או לעקם פרצוף. בשאר מסעדות ארצנו קיבלו אותי יפה מאד...

מה גם

לפני שנה, אולי שנה וחצי, מישהי פרסמה פוסט על כך שמנעו ממנה להיכנס עם נעלי אצבע למקום, כאשר התמונה המרכזית בעמוד הפייסבוק של המקום הייתה כזו שכללה נשים בנעלי אצבע.
&nbsp
היומרנות של המקום היא אחת הסיבות העיקריות שלעולם לא אגיע לשם.

החתולית

New member
על הדיווח

זה בסדגר שמתקשרים לאשר הזמנה ולעדכן בעניין קוד הלבוש. לא בסדר לצ'פר רק חלק מהיושבים על הבר, וכבר דובר על זה בפורום רבות.
&nbsp
גם אני מאלה שהדיווחים על ז'אז'ו, גרמו לה לוותר על ביקור במקום. אני מעדיפה מקומות בהם אפשר לראות את האוכל, ובהם ארגיש נוח. אמנם מסתמכת רק על דיווחים של אחרים, אבל רוח הדברים שכנעה אותי שזה לא מקום שארגיש בו נוח.

למעלה