מילקי יקרה
מי שכתבה שהיא לא יודעת במה מדובר זו לא גל שהיא כותבת ותיקה יחסית למרות הכינוי בכוכבית (gal*), אלא גלי (Gali04), שהיא כותבת חדשה יחסית בפורום והיא כתבה זאת
בתגובה להודעה שלי בשרשור הקודם שפתחת.
כך היא פתחה את ההודעה: "
אני לא מעורה בפרטי הסכסוך ואני ניזונה רק מהדברים שאני קוראת כבר הרבה זמן על גבי הפורומים השונים."
ושימי לב שהגבתי לגלי-
היא איננה מייצגת לא אותי ולא את דעותי, ואינני מסכימה עם מה שהיא כתבה. אני חושבת שכפי שנעמי כתבה לך לפני שהיא עזבה, את הרבה יותר נינוחה ומתונה בהודעותיך, ואני שמחה שאת מרגישה יכולת לשתף ולכתוב בפורום אם בשביל להתייעץ, אם כדי לקבל לעיתים חוות דעת נוספת, או תמיכה, או אפילו רק "אוזן קשבת". בדיוק בשביל זה, לדעתי, קיים, בין היתר הפורום.
וההודעות בינך לבין סופרסוניק יכולות להיות פוריות מאוד עבורכם, אלא שאנשים מתערבים ולעיתים שלא לצורך ומעוותים את הכוונה על ידי פירוש שגוי. וחבל. ומצד שני זכותו של כל אחד להגיב בפורום, אם אתם בוחרים להחצין ויכוח, תוכלו לצפות לתגובות.
ומילקי, אכן, זכותך להגיב לכל אחד.
אני חושבת שאשמה היא מילה כבדה ולא מדויקת. יותר נכון לומר שמדובר באחריות.
כשאנחנו כותבים המילים שאנחנו בהן אנו בוחרים להתבטא, משפיעות על אחרים.
כשאת מגיבה למישהו - את מעודדת אותו (ואחרים) להתייחס לדברייך- וזה דבר טבעי ומובן ולגיטימי. - אבל תשימי לב, שזו בחירה שלך, ואת יכולה גם לבחור שלא להגיב.
אני משתדלת לא להתערב בסכסוכים- ויחד עם זאת, גם לי מותר להביע את דעתי, וכך אני עושה- אם כי לא תמיד. לפעמים אני נמנעת מלהגיב.
מילקי, כדאי לך ללמוד לא לקחת כל כך באופן אישי כל מילה נגדך, אני חושבת שאנשים מרבים להתייחס אליך לאו דווקא בביקורתיות אלא בין היתר מתוך איכפתיות ודאגה. כשאנשים חושבים שאת טועה בפרשנות הם מנסים לתקן אותך (כך אני עשיתי בהודעה הקודמת-כתבתי לך שאין לך לדעתי כל סיבה להיפגע), ולפעמים את נפגעת מניסיונות העזרה.
נדמה לי שגל (gal)- דווקא מחזקת את מה שאמרת לעניין האשמה, ממה שהבנתי
היא טוענת שאין מדובר באשמה כלפייך, אלא בבחירה שלך להגיב- שגם אם היא זכותך המלאה, יתכן ולמרות זאת כדאי לך לפעמים להימנע ממנה. מכיוון שתגובה שלך עלולה לעורר תגובת נגד, וכך זה יכול להימשך, ולהימשך.
זה נכון אגב לכל אחד מהכותבים.. ולאו דווקא כלפיך.
וגם העניין של אחריות- הוא של כל אחד מהכותבים כאן.
אגב, אני מסכימה איתך מילקי שלא כל דבר שאת כותבת צריך להיות יפה בעיני כולם
את לא יכולה לשלוט על הפרשנות של אנשים להודעות שלך, למילים שאת אומרת או למעשים שלך. לפעמים אפשר לתקן על ידי הסבר נוסף, ולעיתים אי אפשר, או שזה לא עוזר מיידית, ורק לאחר תקופה מסוימת מבינים את הכוונה של אותו אדם.
כשמישהו נפגע ממך, זו לא בהכרח אשמתך
אבל כשאת מגיבה, את שותפה לאחריות של התוצאה- השרשורים.
גל אמרה לך שאת אחראית - לחלק מהאווירה של הפורום. במילים אחרות,
את שותפה לנשיאה באחריות.
בזוית קצת אחרת את יכולה לראות זאת גם כמחמאה- היא מאמינה בכוח שלך כאן, ביכולת שלך להשפיע, וביכולת שלך להשתנות. בביקורת של גל כלפייך אפשר לראות גם הבעת אמונה ביכולותיך -שאת יכולה להיות חכמה יותר בתגובותיך, לבחור לא להגיב מתוך עוצמה, ולאוו דווקא כתוצאה מפחד מביקורת או חוסר יכולת.
למרבה הפלא, לא תמיד נעים להכיר בעוצמה שלנו. זה לפעמים דוחק את ההגנות שלנו.. את הקורבניות שלנו..לא תמיד זה נעים או קל. לכן אגב בזמנו הפסקתי לכתוב כאן
חלק מהשרשורים הביאו את הכותבים לנתח רגשות שלי.
והרגשתי שזה מתחיל להעמיק והופך מבחינתי לפחות מתאים לפורום. ניתוחים מעמיקים מתאימים, לדעתי, לליבון בתוך מסגרת מוגנת, אם בכלל.
מהבחינה הזו אני מסכימה עם גל, שחילוקי דעות אישיים מוטב שילובנו ב4 עיניים, או במסרים אישיים.
כשאתם חושפים תכנים אישיים בפורום- אתם מאפשרים לאחרים להתערב.
למרות ההצעות מילקי כמובן שאת יכולה להמשיך לכתוב ולהתייעץ בפורום.
פשוט תקחי בחשבון, שדברייך מעוררים עניין, וכתוצאה מכך סביר להניח שתקבלי תגובות, ויתכן ולא כולן יהיו מפרגנות ואוהדות.