זאת לא אשמתי

מילקי91

New member
זכותי להגיב לו

ואת יודעת מה .לא כל דבר צריך להיות יפה .

וכפי שציינת את לא יודעת במה או במי מדובר ( מזלך ).

ואם זה מפריע לחברי הפורום אני מאד מצטערת .

עדיין זכותי לכתוב כאן . וזכותי להגיב לו . כל מה שכאן

תארי לך את זה במציאות .. כך שזכותי.

יפה אגב שמה שחשוב לך זה "הכיעור של הפורום ".

לי יותר חשוב דברים אחרים .וככה זה . כל אחד ומה שחשוב

לו בחיים .

מילקי91

New member
לא חיפשתי ליטופים ממך

וכפי שאמרתי ואמשיך לומר .זכותי .

וזהו . ..ילדותי ?? אז מה . אנשים נפגעים ?? צר לי .

Gali04

New member
gal, מסכימה עם תגובותייך בשרשור הזה

בילי79

New member
מילקי יקרה

מי שכתבה שהיא לא יודעת במה מדובר זו לא גל שהיא כותבת ותיקה יחסית למרות הכינוי בכוכבית (gal*), אלא גלי (Gali04), שהיא כותבת חדשה יחסית בפורום והיא כתבה זאת בתגובה להודעה שלי בשרשור הקודם שפתחת.
כך היא פתחה את ההודעה: "אני לא מעורה בפרטי הסכסוך ואני ניזונה רק מהדברים שאני קוראת כבר הרבה זמן על גבי הפורומים השונים."
ושימי לב שהגבתי לגלי- היא איננה מייצגת לא אותי ולא את דעותי, ואינני מסכימה עם מה שהיא כתבה. אני חושבת שכפי שנעמי כתבה לך לפני שהיא עזבה, את הרבה יותר נינוחה ומתונה בהודעותיך, ואני שמחה שאת מרגישה יכולת לשתף ולכתוב בפורום אם בשביל להתייעץ, אם כדי לקבל לעיתים חוות דעת נוספת, או תמיכה, או אפילו רק "אוזן קשבת". בדיוק בשביל זה, לדעתי, קיים, בין היתר הפורום.
וההודעות בינך לבין סופרסוניק יכולות להיות פוריות מאוד עבורכם, אלא שאנשים מתערבים ולעיתים שלא לצורך ומעוותים את הכוונה על ידי פירוש שגוי. וחבל. ומצד שני זכותו של כל אחד להגיב בפורום, אם אתם בוחרים להחצין ויכוח, תוכלו לצפות לתגובות.

ומילקי, אכן, זכותך להגיב לכל אחד.

אני חושבת שאשמה היא מילה כבדה ולא מדויקת. יותר נכון לומר שמדובר באחריות.
כשאנחנו כותבים המילים שאנחנו בהן אנו בוחרים להתבטא, משפיעות על אחרים.
כשאת מגיבה למישהו - את מעודדת אותו (ואחרים) להתייחס לדברייך- וזה דבר טבעי ומובן ולגיטימי. - אבל תשימי לב, שזו בחירה שלך, ואת יכולה גם לבחור שלא להגיב.
אני משתדלת לא להתערב בסכסוכים- ויחד עם זאת, גם לי מותר להביע את דעתי, וכך אני עושה- אם כי לא תמיד. לפעמים אני נמנעת מלהגיב.

מילקי, כדאי לך ללמוד לא לקחת כל כך באופן אישי כל מילה נגדך, אני חושבת שאנשים מרבים להתייחס אליך לאו דווקא בביקורתיות אלא בין היתר מתוך איכפתיות ודאגה. כשאנשים חושבים שאת טועה בפרשנות הם מנסים לתקן אותך (כך אני עשיתי בהודעה הקודמת-כתבתי לך שאין לך לדעתי כל סיבה להיפגע), ולפעמים את נפגעת מניסיונות העזרה.
נדמה לי שגל (gal)- דווקא מחזקת את מה שאמרת לעניין האשמה, ממה שהבנתי היא טוענת שאין מדובר באשמה כלפייך, אלא בבחירה שלך להגיב- שגם אם היא זכותך המלאה, יתכן ולמרות זאת כדאי לך לפעמים להימנע ממנה. מכיוון שתגובה שלך עלולה לעורר תגובת נגד, וכך זה יכול להימשך, ולהימשך.
זה נכון אגב לכל אחד מהכותבים.. ולאו דווקא כלפיך.
וגם העניין של אחריות- הוא של כל אחד מהכותבים כאן.

אגב, אני מסכימה איתך מילקי שלא כל דבר שאת כותבת צריך להיות יפה בעיני כולם
את לא יכולה לשלוט על הפרשנות של אנשים להודעות שלך, למילים שאת אומרת או למעשים שלך. לפעמים אפשר לתקן על ידי הסבר נוסף, ולעיתים אי אפשר, או שזה לא עוזר מיידית, ורק לאחר תקופה מסוימת מבינים את הכוונה של אותו אדם.
כשמישהו נפגע ממך, זו לא בהכרח אשמתך
אבל כשאת מגיבה, את שותפה לאחריות של התוצאה- השרשורים.

גל אמרה לך שאת אחראית - לחלק מהאווירה של הפורום. במילים אחרות, את שותפה לנשיאה באחריות.
בזוית קצת אחרת את יכולה לראות זאת גם כמחמאה- היא מאמינה בכוח שלך כאן, ביכולת שלך להשפיע, וביכולת שלך להשתנות. בביקורת של גל כלפייך אפשר לראות גם הבעת אמונה ביכולותיך -שאת יכולה להיות חכמה יותר בתגובותיך, לבחור לא להגיב מתוך עוצמה, ולאוו דווקא כתוצאה מפחד מביקורת או חוסר יכולת.

למרבה הפלא, לא תמיד נעים להכיר בעוצמה שלנו. זה לפעמים דוחק את ההגנות שלנו.. את הקורבניות שלנו..לא תמיד זה נעים או קל. לכן אגב בזמנו הפסקתי לכתוב כאן
חלק מהשרשורים הביאו את הכותבים לנתח רגשות שלי.
והרגשתי שזה מתחיל להעמיק והופך מבחינתי לפחות מתאים לפורום. ניתוחים מעמיקים מתאימים, לדעתי, לליבון בתוך מסגרת מוגנת, אם בכלל.
מהבחינה הזו אני מסכימה עם גל, שחילוקי דעות אישיים מוטב שילובנו ב4 עיניים, או במסרים אישיים. כשאתם חושפים תכנים אישיים בפורום- אתם מאפשרים לאחרים להתערב.
למרות ההצעות מילקי כמובן שאת יכולה להמשיך לכתוב ולהתייעץ בפורום.
פשוט תקחי בחשבון, שדברייך מעוררים עניין, וכתוצאה מכך סביר להניח שתקבלי תגובות, ויתכן ולא כולן יהיו מפרגנות ואוהדות.

מילקי91

New member
זאת לא אשמתי

אני כתבתי פוסט על מצוקה שהייתה לי באותו רגע ,

נכון שבעבר גם לי היה חלק במריבות .אבל במקרה

הזה , פשוט ראיתי שחלק מכן הכניסו אותי בתוך

ה"לשמור על הפורום כמקום נעים ".

מה אני אשמה ?? אה ?? אני לא כותבת עליו יותר כלום .

אז במה אני אשמה .אה ??

ואכן את צודקת את לא מכירה את פרטי הסכסוך וזה גם לא

משנה כרגע .לא חושבת שזה צודק להכניס אותי שם

"לשמור על הפורום כמקום נעים ".

זכותי לכתוב כאן כמו כל אחד אחר אם מישהו בוחר

להגיב ככה זאת לא אשמתי .

מילקי91

New member
תודה בילי .אהבתי מאד את תגובתך

במקרה הזה כבר אין אפשרות לא ללבן בארבע עיניים

וגם לא בהודעות פרטיות .

לדעתי אגב אנשים לא טעו בפרשנות שלהם .

מעבר לזה מסכימה עם כל מילה שכתבת .תודה רבה.

אהבתי מאד את התגובה .אשתדל .

בילי - אני מאוד מסכימה עם האופן שניסית את זה: אחריות .

כולנו שותפים באחריות לסביבה הוירטואלית הזאת, שתוכל להמשיך להוות בית חם. והאחריות הזאת מתעצמת כעת כשאין מנהלות.
ומאוד אהבתי את מה שכתבת לגבי המודעות לכוחן של המילים שלנו. זה נכון גם בפורום וגם בחיים...

Gali04

New member
מילקי תקראי שוב את התגובות בשרשור

של הפוסט הקודם שלך בעניין היולדת.
חוששני שלא הבנת את דבריי לאשורם.
גם אני, גם 123* וגם שחר חרישי הרגשנו שלבחור היה עניין להכאיב ולרמוס באותו שרשור ספציפי ועל זה דיברנו, אף אחד לא האשים אותך באותו שרשור.

בהקשר לאותו שרשור ספיציפי - אני הרגשתי שאת כתבת משהו שמפריע לך והוא זורק הערות על מנת להכאיב ולצאת צודק. הוא ניהל שיח עם הבנות במטרה להתנגח בך וזה היה שקוף לעיניי כל (שלוש בנות דווקא יצאו להגנתך אם לא שמת לב באותו שרשור ואני הייתי ביניהן).

ובכללי, מעבר לאותו שרשור ספציפי, שזה באמת מה שחשוב יותר - אני מסכימה לחלוטין עם gal* ובנוסף בדיוק כמו שכתבתי לבילי79 באמת אין לי שום רצון להשכין שלום ביניכם כצדדים מסוכסכים. אני לא מעורה בפרטי הסכסוך ואני ניזונה רק מהדברים שאני קוראת כבר הרבה זמן על גבי הפורומים השונים. אין לי כל עניין להיות שופטת ביניכם או להשכין שלום ביניכם, אבל בהחלט יש לי עניין במה שקורה בפורומים ובהחלט יש לי עניין מהרוח שנושבת בפורומים שאני חלק מהם ולא בא לי שהרוחות שנושבות בהם תהיינה רוחות של מלחמה אישית וכתישה הדדית. איכפת לי שיהיה לי וכל היתר נעים ונוח להיות ולשתף כאן.

להזכירך, אפילו את, כצד לסכסוך, שהביא את כל הסכסוך מלכתחילה לפורומים, התלוננת המון פעמים, שאת לא מרגישה חופשיה לכתוב בפורומים אז תארי לך כיצד חשים הצדדים שאינם מעורבים בסכסוך, כיצד הם מרגישים כשעל גבם מתנהלת המלחמה האישית של 2 גולשים בלבד.

חומר למחשבה

מילקי91

New member
קודם כל אכן שמתי לב שהגנו עליי

אני אמרתי שאני חוששת לשתף בגלל

חשש שדברים ייצאו אל מחוץ לפורום .וגם בדיוק

מאותה סיבה של מה שקרה בשרשור .

לא מבינה איך אתם מצפים שאגיב כאשר אני רואה

אדם שניצל אותי ?? שלא אגיד כלום ?? כן ??

ואגב הדברים שאתן קוראות נאמרו לי לא מעט פעמים

בעולם האמיתי . גם אני רוצה שיהיה נעים בפורום

אבל כאשר הרגשתי צורך להתעמת איתו וזאת זכותי

כי אין גבול לחוצפה שלו אחרי איך שהוא התנהג אליי

הוא עוד פותח עליי פה .ולא מפסיק .וגם ממשיך בחייו

כאילו כלום .למה אתם מצפים ?? וגם לו אין בכלל

חברים והוא פותח עליי פה ?? קורא לי שמנה דבה

כאשר ...שמנה פי כמה יותר ממני .

אני סבלתי מהאדם הזה .כן .סבל .מבינה ??

למה אתן מצפות שאשב בשקט בגלל הפורום ??

למה בכלל אחרי הקללות שהוא הטיח בי פה לא חסמו

אותו לצמיתות .אה ??

אני מאד מצטערת גם לי חשוב שיהיה נעים בפורום

אבל יש גבול לכל תעלול ...

ושמחה שראיתן שכל מה שהוא הגיב שם רחוק שנות

אור מהאמת ... פשוט סתם כתב דברים .סתם .שאין להם

אחיזה במציאות . וראיתן אגב איך הוא כתב "חברה שלי "

בישביל להשוויץ . נאמר את זה כך : לייעץ לאנשים אחרים

את מה שאת בעצמך לא מיישמת ולא מסוגלת כנראה. אבסורד .

( לא את גליה ) ."חברה שלי ". וואו שמחת זקנתי .

Gali04

New member
מילקי

זה ברור שקרו ביניכם דברים לא סימפטיים בלשון המעטה.
אין לך מה להתרגש שיש לו חברה חדשה ושהוא המשיך הלאה,
כי גם את המשכת הלאה בחייך ויש לך מישהו חדש
וכדאי שתשקיעי את האנרגיות שלך בו ובאהבה החדשה שלך.
&nbsp
&nbsp
לא כ"כ הבנתי את השורות האחרונות שלך האלה:
&nbsp
"נאמר את זה כך : לייעץ לאנשים אחרים
&nbsp
את מה שאת בעצמך לא מיישמת ולא מסוגלת כנראה. אבסורד .
&nbsp
( לא את גליה ) ."חברה שלי ". וואו שמחת זקנתי ."
&nbsp
&nbsp

מישהי1631

New member
מילקי, אני נהגתי לומר לילדים שלי,

שתגובה למישהו/מישהי שמנסה לחרחר מריבה רק מלבה את האש ובעצם האדם השיג את מטרתו - להרגיז אותך.
לו יכולת לא להגיב הפרובוקציות היו נותרות בחלל ריק ומתרוקנות מתוכן.
אין טעם להמשיך לנגח מישהי כשהיא לא עונה.
לדעתי, נסי לא להגיב, למרות שמניסיון, אני יודעת שזה קשה מאד.
ושאלה נוספת שנהגתי לשאול את ילדי - מה פוטנציאל ההשפעה ויכולת הנזק של אותו אדם? האם זו דמות משפיעה?
ובמקרה שלך - האם האדם שאת מתנגחת איתו עלול לפגוע במוניטין שלך בפורום?
לי נראה שלא. את כותבת כאן תקופה ארוכה מאד ויצרת, לדעתי, רושם של בחורה כנה ואמינה.

מילקי91

New member
קודם כל תודה

גליה בנוגע לשורה שלא מובנת - אין לי כל כך כוחות

להסביר .המבין יבין .

שחר - אני לא קיללתי ואין סיבה לחסום אותי.

תודה רבה לכולם על התגובות

בילי79

New member
ציפיות מהפורום

היי מילקי אני רוצה להתייחס לשאלות שהעלית.
ראשית, מילקי, אינני חושבת שאת חייבת לכתוב בפורום.
לי אין ציפיה ממך לכתוב. זו בחירה שלך שהיא לגיטימית כמו כל בחירה אחרת.
שנית, כשאת כותבת, אין חובה מצידך להגיב לכל מגיב שכותב אליך, בפרט אם התגובה שלו פוגעת בך. ובוודאי שאינך צריכה לכתוב כדי לממש ציפיות שלי או של אחרים, גם אם הן אכן קיימות.
בכל אופן, את בוחרת האם להגיב או לא.

האפשרות לכתוב בפורום מגלמת בתוכה מספר אפשרויות:
כאשר את כותבת בפורום ומתייחסת לרגשות שלך, אני נוטה להאמין שתוכלי לקבל תגובות וגם אם לא כולן אוהדות, ברוב המקרים לא יבקשו ממך להימנע מלהתבטא, מכיוון, שזו זכותך המלאה.
מצד שני- כשאת מאשימה, ונשוא האשמה נמצא ומגיב, חשבת לאיזו תגובה את מצפה מאיתנו, הקוראים? במקרה כזה חברי הפורום מתפקדים באופן בלתי רשמי כשופטים, כביכול.
האם באמת היית רוצה שאנחנו נשפוט? שנחלק ציונים? האם היית רוצה להחשף עבור "עיניים" אנונימיות?
יכול להיות שכן, ואולי אפשר להבין אותך, אבל אם נשוא הכתיבה שלך נמצא כאן ונפגע מדברייך - במקרה כזה, לא לגיטימי מצידך לכתוב כאן עליו או על הקשר ביניכם, לדעתי.

אם מישהו פוגע בך יש אפיקים מקובלים לליבון הבעיות ביניכם.
אפשר כמובן לנסות דרך טלפון, מסרונים או בפגישה
כשאת כותבת על ניצול - אני לא יודעת על איזה ניצול את מדברת.
יכולים להיות מגוון רחב של חוויות ניצול. למשל, ניצול עובדים זרים, ניצול מיני, ניצול ימי מחלה ועוד. כל אחת מהאפשרויות שונה וההתמודדות איתה שונה.
כיוון שהגעת לפורום 'הפסיכולוגית', יתכן ומדובר בהרגשת ניצול נפשי- זו יכולה גם להיות תפיסה חווייתית, והמקום המתאים ביותר לטפל בה הוא כנראה במסגרת טיפול נפשי.
מדובר במסגרת מקצועית וכזאת שתגן עליך. הפורום אינו יכול לספק לך זאת.

כתבת:
לא מבינה איך אתם מצפים שאגיב כאשר אני רואה

אדם שניצל אותי ?? שלא אגיד כלום ??

התשובה שלי- כן. מילקי, זה בדיוק מה שאני מצפה ממך

אם את לא יכולה לכתוב על עצמך מבלי לפגוע במישהו אחר
הפתרון הוא לא לכתוב.
החופש שלך בכתיבה קיים כל עוד הוא אינו מגיע על חשבון אחרים

אני חושבת שאת מקבלת כאן תמיכה גם כשאנשים כותבים לך שהם מצפים ממך שתשקלי את המילים שלך. מצפים ממך לקחת אחריות גם כאשר את פגועה וכואבת- מאמינים בך שאת יכולה להיות אחראית על המילים שאת כותבת גם כאשר קשה לך. לא מבקשים ממך להימנע מלכתוב, אלא להימנע מלהתבטא בדרך שפוגעת באחרים.
מצפים ממך, שלא תפגעי בחברים אחרים בפורום גם אם הם פגעו בך (במציאות או בפורום אחר). הפורום הזה הוא לא מקום לסגור חשבונות.
אני חושבת שאני יכולה להבין את הכאב שלך.
הכרת מישהו, נפגעת ממנו, הוא מכיר גם את הכינוי שלך, וכעת אינך יכולה לכתוב עליו בפורום מבלי שהוא יזהה את עצמו. יש מחיר שעלולים לשלם כשיוצרים הכרות עם חברים מהפורומים במציאות ולהיפך, וכדאי לכולנו לקחת זאת בחשבון לפני שאנו בוחרים בדרך הזו.
כפי שניתן לראות מילקי, האדם שאת מכירה לא רק מושפע באופן סביל מדברייך, אלא גם מגיב, ובפינג-פונג המילולי הארוך אתם עלולים לפגוע האחד בשני.
ולא רק ששניכם פוגעים ונפגעים, חברי הפורום כאן שאינם מכירים אתכם מתערבים ומעורבים ללא שהם ביקשו וללא יכולת לשלוט על כך
וחלקם מרגישים לא בנוח להחשף לביטויים המעליבים גם אם לכם זה לא מפריע. מכיוון שזהו פורום תמיכה, לא כולם יודעים איך להגיב. אני למשל, לא כל כך יודעת איך לעזור לכם, וזה יוצר תסכול כשלא ניתן לעשות דבר עבורכם, וכאב לראות אתכם פוגעים אחד בשני שוב ושוב.

אני לא חושבת שנשארה כעת תועלת מהכתיבה שלכם אחד לשני.
האם בזכות הכתיבה אתם מצליחים להתגבר על חילוקי הדיעות? לסלוח? להבין אחד את השני?
האם אתם נתרמים מהתגובות של חברי הפורום?

אני לא יודעת אם יש לי הצעות בשבילכם.
מה אתם חושבים על המצב הזה?
האם לכם יש פתרון?

למעלה