...זאת רק אני או ש

Deosette

New member
...זאת רק אני או ש

היי. אני לקויית שמיעה מגיל 2 אבל ממש מגיל 8 ומשהו. רציתי לחלוק עמכם משהו משונה שהבנתי לאחרונה. אני לא יודעת עם זה בגלל שאני לא שומעת אבל אני שונאת כשיש דממה כי אז יש מעיין קולות באוזניים, מעין תחושה שאתם הולכים ביער אפל וזאבים מיללים רחוק ברקע וזה מעין משהו מוזר כזה. לכן אני לא יכולה שיש שקט מוחלט כשאני לבד, זה מפחיד! זאת רק אני או שזה עניין של אי-שמיעה? זה קורה לכם גם? הקטע שיש לי יער אפל בראש עם זאבים יללנים?

royik

New member
דממה רועמת

קודם כל אני צריך לדעת משהו... האם את שומעת משהו בלי מכשירי שמיעה? כי גם כשיש דממה, עם מכשירי שמיעה, יש כל מיני רעשים, אף פעם אין שקט מוחלט אלא אם את בחדר אטום אקוסטי מבודד היטב... אז בקיצור, כשאני לבד ועם מכשירים, אז אני יכול לשמוע כל מיני רעשים, אולי אני מדמיין חלק - לא יודע. בבדיקות שמיעה למשל, גם כשאני בחדר אטום אז אני חושב שאני מדמיין צלילים.. זה באמת קטע מוזר כזה. אבל כשאני בלי מכשירים, אז אני לא שומע כלום. נאדה. אני מבדיל בין מצב שבו אני שומע, למצב שאני לא. יכול להיות שהקטע שלך הוא שאת חשה (כמוני!) חסרת הגנה ופגיעה כשאת לא שומעת דבר... וזה מתקשר לך לסיטואציה הזאת. שווה לברר...

Deosette

New member
אז זהו בידיוק!

גם אני בבדיקות שמיעה שומעת צלילים זהים לאלו שנשמעו ואז אני לוחצת על כפתור בזמן הלא נכון והבודקים פשוט לא מבינים את זה! לגבי מכשירים. כשאני איתם אני בסדר כי תמיד יש קולות ברקע. אבל בזמן האחרון יש לי צלצולים כאלה, אני חושבת שזה אמיתי אך כשאני מכבה אותם, הצילצולים ממשיכים. לפעמים אני שומעת את הפלפון מצלצל ואז..."רגע, אני בלי מכשירים!" כשאני בלעדיהם יש דממה ממש וזה מפחיד כי כל הקולות שאני שומעת אני יודעת שהם מהראש ונדמה שזה משהו אפל... משהו מן העל-טבעי... מה שכן, הקולות זהים מאוד למציאות!

royik

New member
את לא היחידה

שזה קורה לה, ייתכן שזה קורה אחרי שאת מורידה את המכשירים, ולא אחרי לילה שלם בלעדיהם? כי, את יודעת הרי שלפני בדיקת שמיעה גם צריך להסיר את המכשירים כרבע שעה לפני הבדיקה. אני לא יודע בדיוק מה הסיבה אבל ייתכן שזה קשור לנושא. אולי המוח שלנו לא מבין למה פתאום הוא לא קולט אף צליל והוא קולט דברים אחרים שמדמים את הצליל... או שזה בכלל משהו לא פיזי, אני רק מעלה השערות. צריך לבדוק עם קלינאית תקשורת את הנושא, את מסכימה איתי? אני יודע שיש דבר שנקרא "טנטון" שהיא תופעה בה האדם שומע צלצולים וצפצופים... אבל לא נראה לי שזה המקרה.

המרחפת

New member
צלילים ששומעים בלי המכשירים

צריך להוריד את המכשיר רבע שעה לפני הבדיקה (ולפעמים גם יותר) כדי שהאוזן תתרגל לשמוע בלי המכשיר ותתן תוצאות אופטימליות בבדיקה. נקח לדוגמה אדם המסתובב בלילה עם פנס. כשיכבה אותו, יקח לו כמה שניות ולפעמים דקות עד שיצליח לראות ללא אור הפנס. קוראים לזה עיוורון זמני והוא הסיבה שחיילים בפעילויות ליליות לא מפעילים פנס. דבר דומה קורה עם האוזן: היא מתרגלת לשמוע עם המכשיר, מתרגלת "לא להתאמץ", וכאשר מורידים את המכשיר, ישנן כמה דקות שבהן האוזן לא שומעת במקסימום שהיא מסוגלת לו בלי המכשיר. ובאשר לצלילים שאת מתארת- גם אני שומעת אותם. צילצולים, ציפצופים, שאין לי ספק שמקורם בראש שלי ולא במכשיר, כיוון שזה מופיע גם בלי המכשיר, ואם יש צלצול, הוא יהיה בעוצמה זהה עם או בלי המכשיר. מה אומר לך: זה מעצבן. זה מטריף. זה יכול להוציא אדם משלוותו וזה בהחלט הוציא אותי. אבל- אין שומדבר לעשות כנגד זה.

התר

New member
בדיקת שמיעה

לא קשור בכלל!!! כל פעם שאני עושה בדיקה אני מורידה את המכשירים אחרי שאני נכנסת לחדר הבדיקה.

Motti M 17

New member
באמת תופעה מעניינת...

היי! מה שלומכם חברים יקרים... גם אני "שומע" צלילים למרות שאני לא מרכיב מכשירי שמיעה... זה קורה לי לעתים רחוקות אבל בעיקר: לפני שינה או במהלכה, אחרי שאני שומע "טראנס" (מוסיקה קצבית) כשיש שקט מוחלט ובמיוחד במהלך בדיקות שמיעה... שזה הכי עצבן כמו שאמרה Deosette (אני אשמח לדעת את שמך, אגב)... "הצלילים" שאני "שומע" לא קבועים ולא ילילות של זאבים (ובטח שלא משהו על טבעי)... זה משהו שמשתנה... אני לא טרחתי לברר לפשר בעניין אבל כשגליתי שיש לי שותפים אשמח לשתף איתכם פעולה בנסיון לגלות את זה... יכול להיות שהמוח שלנו מנסה ל"ייצר" צלילים... כי זה פוקד עם אנשים שומעים אבל ממש לא באותה צורה כפי שזה מופיע אצלנו... (הם מתלוננים על "צלצולים" בעיקר אחרי פגיעה פיזית באוזן ובמקרה של פגיעה או קרע בעור התוף...) אגב, לגבי מה שאמרה המרחפת: שהצלילים מתרחשים בעקבות קושי של הסתגלות האוזן למכשיר או בלעדיו... אז יש לי בשורה מאכזבת בשבילך... זה אף פעם לא קרה לי בתנאים שאת אמרת... כך שזה סותר את התיאוריה ה"מדעית / פילוסופית" שלך... מקווה לעוד תגובות... שלכם, מוטי...

Deosette

New member
גיבשתי תאוריה

גיבשתי תאוריה: המוח מעתיק מעיין "קבצים" של צלילים וקולות. לכן כאשר נדמה לכם שנפל משהו (אשלייה אופטית בלילה למשל) המוח מייד ילווה את צליל הנפילה. בחלומות למשל, תחום התמתחות שלי אגב, שומעים את כל הצלילים שיש בחלום אף על פי שאתם לקויי שמיעה. המוח יודע איך כל דבר אמור להשמע ואולי הוא מנסה לפצות את החסך שבדממה, הדרישה למעט רעש ברקע. מה שאני לא מבינה הוא שמאז גיל 3 (אפשר להגיד מאז 2, כי אז השמיעה התדרדרה) יש לי נטייה לשמוע צלילים ארוכים, קשה להגדיר את זה, כאשר אני כמה מאוד מוקדם בבוקר יש לזה מעיין תחושה מיסטית כזו... פשוט לאחרונה, יש לי צלילים ממש תכופים וחזקים, אולי זה בגלל ניתוח שעברתי בסילבסטר האחרון (שאגב נכשל). אמא הציעה שאלך לבדיקת שיווי משקל (כי יש לי סחרחורות גם) ואז...נראה! אשתף אותכם בתוצאות. לגבי בדיקות שמיעה, באמת לא ידעתי שצריך להוריד לפני הזמן! תודה על המידע!

vodopad

New member
גם אני שומעת כל הזמן צלצולים

אני שומעת כל היום צלצולים וצפצופים במיוחד באוטובוס, עם מכשיר וגם בלי מכשיר, וגם קורה שכאשר אני מורידה את המכשיר לפני השינה ואים אני לא לובשת אותו כל היום אז אני שומעת גם כל מיני קולות מיסטיים ולדעתי זה לא מתקשר למוח, זה לדעתי מתקשר לאינטואיציה שלנו (רק לדעתי), בגלל שבכל פעם שאני שומעת קולות כאלה נדמה לי שהן רוצות ממני שאעשה משהו, או שאיהיה מודעת למשהו. נדמה לי שהקולות האלה הן כלי האניטואיציה שלנו.. אך בקשר לצפצופים אני חושבת שזה קשור למכשיר, בגלל שגם ככה עבור השומעים המכשיר רק מצפצף אפילו שהם רוצים לבדוק האם הם שומעים בעזרתו, הוא רק מצפצף בשבילם. יכול להיות שזו תופעת לוואי של המכשיר. נדמה לי...

המרחפת

New member
ה"תיאוריה הפילוספית שלי" היא לא

תיאוריה ולא נעליים
. זה היה הסבר ישיר לרועי, מדוע מבקשים להוריד מכשירי שמיעה זמן מה לפני בדיקת השמיעה. טינטון, אגב, לא ברור מה מקורו, ולכן עוד לא מצאו פיתרון כיצד להפסיקו.

בדיוק חשבתי על זה לפני כמה זמן!

באופן רגיל אני לא שומע צלצולים ולא צפצופים ולא שום דבר מפחיד, ואני לא מדמה שום רעשים מוזרים כשאני בלי מכשירים.. אבל באמת, כשאני הולך לבדיקת שמיעה ואני יושב בחדר האטום ההוא עם המתג ביד וללא מכשירים ואני צריך ללחוץ ברגע שאני שומע משהו, ותמיד נדמה לי שהנה התחיל מן זמזום באוזן ואני מהסס כי אני לא יודע אם אני באמת שומע את זה או רק מדמיין מכיוון שאני מצפה לשמוע את זה, זה קורה גם לכם? זה די מעצבן לא?? אבל מצד שני, הרבה פעמים קרה שהחלטתי לא ללחוץ על המתג ולחכות והזמזום רק התגבר ואז הייתי בטוח שזה אמיתי ולא מדומה, ובכל זאת, הרבה פעמים אני לא בטוח אם זה באמת התחיל או שאני רק מדמיין שזה התחיל. נ.ב. לגבי הורדת מכשירי שמיעה לפני בדיקת השמיעה... מוזר, אף פעם לא אמרו לי לחכות רבע שעה... פשוט מורידים ומתחילים לבדוק.. וזה במכון בתל השומר..

Catty

New member
כן... כן...

אצלי הכל בדיוק כמו אצל אקסצנטרי... חוץ מפרט אחד... אני פעם, לפני כמה שנים במשך דיי הרבה זמן הייתי שומעת צפצופים כשאני עם המכשים והייתי מכבה את המכשירים וזה הייה ממשיך אז הייתי יודעת שזה מהראש שלי כי אני כמעט חירשת לגמרי בלי המכשירים... כעת למזלי זה עבר... וD, איזה ניתוח עברת? אגב, כן... תמיד יש לנו הזיות קוליות בבדיקות שמיעה... זה מעצבןןןןןןןןןןןן.

למעלה