זהוי מין אצל חומט צלחת סודני

soulfight

New member
זהוי מין אצל חומט צלחת סודני

שלום רב. רציתי להביא לחמוט שלי בן זוג. ואני רוצה לדעת מה שלי. ע"פ החשד שלי הוא זכר רוצה תשובה מקצועית יותר.

קשה עד בלתי אפשרי לפי התמונות

ששלחת. נסה לצלם אותו מלמטה, בעיקר את אזור בסיס הזנב והאגן. בכל מקרה אני לא בטוח שאפשר יהיה להבדיל בין זכר לנקבה, מה שכן בטוח זה שזו לטאה ולא חומט.

חיפשתי וחיפשתי מידע

ולא ממש מצאתי משהו שיעזור להבחין בין זכר לנקבה, בתמונות לא הצלחתי לראות משהו ברור. בכל מקרה השם הלטיני של הלטאה שלך הוא Gerrhosaurus major ואתה מוזמן להמשיך את החיפוש, מידע על גידול דווקא יש קצת.

soulfight

New member
מצאתי את הפיתרון בעצמי

ליד הזנב יש כמו "ציפורן" אצל הזכרים. ואצל הנקבות אין. אז יתחדשתי גם בנקבה יפה לזכר שלי =)

soulfight

New member
ייפ

צלחת סודני. כן יצא גם לי לראות שהגיעו מינים נוספים כמו צלחת צהוב גחון. אבל למזלי הגיעו גם נקבות סודניות, לא יודע לי מאיזה משלוח הם אבל הזכר שלי בטוח מעל השנה בארץ.

רן333

New member
אגב, שאלת תם:

מאיפה צץ המונח הביזארי "לטאת צלחת"? האם זה תרגום ל-plated lizard? אם כן - אני חייב לציין שזה התרגום האומלל ביותר שיצא לי להיתקל בו בתחום הזוחלים. הייתי נשאר עם המונח האנגלי, ואם ממש מתעקשים לתרגם לעברית באופן מילולי (תחביב שאני מאוד מסתייג ממנו), הייתי הולך על "לטאת לוחיות", "לטאת מגינים", או משהו בסגנון הזה. רק לא "צלחת".

נדמה לי ששמעתי פעם

שהסיבה לשם לטאת צלחת היא שהלטאה הזאת שטוחה (כנראה כמו צלחת...). אף פעם לא התעמקתי בשם.

אולי שטוחה אבל מתנפחת...

שלום, אם אפשר להוסיף משהו מעניין... הלטאה המשוריינת (כך אנחנו קוראים לה) אולי יכולה להיות די שטוחה... למרות שהיא לא קטנה בכלל אבל תכונה מעניינת שלה היא שבכדי להימנע מטריפה היא נכנסת לתוך סדק בקרקע או בסלע ואז היא מתנפחת על ידי הכנסת אוויר לגופה. ההתנפחות מתרחשת תודות לקמט עור גמיש וחסר קשקשים שיש לה לאורך גופה בשני הצדדים 0- ניתן לראותץ אותו בתמונות שפה באתר. הקמט מאפשר לה למתוח את העור ולהתנפח, וכך טורפים לא יכוחלים להוציא אותה מהסדק שבו היא מתחבאת. דרך אגב, אני רכזת המידע בספארי בר"ג, וסתם שוטטתי לי בפורום שלכם להנאתי

זה...

שלום רן, רכזת המידע היא חלק ממחלקת החינוך בספארי. במסגרת תפקידי אני אוספת מידע זואולוגי ומידע בנושא שמירת טבע. מרכזת ספרייה קטנה של ספרים ומאמרים. מפיצה חומר למדריכי הספארי (כ- 50 מדריכים) ולעובדים. לוקחת חלק בכתיבת שלטים לגן החיות. שלטי מידע על בעלי החיים ושלטי נוספים להרחבת הידע. אני עונה על שאלות של קהל, בעיקר ילדים על בעלי חיים בספארי ובכלל. ועוד ועוד

למעלה