זהות מינית

א ו ר1

New member
זהות מינית

למרות שעברו כבר הרבה שנים ואני נשואה אני כל הזמן מפנטזת על נשים האם ילדות שעברו התעללות מינית ממושכת (כמה שנים) הופכות להיות נשים בעלות זהות מינית מבולבלת?

הקשר בין תקיפה מינית וזהות מינית

האמת שעל פניו זה נראה לי מובן מאליו. מכיוון שההתעללות נעשית באמצעות מין, והמין בא לפני זמנו הביולוגי, ולפני שהאדם מספיק לגבש לעצמו זהות מינית, מה גם שהתקיפה ישר מסמנת את המין, ופחות מגדירה תקיפה, יותר מגדירה מיניות (במיוחד כשזו ההתנסות הראשונה), הבלגאן והבלבול הגיוני שיגיעו בתחום הזה של זהות מינית. כבר כמה ימים שאנחנו מתכננים להעלות דף נושא נוסף לאתר, בנושא של זהות מינית והבלבול שנגרם בעקבות התקיפה המינית. בינתיים, אני מצרף עבורך כמה מקומות, שעוסקים בנושא, או לפחות מזכירים אותו, ומתייחסים לנקודה. 1. מתוך המאמר שעוסק בנפגעי תקיפה מינית ומין - על המיתוס שתקיפה מינית קובעת את הזהות המינית של הנפגע. 2. קובץ PDF, על ההשפעה של התעללות מינית בילדות, על המיניות הנשית. וכיעלה לאתר הדף בנושא זה, מבטיחים להודיע.

א ו ר1

New member
להזכר בהעדפה המינית

ראשית תודה על המאמר הוא היה מאוד מעניין. כתוב שם שכדאי להזכר מה היתה העדפה המינית שלי לפני ההתעללות המינית. אני הייתי ילדה בת 5 וזה נמשך 7 שנים, אין לי מושג מה היתה ההעדפה המינית שלי אז. היום אני נמשכת לגברים, אולם גם לנשים למרות שאין לי ניסיון מיני עם נשים.

מכאן בדיוק בא הבלגאן ../images/Emo4.gif

הנה עלית על הנקודה. אם התקיפה ארעה לאחר גיל ההתבגרות - תוך כדי גיבוש הזהות המינית או לאחריה - אמנם ישנו בלבול, ובלגאן, אבל יש לאן לחזור, ויש איפה לבדוק מה היה לפני, ואיך בעקבות. כאשר התקיפה מתרחשת בגיל מוקדם יותר, כל מה שנמצא במגירת המיניות, שייך בעיקר לתקיפה, ולצערי, אוטומטית במקום לקשר את התקיפה לרצון לשלוט, ולכוחניות, מקשרים אותה בעיקר למיניות.
זה אכן שורש הבעיה.

א ו ר1

New member
זהות מינית

אז מה עלי לעשות כדי להבין מה אני? האם עלי להתנסות במין עם נשים? האם זה שאני נמשכת לנשים מבוגרות ממני בנות 40-50 זו גם כתוצאה מן ההתעללות שעברתי. עלי לציין שהתוקף היה גבר והייתי חשופה להמון חומר פורנוגרפי בכל התקופה הזו.

כמה נקודות ../images/Emo41.gif

ואולי זה בא ממקום אחר לגמרי, אבל בהחלט שווה מחשבה. אני לא יודע איך אנשים אחרים מחליטים לגבי הזהות המינית שלהם, ומה מביא אותם לגבש את דעתם בכיוון זה או אחר. אני מניח שחוויות שהם עוברים, התנסויות שלהם, חומר קריאה, גירויים שהם זוכים להם בסביבה בה הם חיים וגדלים. גם אני, כמוך, נפגעתי בילדותי. וכשאני חושב על זה, העולם המיני שלי, אם בכלל, שייך לדפוסים של הפגיעה, וכל מיניות שהיא, נבחנת אצלי דרך משקפיים של ילד שנפגע ממין. ישבתי בהרצאה, ושמעתי איש יקר, מדבר על ההשפעה של פורנוגרפיה על יחסי מין בכלל, על דפוסי צריכה של אנשים, על איך צריכת פורנוגרפיה משפיעה אח"כ על חדר המיטות הפרטי של האנשים. וכאן אנחנו מדברים על חשיפה לפורנוגרפיה, ועל זה שמשם "למדנו" על מיניות. המאמר הזה עסק קודם כל, בהפרדה בין התקיפה / ההתעללות, והמין שנכפה על הנפגע, ובין המיניות של אותו נפגע. אז אני חושב שלפני שרצים להתנסויות עם אנשים אחרים, אולי חשוב לשבת ולברר עם עצמנו. מה נחשב מיני בעינינו? מה זה מין? מיניות? ולנסות ולנקות את זה מהדפוסים שרכשנו בילדות לגבי מין ומיניות. ואולי להכיר את עצמנו? מה גורם לנו הנאה? מתי אנחנו "מתנתקים משם" ועוד. ואז, כשפחות או יותר יש קצה חוט לדברים שכרגע, בהווה, נחשבים עבורנו טובים, ומענגים, וראויים, אפשר להוסיף בן/בת זוג לסיטואציה, ולבחון אותה. אני חושב, שתמיד השאלה הזו תנקר אצלנו, האם מה שקורה כרגע, ההתנהגות המסוימת הזו שלי, היא השלכה של ההתעללות, או שהיא שם כי היא שם, והיתה שם גם לולא ההתעללות. אני לא חושב שאפשר להפריד בוודאות מה שייך לשם, ומה לא. אנחנו חיים. וממשיכים לחיות. ואיך שנדאג לעצמנו, ומה שנעשה עבור עצמנו - זה מה שיהיה.

א ו ר1

New member
המאמר מאוד מעניין

אני לא חושבת שהבאתי לחדר המיטות משהו מן העבר שלי אבל , אולי אני טועה אולם כל הפנטזיות המיניות שלי הם על אונס וסאדו ותמיד אני מדמיינת שאני הגבר. האם אני מקרה אבוד?

השלכות ארוכות טווח

אחד לאחד זה בוודאי לא נשמע הגיוני, שאנחנו מביאים את העבר שלנו לחדר המיטות שלנו. הדרך היא הרבה יותר מתוחכמת, פתלתלה וסבוכה. אולי נרחיק לרגע את הדיון דווקא מחדר המיטות, וניקח לדוגמא את המערכות הזוגיות שלנו. ישנם סימפטומים מוכרים של התנהגות, למי שחווה תקיפה - בעיקר בגיל צעיר (אם כי לא רק), וידוע שיש לכך השלכות מסוגים שונים, ביניהם גם על ההתנהגות שלנו עם בני הזוג. לא תמיד אנחנו יודעים לקשר בין ההתעללות שעברנו, להתנהגות שלנו.

התחברתי למאמר כולו

בהמון רבדים וסוגיות כאלו שפטורות כבר ומראות לי כמה "גדלתי" והתמודדתי וכאלו שניראה עוד שהדרך לשם ערוכה באמת אפשר להגיע למצב של הנאה שלווה ובטוחה ממין בכל מובן המילה? חגית

עוד אחת משאלות מיליון הדולר

כן, אני מניח שאפשר. יצא לי לקרוא חומר בו אמרו נשים שהן הצליחו להגיע למצבים כאלה. להגיד לך שאני מכיר אישית נשים כאלה
לא. ואנחנו בודקים מה קרה לקובץ PDF האומלל.

למעלה