זהו, איילה נסעה

זהו, איילה נסעה

לא נסעתי להיפרד ממנה היום, אבל כן נסעתי להכיר את הפסיכולוגית החדשה שבמקום זו שעזבה אותי במפתיע (אין לי כוח להסביר עכשיו למה היא עזבה, זה היה משהו שהיא עשתה לטובתי ויצא דפוק). היא בסדר, אבל קצת מוזרה. היא תראה אותי פעם בשבועיים. בשבוע הבא אני אסע לאורלי (המחליפה של איילה מבחינתי) שהיא ממש נחמדה, וגם הפסיכולוגית וגם איילה אתמול הזיזו אנשים אחרים כדי לתת לי את התורים שאני זקוקה להם... זה ריגש אותי מאוד שהם דואגים לי ככה ורואים את המצוקה שלי ונענים לי. כל כך לא מובן מאליו. אני קצת מרגישה כאילו אימא השאירה אותי עם מיטב הבייביסיטרים בזמן שיצאה לחופשה... בסה"כ אני די מוגנת ויש לי למי לפנות שם. יש קצת בעיות עם התורים, אבל אני מאמינה שהם יעזרו לי להתמודד עם זה ולבוא לקראתי.

חוץ מזה חברה יקרה ותיקה שמזמן לא היינו בקשר שלחה לי מתנה מדהימה ליום ההולדת. היא אישה מבוגרת וטובה שפעם היינו מיודדות מאוד ואפילו נסעתי רחוק כדי לנחם אותה כשבעלה נפטר. היא שמעה שקשה לי מאוד ושלחה לי סכום כסף שמאוד יעזור לי עכשיו. איזו אישה מדהימה. יש לה לב רחב מפה ועד הודעה חדשה. חבל שהיא גרה כל כך רחוק.

כל הזמן אני מקבלת מחמאות על התספורת, על הבגדים ועל האקססוריז שלי, ההופעה שלי באמת מיוחדת ואני מקפידה עליה למרות משקלי העצום.

יש לי הספק לא רע בעבודה והספק לא רע בלימודים, אבל אני מתברברת כאן קצת יותר מדיי (לא דווקא כאן בפורום, בכלל באינטרנט), אז אני מתחייבת להיכנס חזק בלימודים לפחות עד חצות ולא להיכנס לכאן עד אז. יש לי עוד טונה חומר להספיק. ישבתי היום עם רכזת התעסוקה הנתמכת שלי וגיבשנו לו"ז עד למבחן.

מחר נוסעת להיפגש עם העו"סית שלי בבית קפה בת"א - זקוקה לה מאוד, ואחר כך יש לי רופאת עיניים אחה"צ.

קשה לי מאוד עם החומר של הלימודים (הורים וילדים בגיל הרך... גוזלים...
) לא יודעת איך אצליח במבחן הזה כשכל כך קשה לי נפשית עם החומר. כל כך הרבה זיכרונות שאני לא יכולה לעשות איתם כלום.

ופגשתי במרפאה היום מישהי שהייתה מאושפזת אתי. היא לא במצב כל כך טוב, אבל שמחתי לראות אותה ואמרנו שנהיה בקשר. ופגשתי שם עוד מישהי שהייתה מאושפזת אתי ובאה למעקב. היא דווקא נראית די סבבה (היא עזבה באותו יום שאני).

חוץ מהבולמוס הקשה (בעצם שניים) שעשיתי היום אני יחסית בסדר, אבל לחוצה מאוד וגם מתגעגעת מאוד לאיילה (ועבר רק יום אחד! רק יום!).

זהו, לא תראו אותי כאן עד חצות
.

תישארו אתי, טוב?

תודה, מתוקותיי. לא יכולתי להתאפק אז נכנסתי

קשה לי כל כך עם המאמרים על יחסי הורים-ילדים בגיל הרך. הפסיכולוגית אמרה לי שאני לא חייבת לעשות את זה לעצמי, אבל אני בפוש האחרון לפני המבחן, לא רוצה לוותר עכשיו, כשאני כל כך קרובה...

העניין הטכני עם המבחן הסתדר וקיבלתי סוף סוף את ההזמנה המיוחלת לבחינה.

אני מתגעגעת כל כך לאיילה. שכחתי לספר לכם שהיא השאירה לי מתנת פרדה אתמול כשהייתי אצלה: היא הוציאה מרשם רפואי על השם שלי, והתרופות שהיא רשמה שם היו HUGS ו-LOVE במינונים שונים ליום למשך חודש... זה כל כך הצחיק אותי ושימח אותי, ומקודם סרקתי את זה, שיהיה לי שמור במחשב. אני אקח את זה אתי ואשלוף משם בעת הצורך (ויש צורך כל הזמן).

כואבת לי הבטן מהבולמוסים. כאילו ממש לא אכפת לי מעצמי ואם בלאו הכי אני הולכת למות, אז לפחות ליהנות קודם... גם כן ליהנות... לשבת המון בשירותים, להיחנק מהאוכל, להתקשות בהליכה ובנשימה... הלוואי שאעבור את הניתוח וארד יפה כמו מילקי שלנו. אבל זה לוקח זמן, כי אין לי כסף לעשות פרטי. ולא בטוח שיאשרו לי בגלל מצבי הנפשי.

הפגיעות שעשיתי לעצמי מחלימות יפה, אך אני עדיין עם תחבושות מחוץ לבית כדי לא לחשוף אותן לשמש. זה עדיין לא החלים לגמרי. אני מקווה שלא יישארו לי צלקות.

אני פוחדת ועצובה כל כך. הלוואי שאיילה הייתה אתי כאן עכשיו. אני פוחדת נורא שיקרה לה משהו בחו"ל או כשתחזור לארץ ועדיין תהיה בחופשה. היא ללא ספק זקוקה לחופשה הזאת ואני שמחה בשבילה, אך עצובה בשביל עצמי. ועוד מעט גם המדריכה האהובה שלי עוזבת (איך שאיילה חוזרת) וכל כך כל כך עצוב לי בלב. נראה לי שאקח כמה חיבוקים מהמרשם שנתנה לי איילה החמודה. זהו, חוזרת באמת ללימודים.

תודה רבה, יקרות שלי
טריגר

אני אחרי בולמוס מזעזע, אחד הקשים ביותר בתקופה האחרונה. מבוהלת ממה שאני עושה לעצמי. אני גומרת את עצמי ולא יכולה להפסיק. איזו קיבולת מבהילה יש לי. איך לא אכפת לי בכלל, אפילו קצת. אני גומרת את עצמי. בטח איילה נגעלת ממני כל כך, היא כזאת מיניאטורית פיצפונת ואני ענקית כל כך (נמוכה ושמנה מאוד מאוד מאוד ואפילו נורא נורא נורא. גוצה ממש). אולי היא מחבקת אותי כי היא מרחמת עליי? אבל היא אמרה לי (ואפילו כמה פעמים) שהיא אוהבת אותי. מה, היא משקרת? אבל איכסה. איכסה. הגוף והנשמה, הכול מטונף. כתבתי בפורום הפרעות אכילה אם בא לכם לקרוא. אני מתגעגעת אליה, דאממיט. כל כך הרבה זמן עכשיו בלעדיה. אני נחנקת, אנשים. נחנקת. והמבחן? מה יהיה אתו? כמה אפשר לקרוא על הורים וילדים בגיל הרך ולא לחשוב על מה היה לי ואיך היה לי ולמה היה לי ואיזה מזל שבגיל שלוש כבר ידעתי לקרוא ולכתוב לבד ואולי זה הרחיק אותו קצת (אבל לא, זה נמשך הרבה מעבר, אני זוכרת. או שלא).

אני חושבת שמשהו רע עומד לקרות. אני מרגישה שהלב שלי לא יוכל לסחוב עוד הרבה זמן ככה, ואני אגמור את החיים שלי ליד איזו אסלה, עם קרביים מפוצצים. איכס. איזה גועל. איזו בושה. אפשר למות רק מהבושה. אני יודעת בדיוק למה אני עושה לעצמי את זה, אבל לא יכולה להפסיק. לא יכולה. אני מכורה לאוכל, מכורה קשה ביותר. ולפני חודשיים וחצי נפטרה חברה שלי בדיוק מאותו דבר: משקל יתר, שדומם את לבה לנצח. היא לא הייתה שמנה ממני בהרבה, היא פשוט הייתה גבוהה יותר.

אני מתביישת נורא. מרגישה שאין לי מקום בעולם הזה, שאי אפשר לסבול בו את הנוכחות העצומה שלי. הלוואי שמישהו היה יכול לחתוך ממני חצי (וגם אז יישאר עודף). עכשיו כשאני חושבת על זה, המשקל התקין לגובה שלי הוא בדיוק חצי ממה שאני שוקלת היום. זה מזעזע. אני כמו שני אנשים!!! ג'יזס. אני בודקת את הגבולות של עצמי, ומשתפת פעולה עם מה שעשו לי בגיל נורא זעיר: גם עכשיו אני מכניסה לגוף שלי דברים שאני יודעת שאינם טובים ואינם נכונים לי. גם עכשיו אני מתגרה בעצמי. אז אולי לא יכולתי להגיד להם לא, לא יכולתי, הייתי קטנה ולא הבנתי מה עשו לי (ואולי כן? ואולי אפילו נהניתי? איכס
) אבל עכשיו אני גדולה ובוגרת ויכולה להפסיק את ההתעללות הזאת, לעשות לה סוף, כי די, תכלס, כמה אפשר. ולא מסוגלת. ממש כמו שאחי נהג לקחת את היד הפיצפונת שלי ולהרביץ לעצמי בלחי איתה, ולא הבנתי למה אני מרביצה לעצמי, רציתי להפסיק ולא יכולתי, כי הוא אחז ביד שלי. הייתי תינוקת, והוא מבוגר ממני בחמש עשרה שנים וחצי. אני כותבת את זה במילים, כדי שלא תחשבו שחלה טעות. הוא לא היה ילד קטן, אבל הוא אהב מאוד לשטות בי ככה, והתסכול שלי היה עצום.

אין לי מקום יותר, אין לי לאן יותר, אין לי כוח. אני נחנקת.

rain drop8

New member
היי אלומה

אני לא מרבה להגיב...בעיקר קוראת בשקט שלי את ההודעות של כולכם וגם קוראת את שלך.
רק רציתי לומר שממש נכנסת לי ללב ואני מאוד מאמינה בכוחות שלך אני מרגישה אותם בכתיבה שלך.
וגם אם איילה נסעה אני חושבת שיש בך את היכולת לשמור על עצמך, להשתמש במרשמים שאיילה השאירה לשעת הצורך...חיבוקים ואהבה..
זהו רק רציתי לכתוב כמה מילים..

שמרי על עצמך..
שולחת לך הרבה חום ואהבה.

ריין.

אני מפחדת

אני צריכה שיחבקו אותי חזק. אני מפחדת. אני צריכה לישון ומפחדת שאמות בשינה מחנק (אני מתעוררת מהשינה כמה וכמה פעמים באמצע הלילה עם סיוטים ובלי אוויר. יש לי דום נשימה בשינה בצורה חמורה ואני צריכה מכשיר חמצן). אני מפחדת. מי ישמור עליי?

זהו, אני במיטה

אני פוחדת שאני עומדת למות מהבולמוס

אני לא יודעת מה לעשות, אין לי אוויר אשכרה.

לא יודעת מה להגיד לך בקשר לבולמוסים, כי את מה שיש לי להגיד כבר (לזהות טריגרים/מצבי מצוקה ו"להרוג אותם כשהם קטנים") כבר כתבתי בעבר. בגדול צריך להיתלות בדברים הטובים בחיים - העבודה החדשה, הלימודים (למרות שהמבחן מפחיד), חברים וכו'. המבחן מפחיד אבל מה שנחמד במבחנים זה שהם "זבנג וגמרנו" - יש לך דדליין, את לומדת מה שאת מספיקה עד לדדליין, לוקחת כדור הרגעה (אם יש) ו... עושה את המבחן. וזהו, אחרי שעתיים - שלוש זה מאחורייך.

Lady Stark

New member
מותק

את לא בסכנת חיים.
במקרה הגרוע את תתעוררי ותרגישי לא משהו אבל לא יקרה לך כלום.
שולחת חיבוק ענקי ענקי מכל הלב.

רע לי
ט' קשה

הבולמוסים שאני עושה פוגעים לי במע' העיכול. זה מגעיל. מגעיל. באמת. זה מגניב בדקה הראשונה, אפילו קצת פחות ממנה, ואחר כך הופך למאבק שבו אני מנסה להפסיק ויודעת שאין טעם (תרתי משמע) ואני אמשיך עד שהכול ייכנס, אנוח קצת, ואכניס עוד.

עבר יום בטבלת הייאוש שלי לחופשה של איילה. אני מקווה שהיא נהנית עכשיו בחו"ל שלה, ופוחדת שמא יקרה לה משהו. היא כל כך יקרה לי... שלא תיעלם לי... מתפללת לאלוהים שישמור עליה בריאה ושלמה, שיהיה לה כוח להמשיך בלי להישחק. לפעמים אני מקנאה באנשים שיוצאים לחופשה - ובעצם, מי לא יוצא לחופשה? בתי מלון, חו"ל, וכאלה. אני יודעת שאני לא יכולה, ולא רק בגלל הכסף שאין. גם בגלל שאין עם מי לנסוע ולחלוק. גם בגלל שאין לי מושג מה עושים בחופשות. גם בגלל שאני מתקשה בהליכה בגלל המשקל והבעיות הנלוות. אז לא כיף לי. החופשה שאני מפנטזת עליה היא אשפוז, כמה פתטי.

אני רוצה שאיילה תהיה אתי. הראיתי היום לעו"סית את ה"מרשם" שאיילה נתנה לי, והיא צחקה מאוד. איזה מזל שיש לי את איילה. הלוואי שהיה קל יותר להשיג אותה, שתהיה זמינה יותר, בלי כל החרדות האלה אם היא תגיע לעבודה, אם תוכל לקבל אותי, כל הסיוט הזה. הלוואי שיכולתי לגדל בתוכי איזו איילה קטנה כזאת שתרגיע אותי ותנחם אותי כשאני זקוקה לה. לפני הרבה זמן איילה נתנה לי "חפץ מעבר" - בובונת קטנה כזאת עם סלסלה מלאה "פירות" ואמרה לי שהסלסלה הזאת מלאה בשפע של חיבוקים ואהבה בשבילי ומתי שאני רוצה אני יכולה לקחת. זה עשה לי טוב על הלב.

נזכרתי איך כשהייתי בת 6 או 7 וההורים שלי נסעו לחו"ל בפעם הראשונה מאז שנולדתי, עם אחי וחברים, הם השאירו אותי עם אחותי (זוכרים? 20 שנה מעליי). אבא שלי הכין לי הפתעות לכל יום - כרטיסיות עם הפעלות, משחקים, יצירה. קנו לי פזל ענק של 1000 חלקים. כל יום הייתה משימה שאני ואחותי היינו צריכות לעשות, והשאירו לי מחברת שבה אני ואחותי כתבנו כמו יומן כזה בסוף כל יום, והדבקנו מדבקות. ובכל לילה הלכתי לחלון וחיפשתי את כוכב הצפון כדי להיפגש שם עם אבא שלי. קבענו פגישות כאלה לכל לילה ולא פספסתי אפילו פעם אחת. הוא אמר שגם הוא לא. אני חושבת שזה היה לפני שהוא חלה. הם השאירו לאחותי כסף לקחת אותי לסרטים וללונה-פארק ולכל מיני בילויים, ולימדו אותי להכין טבלת ייאוש. זו הייתה תקופה קשה נורא בשבילי. לא הפסקתי לבכות למרות שהייתה לי אחותי והיו דודות שנסענו אליהן. אני רציתי את השגרה שלי. את הבית שלי. את ההורים שלי לידי. רציתי שהכול יהיה כרגיל ולא הפסקתי לבכות. בשלב מסוים חליתי בברונכיט ואחותי לא טיפלה בי, ואפילו לעגה לי עם בת דודה שלי - ישבנו במרפסת אצל דודה שלי, ואחותי והבת-דודה חיקו אותי בכל פעם שהשתעלתי, בגלל ש"רציתי תשומת לב" כי לא הייתי באמת חולה. כשההורים שלי חזרו לארץ ישר לקחו אותי לבי"ח. אני לא שוכחת את השיעולים המלאכותיים של אחותי והבת דודה שצחקו עליי והייתי כולי בת שש או שבע.

ואין יותר כרטיסיות. ואין יותר פגישות בכוכב הצפון. ואין יותר הפעלות. ואחותי אישה מבוגרת וחולה שלא יוצאת מהבית כמעט בכלל ורואה כל היום טלוויזיה. ואני זקנה עם רגשות דומים מאוד לאלו של אותה ילדה, שהיה לה אז שם אחר, אבל חוץ מזה הכול כמעט אותו דבר מבחינה רגשית. היה לילדה הזאת גוף קטן, שער ארוך וחלק, שום דבר שדומה למה שהיום. העצב אותו עצב. החרדה אותה חרדה. וההורים כבר לא יחזרו לעולם. ואף אחד כבר לא ישמור עליי, כי אף אחד לא שמר עליי גם אז, כשאבא שלי שיחק אתי והקריא לי סיפורים כי לאימא שלי מעולם לא הייתה סבלנות והיא זרקה אותי אליו, והוא לא רק נתן, הוא גם לקח, יהי שם אבי מבורך. ובא לי להקיא ואני לא יכולה. לעזאזל, אני מתגעגעת אליו גם. 23 שנה בלעדיו. ועשר שנים בלעדיה, והתמונות חוזרות לי, ראיתי הכול, את המוות, את הגופה, ראיתי כמה פעמים, גם בבית כשאיבדה את ההכרה, גם בהוספיס כשזה היה סופי. וזה חוזר לי בחלומות ואני לא יכולה להירגע. וזה היה כאילו בעולם אחר, בגלגול אחר. הכרטיסיות, המשחקים, הפזל, המחברת, ההדבקות, הלונה פארק. כל מה שילדה צריכה כדי שיהיה לה טוב ומוגן ושלו. אבל הליטופים היו שם גם ואני לא יכולה לסבול את זה. אני לא יכולה. זה מבחיל אותי ולא רק. הרבה רגשות שאני לא מסוגלת להבין. לא מסוגלת. איך היא הייתה שם ולא ראתה שום דבר. איך לא נעשה שום דבר בכפייה, חוץ מהצרחות וההענשות בשתיקה. חוץ מהניצול הפיזי של לכי תביאי לי תעשי לי כל שנייה, טרטורים. הפחד המקפיא הזה של הצרחות המקפיאות האלה, ההן. הריח של המוות שהיה כל הזמן באוויר. זעקות הכאב שלו, והשתיקות. המילים היפות אליי כשרצה לעצבן את אימא שלי והצליח. הבוז כלפיו שאיחד אותי עם אימא שלי נגדו. נקרעתי. מה רוצים ממני, מה. נעיף אותך מהבית, תישרפי בגיהינום, ילדה בלתי נסבלת. בסוף שחררתי אותם מנוכחותי המעיקה בעצמי. מצאתי לי פנימייה הכי רחוקה בארץ, סידרתי לעצמי אותה לגמרי לבד בגיל 16. בעצם 15. בקצה הארץ. לא פחדתי מנסיעות, פחדתי מההורים. מאיומי ההתאבדות שלו אם אימא תמשיך להתעלל בי, מהקללות והנזיפות והניצול, מהניצול המיני, זה שלא זכרתי שנים, והניצול הפיזי.

איזו ילדה גרועה. ואולי בעצם לא כזאת גרועה, אבל אמרו שאני כן. ואז, על ערש דווי, הוא אמר לי שאני הילדה הכי טובה שלו. התפלק לי גיחוך, אבל הוא היה רציני. אחר כך, בלילה האחרון שלו, דווקא רבנו. אני שמרתי עליו במשמרות לילה בביה"ח, ילדה בת 16 ופיפס, מעשר בלילה עד שבע בבוקר במשך חודש. לא הלכתי ללימודים כמובן, כי הפנימייה הייתה רחוקה מאוד, ולאף אחד לא היה אכפת מילדה בת 16 שלא צריכה לראות כאלה דברים. ראיתי הכול מהכול. שמרתי לו על היד ישרה כדי שהאינפוזיה תטפטף. שעיתי לכל מחסוריו ולכל אלו של שכניו לחדר גם. עזרתי לו עם הכלי של השתן. עשיתי לו מסז'ים בשרירים הדוויים והרפויים. עד היום אני לא יכולה לסבול את הריח של הקרם הזה, לא יכולה להסתכל עליו. עשיתי דברים. הוא דיבר אתי על דברים. ובלילה האחרון הוא ביקש עוד כרית ולא הייתה. הכרתי את המחלקה היטב, אבל הייתה שביתה כללית במשק ולא היה ממי לבקש כרית, אז הלכתי לחפש ולחפש... אמרתי לו שאין, והוא אמר לי בכעס ובקול משתנק - עד הפנימייה הרחוקה הצלחת לנסוע לבד, וכרית את לא יכולה להביא לי?!?!?!. אז הלכתי שוב, והבאתי מהמרפסת הקפואה שמיכה שמישהו השאיר שם. קיפלתי אותה ואמרתי לו - הנה כרית. והוא לקח אותה ולא דיבר אתי יותר אף מילה. עד היום. עד החלומות. הסיוטים, כלומר. איזו ילדה מאכזבת הייתי. ילדה שהשטן לא ברא (כך אימא אמרה הרבה פעמים).

ונמאס לי. נמאס לי. אני רוצה לצאת מהעור של עצמי. אני רוצה את איילה, את המבט המבין שלה, את הטון הרך שלה, את איך שהיא שואלת אותי ומזדהה אתי ומבינה אותי ומנחמת אותי על מה שאי אפשר, את איך שהיא מלטפת לי עם כל אלה את הלב.

אני זקנה כל כך. אני לבד כל כך. בא לי להקיא מעצמי ומהחיים האלה. אני משתדלת כל הזמן לעשות טוב, ולא כל כך מצליחה. הקורס הזה גמר לי את הצורה. לא נורא, עוד מעט לסחוב, וזהו. אני משתדלת, אבל אם ההורים שלי היו רואים אותי היום, מה נהיה ממני, הם היו מעדיפים להישאר בקברים שלהם. הם דווקא רצו לחיות. אין צדק בעולם.

רע לי. צריכה ללמוד. חייבת ללמוד. כמה אפשר

לקרוא על הורים שמקריאים לילדים שלהם סיפורים לפני השינה?? אלוהים, איזו דפוקה הייתי שלקחתי את הקורס הזה בכלל.

ניק37

New member
אוי

איזה עצוב לקרוא!!!
ממש נגעת לליבי כרגיל ונכנסת אליו עוד יותר!!
יש לי גם מבחן. מזדהה...
גדול גדול!!
אוהבת אותך המון!

למעלה