זהו את החיה

IlanShacham

New member
זהו את החיה ../images/Emo85.gif

למה כל הזמן עוסקים פה רק בזיהוי צומח?
חזרתי עכשיו מרכיבה וביער אשתאול נתקלנו במשפחת דביבונים אפרפרים עם ראש שחור לבן באורך של כ 30-40 ס"מ (לצערי לא היתה לנו מצלמה) - מי מכיר ומי יודע? כנראה שהפרענו להם בדיוק כשעברו את השביל, כי שניים עברו, ואחד נותר בצד השני, כ 2 מטר מאיתנו. במשך כחצי דקה הוא לא ידע מה לעשות והבטנו אחד על השני בעניין רב, עד שהוא החליט שכנראה זה לא לעניין ועשה אחורה פנה להתחבא בשיחים.

IlanShacham

New member
והיה גם מסלול פיצוץ ../images/Emo59.gif

אמנם מאולתר, ככה, ברגע האחרון, אבל יצא ממש משובח - הרבה עליות איכותיות, ירידות כיפיות ונוף אדיר בכמויות מסחריות. יצאנו ממודיעין לכיוון מערב עד המפגש עם שביל ישראל עליו רכבנו דרומה, דרך שעלבים, לטרון, המנזר שליד, ועתיקות מבצר צלבני (?) שמעליו. ירידה מטורפת למטה ועליה לכיוון נווה שלום, והמשך על שביל ישראל עד למפגש עם הכביש בשער הגיא, שם עזבנו את שביל ישראל ופנינו צפונה עם הכביש שעובר מתחת לכביש מס' 1. בצד השני ירדנו מהכביש לדרך עפר מקבילה, והתחלנו לאלתר צפון מערבה לכיוון פארק קנדה. באיזשהו שלב עלינו על דרך המסומנת באדום, ועם שילוט של "דרך נוף דרומית", שתפרה היטב את הגבעות בסביבה (אבל הרווחנו מפגש עם צבי), איתה המשכנו לכיוון הכניסה לפארק, קצת לפני הכניסה עלינו על סינגל חביב אותו זכרתי מניווט רגלי שעשיתי במקום לא מזמן (אז רצתי על השביל וחשבתי "איזה כיף היה לרכב פה"
), מפאת קוצר זמן והחשיכה המתקרבת המשכנו על הכביש והדרך שמקבילה לו עד למודיעין. סה"כ כ 40 ק"מ מהנים. לקח לנו קצת יותר משלוש שעות, אבל כמעט ולא נחנו, אז עדיף להקציב קצת יותר זמן.

arnonke

New member
דביבונים? אולי אלו היו פילים מעופפי

ובטח הם הישתהו בגלל שהיה להם קן באזור והם לא רצו שתמצאו את דמבו ותקחו אותו לקרקס. :) האמת, אלו בטח גיריות דבש, חיות מקסימות ובישניות שלצערי לא נשארו הרבה מהן בארץ. והיה לכם מזל גדול לפגוש את המשפחה שלהן. פעם אחרונה שאתם רוכבים בלי מצלמה בארץ יצורי הפרא ולא מצלמים גיריות!

timon1

New member
גם לי זה נשמע כמו גירית

האחרונה שראיתי הייתה על כביש 90 באיזור גשר, אותה אחת ממש לא ברחה לשום מקום, גם כשעוד יכלה לעשות זאת...

IlanShacham

New member
בהחלט חיות מתוקות ../images/Emo99.gif

וכאמור, לא ממש ברחו. גם זו שהיתה לידינו התמהמה עד שהחליטה לסגת לאיטה.

רגע, מה איתי? ../images/Emo2.gif

גם אני יכול לבוא?
כבר התיאשת מאיתנו? (למען האמת, אפשר להבין.....) תמר חושבת כבר על נפקדות (שמעה שמדובר בעליות קשות..)

אני לעומת זאת מזמינה

לניווט אוהד זך שיתקים ביום שישי הקרוב בציפורי. מסלול האופניים לא אמור להיות קשה במיוחד. ההשתתפות בניווט זה היא ללא תשלום.

alonaski

New member
הי תמר!!! ניווט אוהד זך!!! מגניב!!!

איזה יופי!!!
מזל שפרסמת - אחרת לא הייתי יודעת... ועוד לא היתה שנה שפיספסתי את הארוע הענק הזה!!!
(סה"כ שנתיים, לא?...
) ממליצה מאוד מאוד מאוד לכוווווווווווווווולללםםם להגיע!!!! גם בלי האופניים - עם המשפחה והילדים - לניווט הרגלי המשפחתי זו חגיגה גדולה!! עצומה!! ענקית!!! FUN אמיתי! כייף חיים! חוויה לכל המשפחה של ספורט-מחשבה-וטבע!!! לרוב מגיעים איזה 3000 איש - משפחות, חברים, תושבי ישובי המועצה, כיתות של ילדים מבתי הספר שם, גדודים של חיילים מהיחידה ששירת אוהד זך... אישי ציבור וכו' וכו'...! בקיצור - ניווט אוהד זך - אם אתה לא שם - אתה לא קיים!!!
באמת מומלץ!!!
ארוע מאוד חגיגי בנוף מיוער ויפהפה וארגון מצויין!!!

timon1

New member
חס וחלילה, בואו בהמוניכם...../images/Emo13.gif

אתה, תמר, היא ואלעזר...

IlanShacham

New member
בואנה, אני אהבל...../images/Emo163.gif

רק אחרי ההודעה של נוגוצקה הבנתי את כוונתך...

alonaski

New member
הי אילן! כנס פה לקישור של גירית

הדבש - תגיד לי אם זה מה שראית?! ואם כן... אז באמת חבל מאוד שלא היתה איתך מצלמה כי הגיריות באמת מאוד נדירות ועל סף הכחדה... בכל אופן - אני כבר אדווח על הגילוי שלך (אם תאשר לי שזה מה שפגשת) - למרכז ליונקים של החלה"ט - חשוב למסור להם דיווחים כאלה של תצפיות יונקים.

IlanShacham

New member
הממ... לא לגמרי סגור על זה.. ../images/Emo4.gif

למיטב זכרוני לחיה שראיתי היו על הראש פסים שחור לבן לאורך, ואני גם די בטוח שאורכה היה קצת יותר מ25 ס"מ... חבל שלא היתה מצלמה...

alonaski

New member
יכול להיות שראיתי סמור. אבל אני לא

מצליחה משום מה למצוא תמונה שלו על הנט כדי להראות לך... הסמור די דומה לחמוס (-אם יצא לך לראות חמוס...) רק שבראש הוא פסים שחור לבן - ראש ועורף קצת... אני מכניסה פה תמונה של חמוס. תראה אם זה מזכיר אותו... בכל אופן, לפני 10 שנים בערך ראיתי בע"ח כזה כמו שאתה מתאר - דרוס על כביש העמק - לא רחוק מצומת השיטה ומקום מגוריו של טימון.... יש לי אפילו תמונה - צילמתי אותו כדי לברר מה זה. אבל זה היה כבר לפני 10 שנים - לא זוכרת מה העלה הברור...
אבל, אולי טימון יוכל לעזור פה - שיברר אצלו בעמק בקרב זקני העמק - איך נקראות החיות האלה עם הפסים שחור לבן שנדרסות אצלהם כל הזמן...

למעלה