זהו הבחירות בפתח ובמרץ

זהו הבחירות בפתח ובמרץ

כמה מחשבות עולות בראשי ואני הקטון לא יודע אם לצחוק או לבכות
גם ישנה איזה אדישות של לא לעשות כלום ולהרגיש שהמשיח בפתח
אבל אנחנו יודעים היטב שזה לא עובד ככה ולא ברור לי למה המורים מהאונברסיטה
הקטנה שכחו שיש כאן ציונות מפולגת עד להחריד מה כל הפילוסופיה גם הפוליטית
לא עזרה להם להחליט ולקבל איזה תפקיד משמעותי בחברה שלנו
למה הם לא מלמדים מרצים בהתנדבות הרי הפנסיה מאד שמנה ולא חייבים תמיד לדאוג לפרנסה מה הם מחכים שמישהוא יעשה עליהם סרט והוא בעתיד יתגלה באינטרנט . ההצעה שלי הצנועה למורים היא אונברסיטה בהתנדבות ושם הפילוסופיה הפוליטית תזרום כמים והשלטון יחליט אם יש טעם לחצות את הירדן בדרך למלחמה במזרח הרחוק או ללכת בצניעות ולעשות רפסודה ולחצות את התעלה עם פחות הרוגים ועם הרבה שירים יפים

u r i el

New member
אני לא מצביע.

שאל את דעתם של האחרים שיתנו את קולם לחבורה של אינטרסנטים מושחתים, ואם יש ביניהם חופן של ישרי-דרך, לא מהם תבוא הישועה והם ממילא מפוזרים בכל סיעות הבית.
אל תנסה לנגן לי את המזמור הידוע שזה חשוב, שזו חובה/זכות אזרחית, שהקול שלי ילך לאבו מאזן... שמענו. אף אחד לא ראוי שאזיז את הישבן שלי למענו.
ואולי ישתנה משהו כאן, לפחות לפרק זמן, אם יצטרפו אלי למחאה עוד שנים שלושה מליונים בעלי זכות בחירה.
http://www.themarker.com/career/1.2555564

זו זכות ולא חובה .

בכל מקרה שלטון ימשיך להתקיים כאן .
באמת רציתי לשאול אותך מה דעתך על תקופת ה"התנדבות" של ליבוביץ באוניברסיטה העברית.

באופן אישי גם לי לא מוכר אבל בספר מה שלמעלה ומה שלמטה

בעמוד 424
ליבוביץ יצא לפנסיה בגיל 71 - "יש לי פנסיה גבוהה ולא חסר לי דבר, ואני ממשיך
להורות באוניברסיטה בהתנדבות ללא משכורת "
ואומר ליבוביץ - "מה אעשה ללא הדבר שאני רוצה לעשותו "
(5.7.1993) - שיחה עשרים ותשע -ישעיהו ליבוביץ דיאלוגים עם טוני לביא.

u r i el

New member
אהה ....

נו טוב, זה הרי מקובל שפרופסור אמריטוס מלמד בהתנדבות. אל תשכח שאדם שיוצא לפנסיה נפרד מהאינטראקציה עם מה שהיה לעתים עולמו עשרות רבות של שנים, ואם הוא אהב את מלאכתו - למשל כמו ליבוביץ שאהב ללמד ולייעץ ולהתחכך ולהתווכח עם אינטלקטואלים מכל התחומים וכו' - הרי שכמעט לא יעלה על הדעת שביום בהיר אחד הוא יתנתק מכל זה. יתכן שאילו היה ליבוביץ איש מחקר בפועל, למשל במקצועו האהוב והמוזנח - כימיה, או ביו כימיה היה מקדיש את שארית חייו לעניין זה, אבל לא זה המקרה.

u r i el

New member
ידוע ומוערך ביותר,

אבל למה אתה מפנה אותי בעצם ?

יש דברים שהם יותר חזקים מאיתנו למשל איפה אנו נולדים

מי ההורים שלנו מה הפוליטיקה שאנחנו חווים ובמקרה של הביוכימיים
כמה מכונים כאן ובעולם רוצים אותם לעבודה.
זה שהאוניברסיטה העברית איפשרה לליבוביץ להתנדב במשך 20 שנה זה לא עניין פשוט כלל וכלל , אני בטוח שתרומתו הייתה רבה עד מאד ,אלפי הסטודנטים שלמדו שם
זכו לראות את הפלא בשיאו הגדול , הם בסך הכל באו לקנות תואר ולא ידעו שמישהו
ינסה ללמד אותם לחשוב.

למעלה