זהו הגיע הזמן.....

דניאלס5

New member
זהו הגיע הזמן.....

שלום לכולם! איזה פורום מועיל ונפלא! מקווה שגם אני אוכל להעזר בכם בבקשה....
אז ככה, אנחנו זוג+ 3 , ואנחנו לא הכי "שגרתיים"....גרנו בעבר בסקוטלנד (הגדולה נולדה שם) במשך שנתיים וחצי והתאהבנו....חזרנו כי ילדתי ונהלנו עסק והיה לי קשה מדי לבד, בעלי לא רצה...אבל חזרנו.
ומאז הגעגועים לא עוזבים אותנו! הירוק, השלווה, האנשים המחוייכים, החיים השקטים....תמיד רצינו לחזור, אחרי שהילדים יגדלו מעט אבל עכשיו עם עליית האיסלאם בבריטניה, זה לא המקום האידיאלי. אז חשבנו על ניו זילנד! נופים דומים, מעט אנשים (יתרון משמעותי מבחינתנו) ,אנגלית, תרבות דומה וכו'.
אנחנו יודעים שכאן בישראל לילדנו אין עתיד... או לפחות לא העתיד שאנחנו מייחלים לו.
אז קצת על עצמנו: אני (35) בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, 5 שנים נסיון בחינוך בלתי פורמלי. כיום אני עצמאית (מדריכת תנועה לגיל הרך) ומעבירה חוגים בגני ילדים (כ3 שנים)- מעט שעות בשכר גבוה- שזה אידיאלי בשבילי כדי שאוכל להיות עם הילדים- מבחינתי בחשיבות עליונה. עסק נוסף שיש לי הוא עיצוב עוגות לאירועים- כאן הוא לא מביא לי הכנסה מי יודע מה. בנוסף אני מנחה במסל"ן - בקיצור סה:כ נסיון של 15 שנים בהנחייה והדרכה לכל הכגילאים- מהגיל הרך ועד גיל הזהב (לא שגרתי כבר אמרתי
ועוד לא הגעתי אל בעלי....)
בעלי (41) לא ישראלי, מקולומביה- איש של עבודת כפיים. בקולומביה היה מדריך ומנהל מרכז צלילה במשך 8 שנים, בסקוטלנד ניהל ועבד במכירות כשנתיים וחצי, וכאן בארץ עבד במגוון עבודות- כרגע עובד בשיווק מצברים אחרי שניהל מחסן באותה החברה (שנ"פ)- 3 שנים. בעבר עבד בהתזת בטון כמנהל עבודה- 4 שנים ובנוסף יש לו תעודת מנעולן אך ללא נסיון.
יש לנו ילדים בגילאים 5.5, 3.3 , וארבעה חודשים.
אנחנו רוצים לעבור עוד בערך שנה וחצי כדי שהקטן יהיה בן שנתיים- זה הגיל שיכנס למסגרת ואני אוכל לעבוד...
אז מה אנחנו מחפשים? מקום קהילתי קטן וירוק, עם מוסדות חינוך טובים וקהילה חמה (לא ישראלית/ יהודית בהכרח). אני צריכה שיהיו הרבה גני ילדים במרחק נסיעה שלא עולה על חצי שעה מהבית (הכוונה לבערך 20 גנים), וכמובן עבודה כלשהי לבעלי....
כמו שאתם רואים המקצועות שלנו הם לא ממש המקצועות הנדרשים ולא יהיה קל להשתלב למשהו כזה....האם בכלל אפשרי?
יש לנו כסף להליך הבירוקרטי של הוצאות ויזות אך לא לחודשי ההשתלבות הראשונים- אין לנו בעייה לקחת הלוואה- השאלה של כמה?
אז מה אתם אומרים, נשמע מסובך? או אפשרי?
תודה למי שקרה עד לכאן....

ANZ1

New member
נכון, נכון, נכון, לא נכון

רוב מה שכתבת על ניו זילנד נכון, הדימיון לסקוטלנד, רק עם כל מני יתרונות,
הבעיה העיקרית, אני לא רואה איך אתם מהגרים.
אלא אם אחד מכם אזרח ניו זילנדי או אוסטרלי (לא כתבת את זה),
המסלול להגירה מקצועית לא מתאים לכם, כי צריך מקצועות נדרשים, בדרך כלל תואר שני או משהו אחר שייתן לכם ניקוד נוסף ואין לכם את אלו.
דרך אחרת להגירה וכנראה לא מתאימה, היא על ידי ויזת עבודה, למצוא מעסיק מקומי שירצה להעסיק אתכם ויקבל אישור שהמקצוע שלכם חסר, אבל לבעלך אין מקצוע ולך אין מקצוע נדרש.
יש כמה אפשרויות והם מסלולים יקרים.
1. אחד מכם ירשם ללמודים אקדמאים לתואר שני, בן הזוג יקבל אישור עבודה, בסוף הלימודים תקבלו עוד שנתיים של ויזת עבודה פתוחה, ובדרך תקבלו מספיק ניקוד להגירה.
הבעיה, הלימודים יקרים מאד, והסטודנט לא יוכל ממש לעבוד.
זאת אומרת, שאם את תלמדי (הגיוני) בעלך יצטרך עם עבודה פשוטה לא מקצועית לפרנס משפחה של חמישה, בלתי אפשרי.
2. על ידי הקמת עסק, אבל מדובר על השקעה של מאות אלפי דולרים כדי לענות על דרישות הויזה, בנוסף לכל הכסף שתצטרכו כדי להתאקלם.

כך שאם יש לכם הרבה כסף מיותר לאחד המסלולים האלו, אפשר לעזור לכם לחפש מקום מתאים, רוב ניו זילנד עונה על ההגדרה שלך, כשההבדל העיקרי הוא מזג האויר, מרחק מהים, או מרחק מעיר גדולה.

דניאלס5

New member
תודה על התגובה המהירה

שכחתי לציין שאח של בעלי גר באוסטרליה ובעל אזרחות- האם זה עוזר?

ANZ1

New member
בסוף, רק הערה נוספת

כתבת שאתם אוהבים את סקוטלנד (וכנראה יש לכם אזרחות אירופאית),
הסיבה היחידה שכתבת לא לגור בסקוטלנד זה מוסלמים, רק שכמעט ואין מוסלמים בסקוטלנד, לפי גוגל יש רק 1.5 אחוז מוסלמים בסקוטלנד, ובכל בריטניה כ5 אחוז,
זה אחוז מאד נמוך, לשם השוואה בישראל יש כ20 אחוז.
סעו לכם לסקוטלנד, הסיבה שכתבת נשמעת נורא בפורומים, במציאות החיים שלכם לא יהיו שונים ממה שהיו עד עכשיו.

דניאלס5

New member
אז זהו שלא....

הגענו לסקוטלנד על ויזת סטדנט- למדתי שם לתואר שני, רק שלא סיימתי בעקבות הלידה....
לגבי האיסלאם- לא התכוונתי לזה כפי שזה נשמע, זה אמנם לא "פוליטיקלי קורקט" אבל התכוונתי לעלייה בקיצוניים- בלונדון למשל מרגשים זאת מאד! בסקוטלנד אמנם אכן יש פחות, אך גם שם זה גדל וזה רק עניין של זמן (שוב מדברת על תנועות קיצוניות), היו אפילו אזורים שבהם לא דיברנו עברית ביננו...אחרי תקרית לא נעימה.... ובגדול זה מרגיש שאירופה "מתחממת"- כמו גם ישראל... ומזה (ולא רק) אנחנו רוצים לברוח.

אין איזושהי דרך להגיע ולמצוא עבודה כשאנחנו שם? האם בתור עצמאית (בהנחה ששם אוכל להיות), כלומר לא מהווה נטל על המדינה, אלא נותנת שירות, לא אוכל להשתלב בשוק העבודה ותוך כי לקבל ויזה?
קשה לי להאמין שניתן להגיע לשם רק בדרך הלגיטימית והקונבציונאלית....

ANZ1

New member
באמת ?

אחרי שנתקלת במערכת ההגירה הבריטית כדי לקבל ויזת סטודנט, ואני משער שגם גילית שאתם לא יכולים להשאר למרות שכבר גרתם במדינה, וסביר שגילית שאתם לא יכולים להגר כדי שאת תעבדי כעצמאית.
ואחרי שאני מניח שנתקלתם במערכת ההגירה הישראלית כדי לקבל ויזה לבעלך הקולמביאני.
את כותבת את המשפט הטיפשי "קשה לי להאמין שניתן להגיע לשם רק בדרך הלגיטימית והקונבציונאלית...."
הגירה, שזה אומר ויזה, תושבות ובהמשך אזרחות אפשר לעבור רק דרך המערכת ורק דרך החוקים והנהלים היבשים ואין דרכים לא לגיטימיות (מה שזה לא אומר).
אם היית בת 22 ורווקה, הייתי מציע לך להגיע עם ויזת תייר או ויזת וורקינג הולידי ואולי תמצאי חתן, לך זה לא רלוונטי.
וכשיש לך משפחה עם 3 ילדים לא מהמרים על העתיד שלהם בדברים לא חוקיים.
אני יכול להציע 3 דברים
1. תפני לסוכן הגירה ניו זילנדי ותשמעי ממנו את האפשרויות החוקיות.
2. אל תעשי משהו לא חוקי , זה לא חכם לרווקה צעירה, זה מטומטם למשפחה עם ילדים.
3. אם אתם באמת רצינים, וחושבים שזה העתיד של המשפחה שלך ושל הילדים, קחו הלוואה של 100 אלף דולר ותגיעי ללמוד תואר שני שימושי במקצוע שנמצא ברשימת המקצועות הנדרשים.

למעלה