זהו. היום בבוקר נתתי דם לבדיקה תקופתית

tulkin

New member
זהו. היום בבוקר נתתי דם לבדיקה תקופתית

יש לי לא מעט חששות. כמובן.
בגזרת הA1C אני מניח שאהיה בסביבות ה6.2 (על סמך בדיקות הגלוקומטר שלי).זו הרעה משמעותית מהבדיקה הקודמת (5.5) ומעידה ככל הנראה על סיומה של תקופה ואולי על כניסתי הקרובה למעגל מזריקי האינסולין.
מה שיותר מפחיד אותי הוא הבדיקות האחרות. האם באמת דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן עובדת גם כשכבר לא מרזים באופן היסטרי? האם פרופיל השומנים שלי בדם יהיה סביר? האם פרופיל הויטמינים ושאר האינדיקטורים החשובים יהיה כמו שצריך?

תשובות בהמשך השבוע (רובן כנראה היום או מחר).

Dave1972

New member
בהצלחה!!!

אגב, למה אתה חושב שתגיע להזרקת אינסולין?
לפי האנלוגיה הזו, חלקנו שהיינו עם 8.5 ומעלה היינו אמורים לקפוץ מהגג. לא?

tulkin

New member
אני לא חושב, אני בטוח, השאלה היא רק מתי.

כי יש לי סוכרת LADA שזה בעצם סוכרת סוג 1. עניין של זמן והגוף שלי יפסיק לייצר אינסולין. אני מקווה ששתיים שלוש שניות לפני כן כבר אזריק לעצמי :)
&nbsp

Dave1972

New member
הספקתי לעדכן כבר את השאלה שלי. אודה אם תוכל להתייחס.

לצערי לקח המון זמן לעדכן את ההודעה. בעיות בתפוז?

אבו זקן

New member
פסימיסט שכמותך!

בדיוק שבוע לפני שתצטרך להזריק אינסולין ישתילו לך תאי ביתא חדשים ויתנו לך טיפול שמונע את תקיפתם ע"י הגוף. אל תתווכח איתי, אני חוזה עתידות ידוע עם הוכחות (בגלגול קודם חזיתי את גילוי האנטיביוטיקה)!

על כמה פיתוחים מעניינים שנמצאים בשלבי מחקר מתקדמים אפשר לקרוא כאן: http://www.fool.com/investing/gener...edle-pricks-potentially-game-changing-ne.aspx

tulkin

New member
חס וחלילה לקפוץ מהגג

סוכר גבוה צריך לאזן. זה לא איזו משימה בלתי אפשרית. אבל אנשים במצבים שונים צריכים להשתמש באמצעים שונים כדי להשיג את המטרה הזו. הרבה סוכרתיים סוג 2, בעיקר בראשית דרכם, יכולים להתאזן על ידי תזונה נכונה, פעילות גופנית ואולי קצת תמיכה של מטפורמין. סוכרתיים סוג 1 אין להם ברירה אלא להשתמש באינסולין. זה לא איזה דבר איום ונורא. כמובן יותר נחמד לא להזריק לעצמך דברים, אבל אם צריך זה מה שעושים. זה לא סוף העולם, ולא מתים מזה (מתים אם לא עושים את זה).
ובאופן יותר ישיר לשאלתך, מי שיש לו A1C של 8 ולא פועל באופן אקטיבי לאיזונו ושיפורו, גם לא צריך לקפוץ מהגג. אי שמירה על איזון כמוה כהתאבדות, אז אם הוא כבר נוקט בדרך אחת, אין צורך לנקוט באחרת.
&nbsp
בקיצור, אל תקפוץ מהגג.
&nbsp

tulkin

New member
חצי צפירת הרגעה

A1C = 5.6% (טעות במדידה? נשמע לי ממש ממש לא הגיוני)
טריגליצרידים וכל סוגי הכולסטרול בנורמה.
מה מדאיג? שני מדדים של תפקודי כליה (BUN ו URIC ACID יצאו קצת מעל הנורמה, למרות שמדדים אחרים יצאו בנורמה).
מונוציטים עלו באופן גבוה ומחשיד (מעיד על דלקת. אולי קשור ואולי לא קשור לסוכרת), ומספר טסיות דם ירד מעט מתחת לגבול התחתון של הנורמה, לא ברור למה ולא ברור האם ואיך זה קשור לסוכרת, והאם זו סיבה לדאגה.
&nbsp
כאמור - מפגש עם רופא הסוכרת בשבוע הבא, והתייעצות עם רופא המשפחה לגבי שאר הדברים מיד אח"כ.
&nbsp
אין ספק שמאוחדת מהירים בבדיקות הדם שלהם.
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
כל הכבוד!!!

סתם הלחצת אותנו!
בכל אופן, איך קיבלת תשובה כל כך מהר? לי לקח 36 שעות לקבל את תוצאת ה-A1C (מכבי).

tulkin

New member
ענית לעצמך :) (לגבי מהירות הבדיקות)

גם אני התייחסתי לזה בתגובה שלי.
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
יפה ומכובד ביותר!!!

ממש, ממש ממש מכובד

&nbsp
לגבי ההפתעה כלפי מטה של ה A1C, אתה יודע מה התשובה לכך... אתה מודד בשעות שבהן הסוכר "אמור לעלות" ואתה בודק שלא יעלה "יותר מידי". אבל אתה לא מודד סתם ככה בשעות שאתה יודע שהוא בסדר... שזה (מסתבר) רוב השעות.
&nbsp

tulkin

New member
ושאלות המשך...

אז הרגיעו אותי בפורום אחר בנוגע למדדי הכליות (נאמר שהם עולים מעט ביום שאחרי פעילות גופנית אינטנסיבית - וזה מה שעשיתי אתמול. ואנסה לדאוג לבדיקה חוזרת.
אבל בינתיים הגיעו מדדים בנוגע לפעילות בלוטת התריס וחשכו עיני (כלומר אדמו עיני, כי הכל מסומן באדום של חריגה מהנורמה)
כל הנוגדנים שם בגדול ובגאון:
ANTI TPO ABS
THYROG.ABS
שניהם מעל הנורמה.
גם IGA גבוה מאד (ואני בכלל לא אוכל גלוטן, ואם אני מבין נכון זה נוגדן שמגיב לגלוטן)
וגם פריטין גבוה (הברזל עצמו בצד הנמוך של הנורמה, שזה אומר כנראה אנמיה קלה)
&nbsp
מה כל זה אומר? האם זה חלק סטנדרטי (בעיקר הנוגדנים) מסוכרת אוטואימונית, או שזה מקור לדאגה?
&nbsp
אני כמובן אלך עם כל אלה לרופא. ואשאל ואתעניין. אבל אם יש לכם תובנות או נסיון בעניין - תבורכו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נוגדנים

ANTI TPO ABS וגם THYROG.ABS של בלוטת התיירואיד.

כנראה שאתה צובר כמה בעיות של מערכת החיסון. גם של בלוטת התיירואיד.
יש קשר הדוק עם סוכרת סוג 1.

לאנדוקרינולוג כבר יהיה מה לומר בדיוק

שרון1017

New member
לפני הדאגה בנושאי הפחמימות ,,

חשובה גם היכולת של הלבלב להפריש אינסולין.
חוץ מזה ,אני לא רואה משהו גרוע בהזרקת אינסולין,אשר מאזן טוב מאוד את הסוכר ,
ומנסיוני הרבה יותר יעיל מאשר הכדורים,והביא אותי לרמה מאוזנת בזמן די קצר.
מכיוון שאיסולין בהזרקה נספג במהירות, וזהו חומר טבעי ,לעומת הכדורים שהם מיוצרים מחומרים כימיים.
וגם פעולת ההזרקה מתבצעת בשכבה השומנית ,(שבאיזור המותני ,) ואפילו לא כואבת,כך שהדאגה מיותרת.

שרון1017

New member
כעת ראיתי,יופי של תשובות קיבלת ,ואכן מעקב רפואי חשוב מאוד.

&nbsp
בהצלחה.

למעלה