זהו, העסקה אושרה בממשלה ברוב גדול!

שלדר

New member
זהו, העסקה אושרה בממשלה ברוב גדול!

חבל שראש הממשלה דיווח שאינם בין החיים!

המתעלף

New member
ברכות! אבל למה יצאנו למלחמת לבנון השניה?../images/Emo7.gif

ההחלטה לצאת למלחמה היתה מחדל של ממשלת ישראל! סתם העמידו את כל תושבי הצפון ועם ישראל כבני ערובה! ביזבזו מלייארדי דולארים על המלחמה! כ 160 חללים חילים וזרחים ומאות פצועים משפחות שכולות יתומים ואלמנות. כאשר למעשה,יכלו עוד באותו יום של החטיפה להכנס למשא ומתן ולסגור עיסקה כמו היום ואולי אפילו להחזיר את החטופים בחיים! חלם!!! חבל ועצוב!

ולמה יצא הטנק לרדוף אחר החוטפים ועלה על מטען?

בשביל מה ללוחמים לסכן את עצמם בנסיון הירואי לחלץ חברים מהשבי? אם חייל רואה את חברו נחטף הנוהל החדש הוא מייד לנתק מגע, להוריד את הנשק, להרים דגל לבן והעביר אחורה מהר את רשימת הדרישות. אבל צוות הטנק לא נהג כך וסתם מתו עוד חיילים. מעניין מה חושבים ההורים שלהם עכשיו. לפי הגישה הזו גם מבצע אנטבה היה מיותר. כמוהו סבנה. מלחמת יום הכיפורים יכלה להימנע אם היינו נענים לדרישות האוייב. שלא לדבר על מלחמת ששת הימים שאנחנו תקפנו בה. סצם. סתם. סתם. מבצע קדש סתם כוחנות. ומלחמת עצמאות? מה היה לנו כל כך דחוף להקים בית לאומי על חשבון הפלסטינאים המסכנים? נו באמת. מתי תתחילו להקשיב לעצמכם?

אה, שכחתי עוד פרט קטן בנוהל חטוף

מהיום מייד כשמתקבלת ידיעה על חטיפת חייל הוא מוכרז אוטומטית כחלל. שהרי מהיום רק חוטף מזוכיסט ומשועמם יחזיק חייל שלנו חי כשאנחנו מוכנים לשלם את אותו המחיר גם על חלל.

זה לא מה שכתבתי

התייחסתי לכך שהחלטת הממשלה היא לשלם את המחיר בין אם הם חיים ובין אם הם חללים. זה מה שקובע לצורך המוטיבציה של החוטפים להחזיר אותם בחיים או לא. לדעתי ועל פי כל הסימנים הברורים הם אינם בחיים, אבל זה לא מה שחשוב. התוצאה הנוראה של ההחלטה הזו עלולה להיות שגם אם הם חיים עד עכשיו, המנוולים הרצחניים הללו ימיתו אותם ולו כדי להשפיל ולהכאיב לנו. תוצאת ההחלטה האומללה לשלם מחיר חיים תמורת גופות היא שאין להם כבר אין מה להפסיד מרצח שבויים. רק להרויח, ובגדול. אני מתפלל שלא כך הדבר.

ואני שכחתי גם פרט נוסף קטן-

אולי אם היינו נשארים בארצות המוצא שלנו הכל היה נחסך מאיתנו. לדעתי אתה אחד מעלובי הנפש הקיימים בחברה שלנו- אפילו לדרגת יפה נפש לא הצלחת להגיע............. עשה טובה שחרר את הנוכחות שלך מהמקום המיוחד הזה.

נראה שאינך מסוגל לנהל דיון תרבותי

אם אינך מסוגל להמנע בעצמך מדיון שקשה לך בו על מנהלת הפורום לסייע לך בכך.

Shira Esther

New member
למה דיון לא תרבותי?

הוא השתמש באותו משפט שאתה השתמשת בו, עם שינויים קלים. קשוט עצמך תחילה.

Shira Esther

New member
אה, זהו ביטוי תרבותי בהחלט.

ובהתחשב בכך שפגעת ברגשותיו- אני לא באמת חושבת שאפשר להאשים אותו.

אם דעות שונות פוגעות ברגשותיכם

וכינויי גנאי הם ביטויים תרבותיים אצלכם, אתם כנראה חיים על פלנטה אחרת, גזענית רודנית ואלימה. אולי רק התערבות הנהלת הקהילות או עשרות גולשים נזעמים שיבואו להביע מחאה יצליחו לשנות אצלכם את הגישה.

Shira Esther

New member
ההולך לישון עם כלבים,

שלא יתפלא כשיקום בבוקר עם פשפשים. על אותו משקל- מי שנכנס לפורום כזה רגיש ומתחיל לשחרר הצהרות פרובוקטיביות ומתלהמות, שלא יתפלא אם יכנו אותו עלוב נפש- במקרה הטוב.

Shira Esther

New member
הערה אחרונה בענין:

אם נלך לפי הדמגוגיה המטופשת שלך-ההשואה מחמיאה מאוד- כלבים הם חיות נאמנות, וכך גם אנחנו.

המתעלף

New member
צר לי אבל דבריך ממש לא לענין!!!../images/Emo4.gif

אני הבאתי עובדות שמראות חד וחלק שמלחמת לבנון השניה היתה מיותרת והראיה,תוצאותיה היום! מחזירים 2 גופות תמורת רב מרצחים וכו' וכו' אבל שילמנו הרבה הרבה יותר! 160 חללים מאות פצועים בתים הרוסים מהפצצות יתומים אלמנות ומשפחות שכולות מלייארדי דולארים עלתה לנו המלחמה הזו תושבי הצפון הפכו לבני ערובה והשורה התחתונה:לא החזרנו את החטופים חיים או מתים הביתה. כלומר,את העיסקה שסגרו היום ניתן היה לסגור ביום החטיפה ולוותר על המלחמה ועל מחירה היקר מכל דמיון!!!! ממשלת חלם!!!

Shira Esther

New member
זה מה שאמרתי מזמן.

שברגע שאולמרט אמר 'לא ננהל משא ומתן', הוא הוריד את הסיכויים לעסקה טובה, להחזרת השבויים בחיים ובעיקר- הוריד לקרשים את כוח ההרתעה של ישראל. הרי ברור שבשלב כלשהו נרד על הרגליים בשביל עסקה- חיזבאללה ידעו זאת היטב- ואולמרט, בשביל המצ'ואיזם המתפרץ שלו, הרס.

למעלה