זהו זמן הB12!

זהו זמן הB12!

אני מגיל 14 טבעוני שזה אומר שנה וחצי וקצת, ומכיוון שאימי הדואגת אחות, היא מקפידה לעשות לי בדיקות דם כל כמה חודשים. אני טבעוני שמאמין שטבעונים צריכים לקיים תזונה מלאה וטבעית אך ורק מן הצומח, וזה אומר כמה שיותר להמנע מצריכת חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר כימיכלים,(דבר שגיליתי כבלתי אפשרי באורח החיים שאני נמצא בו, כי בהכל יש חומר משמר, אבל ממש הכל, בשביל לעשות את זה באופן מלא צריך לחיות ביער וללקט דברים, אבל מנסים, ולא שותים מיץ פטל) וזה גם אומר לא לקחת כדורים ותוספי תזונה ושטויות דומות. ולכן, אני משלים את התזונה שלי באוכל בריא וטבעי, ואלה התוצאות בבדיקות הדם: ברזל - יש לי מלא, כנראה בגלל שאני ממש אוהב חומוס, ואני אוכל הרבה ירקות ירוקים. ויטמינים למיניהם - יש לי הרבה, סתם ככה. אבל מה? B12? עומד על הגבול הדק! זה אומר בבדיקת דם אחת יש לי מתחת למינימום, ובאחרת קצת מעל. חקרתי ובדקתי איפה יש B12 וגיליתי שזה ככה: B12 יש בשעועית, במוצרים מחיטה מלאה, בשקדים, באגוזים, בקורנפלקס. קראתי איזה כתבה באינטרנט שאיזה דוקטור טבעוני גילה שמקבלים B12 מהשמש, אבל אני לא בטוח עד כמה זה אמין, ושמעתי שמועה שבבירה שחורה יש B12. אני ישמח לקבל עצות על עוד מקורות B12 כדי שלא אדרדר לכדורים שזה פוי! עלו והגשימו, אחיי הטבעונים! והצמחונים... פיטנגו
 

תשת

New member
אמא שלי, דיאטנית, מגיבה:

ויטמין B12 מצוי כמעט רק במוצרים מן החי - בשרים, דגים, מוצרי חלב וביצים. קשה מאוד להגיע לכמות הדרושה בלעדיהם. יש מוצרים מהצומח שמועשרים ב-B12, למשל דגני בוקר ומוצרי סויה קפואים. מאכלים מהצומח המכילים כמות של B12 הם מוצרי סויה מותססים כמו רוטב סויה, מיסו וטמפה. היא גם מציעה שתעבור בדיקה שהיא רגישה יותר למאגרי ברזל בגוף והיא כמות פריטין בדם. כדאי לקחת תוסף B12, תוסף ברזל וחומצה פולית, בהתאם לתוצאות הבדיקות. בכל מקרה, תופעות של חסר, בעיקר של B12, יכולות להופיע אחרי שנים של צמחונות או טבעונות מאחר ויש מאגרים בגוף ל-3-6 שנים וכדאי להימנע מלהגיע למצב הזה.
 

avidadon

New member
קח צנטרום

או כל תוסף ויטמינים אחר, יש גם טבליות מציצה של B12 של סולגר
 
ויטמינים,אם צריך,אחלה,אבל למה צנטרו

צנטרום,הוא מוצר פחות טבעי יחסית לתוספות מזון של חברות כמו סולגאר ודומיה.
 

Talia E

New member
למיטב ידיעתי

"סולגאר" מייצרת כדורים טבעיים, ולא כימיים. מדוע אתה סבור שיש להימנע מלהשתמש בהם? אולי גם יש לשקול נזק מול תועלת בנטילתם - יתכן שתגיע למסקנות שונות מאלה שהגעת אליהן היום.
 

Tal_Ya_Tal

New member
היי פיטנגו../images/Emo42.gif על אגדת ה B12 ../images/Emo65.gif

אני אסטרולוגית העוסקת שנים רבות בכל הנושאים האלטרנטיביים. כשהייתי בגילך, הרצאתי על כך בבית הספר והצלחתי לסחוף אחרי חברים רבים מכיתתי. כמובן שאחר כך ´היה לי דיבור´ עם ההורים שלהם. כיום, בני הצעיר בערך בן גילך. שני בניי גדלו כצמחונים לכל דבר מיום הוולדם ומעולם לא חוו מחסור בויטאמין B12. אני מציינת זאת על מנת שתדע, שמה שאני גורסת כאן הוכח!!! ואגב, כל קפסולות הויטאמינים, גם הטבעיים ביותר מכילים... בשר!!! זהו מידע שקבלתי מהומיאופת שעובד עם רפואת תדרים. העתקתי עבורך תגובה שלי מהעמוד הקודם שמדברת על אגדת הויטאמין B12!!! צר לי להפריך אמונות. אולם אני צמחונית מגיל 7 וכיום בת 48 מתקרבת ל-49 ומעולם לא לקחתי תוספים של B12 ומעולם לא חסר לי. על אף, שתמיד טורחים להזהירני. ובכן, אחת ולתמיד- מערכת עיכול תקינה, מייצרת את תצרוכת הB12 שלה בעצמה!!!! מהיכן אתם סבורים שבעלי החיים מקבלים אותו?!?! מ´הבשר שהם אוכלים?!?!?!´ איך יש להם ´לתת לנו´ אותו? ולמה אנחנו צריכים לקבלו מ´יד שניה´ אם גופנו יכול ליצרו מאכילת מזון חיי (כוונתי ירקות ופרות) בדיוק כמו התרנגולת והפרה? ובכן, העניין הוא, שאת ויטאמין ה-B12 מייצרת מערכת עכול שהצמחיה שלה תקינה!!! א-ב-ל נדיר למצוא ´חיה כזאת´ בחברה המערבית. שכן, דברים רבים גורמים נזק לפלורה של המעיים. ובראש וראשונה, האנטיביוטיקה!!!!!!!!!!! אז מי שהולעט בילדותו בהרררררררבבבבבהההההההה אנטיביוטיקה, שידאג קודם כל לצמחיית מעיים בריאה. לכך עוזרים חיידקי חומצת החלב מסוג אסידופילוס ודומיו, המצויים ביוגורטים,לבנה, כרוב כבוש ושאר מחמצים. ואם כבר מדברים על תוספי מזון, אפשר להוסיף את האסידופילוס כתוסף. ולא את הויטאמין B12 שברוב הפעמים עשוי מ....בשר בעלי חיים!!!!!!! ועכשיו, תאמרו לכל אלה המשכנעים אתכם לאכול בשר כי הוא מקור ה B1: מניין יהיו לפרה ולתרנגולת B12 אם גם אותם מלעיטים כיום באנטיביוטיקה?!?!?! L&L TALYA
 

Talia E

New member
את רוצה לומר שיצרני B12

למשל, סולגאר, שטוענים שהכדורים עשויים מרכיבים צמחיים בלבד - משקרים ומבצעים הונאה על לקוחותיהם? האם מי שאמר לך זאת קיבל מידע זה באופן ישיר? ואם כן, מדוע לא חושפים את זה לאור? (נשמע לי קצת חשוד) טליה
 

vegan

New member
כדורי B12 מיוצרים מחיידקים

אין אף בעל חיים המסוגל לייצר B12, ולכן אין טעם להשתמש בבעלי חיים כמכונה לייצור B12. B12 מיוצר בטבע על ידי חיידקים וכך הוא מיוצר גם עבור תוספי מזון. סולגאר מצהירים שכדורי ה-B12 שלהם מכילים מרכיבים צמחיים בלבד. טווין לאב מוסיפים ג´לטין (המיוצר מעצמות בעלי חיים) ל-B12 שלהם, למרות שהדבר אינו מצויין על התווית (כך לפחת בארה"ב).
 
B-12!

טוף בתור אדם שבילה כמה חודשים בלחקור את הנושא, הרי מסקנותיי: אדם בריא לחלוטין (לי למשל אישית יש בעיית ספיגה של בי 12, אז אני לא נכלל בהגדרה הזאת) אינו צריך, ואף לא רצוי שייקח תוספי תזונה! בי - 12 נוצר ע"י חיידקים, אשר חיים בסימביוזיה (חיי שיתוף) עם הגוף, אותם חיידקים מתגוררים בפלאורת המעיים (אין לי מושג עם זה נוזל, מקום מסויים או ווט אבר) וככה אתה אמור לקבל בי - 12. בי -12 לא אמורים לקבל ממקורות חיצוניים, שים לב שהבשר של חיות שאנשים אוכלים כדי לקבל בי 12, הוא בשר של חיות צמחוניות: כלומר, אותן חיות מקבלות את הבי 12 ממקור צמחי. אותם חיידקים נמצאים במאכלים מסויימים כמו שמרי בירה, חמוצים מסויימים ועוד (אני אשמח עם מישהו יודע לפרט עוד), רצוי לאכול את אותם מאכלים כדי לקבל את אותם חיידקים. ישנם מספר גורמים שפוגעים בחיידקים: זיהום אוויר. אנטיביוטיקה - פשוט רע לטבעוניים, צמחוניים ובכלל... הורג את החיידקים הללו. בי 12 ממקור חיצוני! כן, כן, ברגע שהגוף מקבל בי 12 ממקור חיצוני אין לו צורך יותר באותם חיידקים והסימביוזה מופרת, ולמעשה הגוף הורג אותם. לצמחונים ולטבעוניים רצוי לאכול דברים פרויביוטים (יוגורוטים / יוגורטי סויה מסויימים שרשום עליהם שהם Bio) כדי לשקם את פלאורת המעיים שבתקופה שלנו כשזיהום האוויר חוגג ואנטיביוטיקה נמכרת כמו סוכריות... לרוב האנשים יש פגיעה בפלאורת המעיים. מספר דברים נוספים: תוצאות גבוליות אינן בהכרח רעות, המדדים נקבעים לאוכלי בשר ולצמחוניים וטבעוניים בדר"כ יש בי 12 נמוך יותר. אך, (וזה אך חשוב) בי 12 מתחלק לבי 12 אקטיבי ולא-אקטיבי, בדר"כ כאשר יש ירידה בכמות הבי 12 הירידה היא באקטיבי (עכשיו חשבתי על זה, הלא-אקטיבי מצוי בדר"כ במאכלים וכאלו, עם מקור הבי 12 הוא רק מן החיידקים, הוא חייב להיות אקטיבי, ככה שאני לא בטוח שהכלל הזה תקף לגבי טבעוניים). עוד מסקנה שלמדתי אחרי המחקר הזה: רוב התזונאים והרופאים, כמעט ולא מבינים בתזונה טבעונית ובעיקר בנושא של בי 12 שזהו נושא מאוד רחב וגדול. תמשיך לבדוק את רמת הבי 12 שלך, במידה והיא ממשיכה לרדת אני מציע לעשות "מבחן שילינג" זהו מבחן שבודק את רמת ספיגת הבי 12 במעיים, אצלי למשל היא *כנראה* דפוקה למדי, ככה שאני חייב לקחת זריקות בי 12... לא נעים... עלה והגשם!
 
בי 12! ויפי היי!!

בכלאופן לי יש מידע שבי 12 מצוי באצות מסוימות (וזה מגעילללללללל מניסיון למרות שאפשר לאכול את זה עם מישהו אבל זה עדיין מגעיל)... ובנוסף באדמה יש בי 12 בכמויות מעטות (הגוף לא צריך הרבה כלכך) כלומר כשאוכלים פרי או ירק יש בו כמויות קטנות של בי 12 רק שעוברים שטיפה וכו אז הכל יורד... אני לא יודע לגבי החיידקים בבטן טוב לדעת משהו חדש
 
אצות ושאר ירקות....

הבי 12 המצוי באצות הוא בי 12 לא אקטיבי, אין לו שום משמעות לתפקודי הגוף שלך, אם תרצה להבין איך יש בי 12 באצות, אסביר לך: האצות חיות זמן רב בסביבה רבוייה בחיים ובבע"ח, לאותם בע"ח יש בי 12, אשר יוצא בשתן ובצואה וכאלה ונספג לאצות... אך למעשה זהו בי 12 לא אקטיבי ולכן חסר חשיבות. כנ"ל לגבי ירקות, הבי 12 שמגיע לירקות שורש הוא מגיע מה"דישון" של צואה של בע"ח, כיום כאשר רוב הגידולים שאתה אוכל הם מדשן סינטטי ומרוססים, אין עליהם שום בי 12, וגם אם כן זה רק על הקליפה ולא רצוי לאכול אותה כי היא מרוססת... לגבי כמות, אם אתה כבר מתכוון לקבל בי 12 ממקור חיצוני (מה שהסברתי לך בפירוט רב שאינו מועיל) הכמות שאתה צריך היא הרבה יותר גדולה מירק אחד... הרבה יותר גדולה, אני כבר לא זוכר את המספרים כי אני לא מתעסק בזה יותר (יש לי בעיית ספיגה של בי 12 ואני מקבל זריקות) אבל כשלמדתי את הנושא אני זוכר שעשיתי את החישוב והסתבר שאני צריך לאכול איזה 3 ק"ג של שמרי בירה כדי לקבל את כמות הבי-12 הנצרכת לי (וגם מנת יתר לגבי דברים אחרים) ובאותם שמרי בירה שביררת לגביהם היה יותר בי 12 מאשר ירקות שורש. רצוי פשוט לנסות ולהימנע מלקיחה של תרופות ותוספי תזונה, ולעשות בדיקות סדירות, במידה ואתה מגלה שיש לך מחסור בבי-12 שווה לך לעשות בדיקת ספיגה וכדו´ יכול להיות שיש לך בעיית ספיגה של בי 12... (בכל זאת אנחנו צאצאים למשפחות של אוכלי בשר ולוקחי אנטיביוטיקה...)
 
אנטיביוטיקה? לעעעעע

לא קיבלתי חיסונים בחיים שלי וכנל לגבי אנטיביוטיקה רק בגיל קטן מאוד חיסון נגד פוליו שום תרופות נקווה שיהיה טוב ותודה על התגובה למדתי משהו חדש! יפי! פחחח
 

lifegirl

New member
כן, אבל ...

אתה צריך לזכור שגם הירקות והפירות שלנו (וכמובן- הבשר... אבל את זה לא אני ולא אתה אוכלים)- מכילים המון אנטיביוטיקה. אלא, כמובן, אם אתה אוכל רק מזון אורגני...
 
ואלא אם אתה חי באיזה מקום מבודד....

אי שם בגליל (לדוגמה) אז יש גם את זיהום האוויר... ועוד משהו, הרבה פעמים החיידקים הללו נפגעים מהאובר-הייגינה שאנו חיים בה...
 
האמת היא שכן

אוכלים פרות וירקות אורגניים ואני גר באמירים (מקום בודד אי שם בגליל)
 
למעלה