זהו... טירוני הנח"ל קיבלו כומתות...

אממאא

New member
זהו... טירוני הנח"ל קיבלו כומתות...

היה להם מסע הלילה, קשה אבל ב"סבבה".... אין טקס להורים
הבן שלי, עם כל הקיטורים שלו, קיבל את כומתת המפקד - נחסכה מאיתנו מלאכת שיפצור הכומתה ..... עכשיו עם כל ההתרגשות הם מתקפלים אורזים את עצמם ויורדים דרומה.....

oshiko

New member
../images/Emo49.gifברוך בואך למשפחת הירוקים

ואיחולים מיוחדים לבן על כך שזכה לקבל את כומתת המפקד 931 כבוד!

אממאא

New member
תודה רבה.... ושאלה

הבן קיבל זימון לראיון לקורס חובלים (זה בכלל לא היה במנילה שלו....) מה זה אומר מבחינתו ?

oshiko

New member
תוצאה של יום סיירות

אם אני זוכר נכון הוא היה לא מזמן ביום סיירות בווינגייט. מי שעובר את הגיבושון שנערך שם משובץ לאחד משלושה גיבושים: מטכ"ל-שלדג, חובלים או צוללות. זה אומר שהוא עבר את גיבושון יום סיירות, ואם הוא יעבור גם את הראיון הוא יקבל זימון לגיבוש חובלים.

אימשל2

New member
../images/Emo49.gif לנחלאווי ולאמו

ובקשר לבן השלישי וגיבוש חובלים. אין לזה כל קשר למנילה. למיון לגיבוש חובלים מזומנים מי שמאותרים ע"י הצבא כבעלי פוטנציאל מתאים לתפקיד. בעלי משקפיים, כמו הבן שלי, מקבלים את הזימון ישירות, ללא השתתפות ביום סירות. לתשומת לבכם, יש טענה שמי שזומנו לגיבוש, גם אם הם לא מעונינים בתפקיד, רצוי שיתיצבו כדי לא להכשיל את עצמם בתפקידים אחרים אליהם הם שואפים. לא ברור לי האם זו הנפצה או אמת. בכל אופן אם זו הנפצה, יש לה זקן ארוך מאד שנמשך לפחות 10 שנים אחורה.

../images/Emo45.gif כומתת המפקד! מצטיין, הילד שלך

כאמא של נחלאי במי"ל, רק שתדעי לך, שכבר כמה שנים טובות, חטיבת הנח"ל היא חטיבת חי"ר מעולה לכל דבר ועניין. עד כדי כך מעולה, שבטרמפיאדות כבר הולכים מכות גם עם גולני וגם עם הצנחנים. קשה, קשה, פעם המפקדים תיאמו את שעות היציאה לחופשות ולאפטרים - כדי לא לגרום לתאקלים בטרמפיאדות - בין הצנחנים וגולני. עכשיו גם הנחלאים הצטרפו לחגיגה....אילו זה לא היה מפחיד, זה יכול היה להיות משעשע. הבן שלי הגיע פעם לחמשוש עם יד חבושה בתחבושת אלסטית. נבהלתי ושאלתי: "מה זה"? והתשובה: "אה, זה שום דבר. בסה"כ הראינו לכמה צנחנים פעורים, שקראו לנו "חיילי עגבניות" - מה זה פלס"ר נח"ל.

oshiko

New member
השנה נח"ל וצנחנים התגייסו באותו יום

מקווה שלא התחילו את המלחמות כבר בבקו"ם. לפחות אנחנו ההורים כאן בשלום, מכל היחידות. לבן שלי דווקא יוצא פה ושם להיות בביסל"ח, כולל השבוע ושבוע הבא, והוא די נהנה לפגוש חברים מחטיבות החי"ר האחרות. לא חושב שיש מכות, להיפך. אתמול הוא טלפן משם וברקע נשמעה מוזיקה, הוא סיפר לי שעושים לגולנצ'יקים מסיבת טראנס. הבן שלך היה בפלס"ר נח"ל?

אכן, פלס"ר נח"ל כל השנה השלישית

לשירותו. בשנתיים הראשונות, לאחר שסיים מסלול, נשלח ע"י מפקדת החטיבה לוינגייט ועבר קורס מדריכי קרב מגע. אני חושבת שהוא אחד החיילים הבודדים שזכה לכך שתחביבו (קראטה ואיגרוף תאילנדי ברמה גבוהה), הפכו גם למקצועו הצבאי. באחד מימי הספורט הצה"ליים, הוא צד את עינו של מפקד הפלס"ר באותה עת, ש"משך" אותו אליו. בפלס"ר הוא נשלח לעוד השתלמויות ומילא תפקיד של מש"ק לוט"ר. אני חייבת לציין, שלבקשתי, הוא לימד אותי ואת אחותו הצעירה ממנו, כמה וכמה טריקים נהדרים בהתחמקות מלפיתות חו"ח או סתם אלימים בכביש. לי יצא פעם אחת להשתמש בידע הזה כנגד מישהו שניסה להרים עלי יד במגרש חנייה. אם תבקשו יפה - אני ארחיב....

oshiko

New member
אולי יצא להם להיפגש ...

הבן שלי עדין במסלול פלס"ר. גם בעל רקע בג'ודו וקראטה. במהלך האימון המתקדם הם עבדו עם מדריך לוט"ר כמה פעמים. גם בשבוע שעבר הוא גרר רגל כתוצאה מאחת ההשתלמויות שקשורה ללוט"ר.

לא סביר בעיני...

הבן שלי כבר בן 29. מאז תחילת האיתיפאדה הזאת - הוא לא עוסק במקצועו הצבאי שאליו הוכשר. מדריכי הלו"טר ידועים בקשיחותם. הייתי מזועזעת כשהבן שלי סיפר לי איך הם מאמנים (ואני מאמינה שהוא לא סיפר לי הכל). מסתבר שהאימונים הקשים נושאים פירות. החבר'ה של פלס"ר נח"ל ידועים באיכותם, הן כבני אדם והן כלוחמים. בכלל, מכל חטיבות החי"ר, יש משהו בנח"ל - אולי בכל זאת הרוח הקיבוצניקית, שעושה את השירות והיחס לאיכותיים במיוחד...

סמדר בנ

New member
כל הכבוד ../images/Emo140.gif

שמתם לב כמה מצטיינים יש בין ילדי הפורום שלנו? האם זה אומר שלחיילים מצטיינים יש הורים מעורבים...
או שמא תמיכת ההורים גורמת לחיילים להצטיין.. לא בטוח, אבל נחמד לחשוב שאולי יש לנו חלק בכל העניין (וכאן אני יכולה לשמוע את תגובת הילדה שלי... "אמא!!!...)

poli55

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifמסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אוהבת את התגובת הילדה שלך כל כך מוכר

למעלה