זהו יום השנה למלחמה במדבור

shershku

New member
זהו יום השנה למלחמה במדבור

המדבור משפיע גם על מדינת ישראל מבחינה תכנונית, משום שהיא יושבת ברובה על רצועת המדבריות העולמית.
לצערי, למדבור יש גם השלכות בינלאומית על האיזור כולו וישראל בפרט. הכוונה שלי היא כמות המים העובר בדלתא של הנילוס למשל, או בפליטי אקלים ממזרח אפריקה.

ש מים

New member
צודק!!

וכשמדברים על מדבור ואקלים (ומים!), אי-אפשר שלא להזכיר את האדמו"ר, הראשון לציון והסופר-סטאר העולמי - פרופ' ארנון סופר!!

משה12333

New member
תראה מה המדבור גרם לאגף התנועה של עיריית פ"ת.

מרוב מדבור, גם אני חטפתי מכת חום וכמעט ששכחתי לציין את המיקום.

המיקום הוא פינת הרחובות משה סנה-יעל רום.

ש מים

New member
אני מקווה שהמידבור לא יעצור בצומת הטייסים

אלא שימשיך עד מורשה.
וככה ניפטר מ-2 ציפורים במכה אחת: הן מפ"ת והן ממך!

(אגב, אתה ממשיך לשחק כדורגל עם מנשה יוזיפוביץ'?)

משה12333

New member
תתפלא אבל הצומת הזה הוא "צומת הטייסים" של פ"ת. הצומת הוא

הכניסה לרחוב יעל רום שקרוי על שמה של הטייסת הראשונה של חיל האוויר. היא שירתה בחיל האוויר כשמטוסי החיל המריאו ונחתו בבסיס סירקין בפ"ת.

ברחוב יש גם מרכז מסחרי גדול שקרוי על שמה לצידו של כיכר שקרויה על שמה. במרכז הכיכר הוצבו חלקי מדחף מדגם המטוס הכבד שהיא הטיסה.

בטקס קריאת הרחוב לזיכרה השתתפו טייסים ותיקים ששירתו איתה בחיל האוויר וביניהם גם היו טייסים שהטיסו את המטוסים מאחוריה כשהיא הובילה אותם לעבר המיתלה עם מאות צנחנים בתוכם.

רחוב יעל רום מתחבר לרחוב רפאל איתן. רפול פיקד על כח הצנחנים הזה וקפץ מהמטוס שאותו הטיסה יעל רום.

הרבה לא יודעים זאת, אבל גם רפול היה טייס בחיל האוויר ולאחר שהשתחרר מצה"ל הוא שימש כטייס פעיל במשימות החיל בשירות מילואים. גם בנו היה טייס בחיל האויר.

ש מים

New member
שיכנעת אותי. נדלג על 2 הצמתים הללו...

אבל כל שאר העיר יהפוך למידבר (לא שזה כ"כ שונה מהמצב הנוכחי, אבל את הפסלים המכוערים זה בוודאי יעלים!)

למעלה