זהו....עייפתי........

ירדן 41

New member
זהו....עייפתי........

ערב טוב לכם, מה עושים ע"מ לעזור לילדים לישון? בן 5, ובן 7.5. השעה 22:30 והם עוד ערים נכנסו למיטה, יצאו רוצים לצייר, לקחו צבעים ודפים למיטה, שלא בהסכמתי המלאה מאיפה בא השגעון הזה להיכנס למיטה ושוב לצאת כי נורא רוצים לצייר, אני לא מבינה את זה הצורך הזה שלא נגמר....... והם עירניים, ולא עייפים ובבוקר לא מתעוררים ואני מאחרת לעבודה וכבר כיביתי אורות והם שוב קמו כי היו צמאים ואני כבר עייפה בעצמי ורוצה לישון דייייייי, עייפתי....... מה עליי לעשות ע"מ לגרום להם לישון מוקדם יותר?, שיחושו עייפות מוקדם יותר פעילות, אוכל, תזונה, חום, אהבה, הכל ברור לי .........!!! הם מקבלים מהכל, לא חסר דבר ובכ"ז...... הנה עכשיו שניהם יצאו מהמיטה ובאו להקריא לי ברכה: "אמא אני אוהב אותך מאוד, ועל הברכה שלי את צריכה לתת לי טוש צהוב" נו, מה תגידו על זה? מצד אחד לאכול אותם, והם מקסימים ויצירתיים אבל "דחיל רבאק" !!!! זה לא תקין לא עבור האיחורים שלי בעבודה וההפסד במשכורת לא עבור העצבים של הבוקר לא תקין שהוא אולי יהיה עייף בכיתה ובגלל שלא יילמד טוב ובכלל לא תקין לבריאות הגוף.... ילדים צריכים לישון יותר שעות ע"מ להיות בריאים וכו' וכל הבללה......... אבל זה נכון, ואני מאמינה בזה. ושינה זה בריאות. אבל גם לי יש חוסר בשעות שינה - בגללם - כי הם גם יודעים להתעורר באמצע הלילה, אחד, אחד ולבוא למיטתי....כן כן, שני גברים קטנים אצלי במיטה בלילה..... ואז...צפוף ואז לא ישנים טוב ואז מתעוררים ומתעצבנים על השינה המאוחרת, על הלילה שמקבל הפרעות ב-3-4 בלילה וכו' וכו' אנא, טיפים, ויפה שעה אחת קודם...... הוי, אני מקנאה בכאלה שאצלם זה אחרת, שם הילדים ישנים בזמן, מתעוררים בזמן ולא מעירים את אמא באמצע הלילה. חבל שלא המציאו איזה כדור שינה טיבעי בריא כזה, שמתאים לילדים........

zviaran

New member
שלום ירדן.

לדעתי, ילדים יצירתיים מאד מגרים את האם לתת להם כמה שיותר זמן ליצירה. ויש לי הרגשה (כמובן שאני לא יכולה לאבחן) שהילדים שלך קלטו את זה היטב והם מנצלים זאת. האם יש להם שגרה של ערב של הורדת האנרגיה: כמו: ארוחת ערב, מקלחת, סיפור וכיבוי אורות? בנוסף, אם תרצי, אוכל לתת לך שם של פסיכולוגית שעוסקת בהפרעות שינה של ילדים. היא מאזור מודיעין ועובדת עם קופ"ח מכבי. אשמח לעזור.

tookmy

New member
מסכימה עם צביה

מאד חשוב לתת להם זמן להירגעות ועוד יותר חשוב שיהיה טקס קבוע בכל ערב בשעות קבועות. עוד משהו שנשמע שאת לא עקבית איתם. קביעות וסדר יעזרו לך מאד בעניין הזה. עוד דבר שהייתי מנסה זה דווקא להקדים להם את שעת השינה. ילדים שעברה שעת השינה להם נוטים לפתח קשיים בהירדמות ולכן חשוב דווקא להקפיד על שעת שיה מוקמת. כעיקרון, אני דווקא חושבת שאפשר לתת לילדים לשחק עד שיתעייפו אם הם לאחר המטלות הקבועות של ארוחת ערב, מקלחת וכו', אבל זה במקרה של ילדים שמורגלים לכך ומלכתחילה יש שם גבול ברור. אצלי הבת עוד לא בת שנתיים וכבר מבקשת לפעמים "לישון". כמובן שקורה שהיא מתחרטת ומתחילה לשגע אותי, כאן תפקידי כהורה נכנס לתמונה ותפקידי להחליט אם זה מתאים שתצא מהמיטה וכו', בדרך כלל זה לא מתאים, אבל יכל להיות מקרה שאני אחליט מסיבה כלשהי שכן. עוד דבר שעלה מדברייך הוא שהילדים רוצים את נוכחותך לפני השינה. אני יודעת שאצלי בשעות האלה של ערב, כמעט אין אפשרות לעשות שום דבר אחר- לא טלפון, לא אינטרנט. זה זמן שמוקדש לטקס הזה של ההשכבה וההירדמות. לילדים, גם לגדולים יותר, קשה להיפרד מאיתנו ללילה שלם וכדאי לנצל את השעות האלה כדי להיות איתם, למשל לספר סיפור בהמשכים מספר ארוך.

shawinger

New member
לירדן אפשר לעשות משהו חוויתי ......

לספר סיפור ולהשכיב אותם על הגב לעשות חושך ולבקש מהם לעצום עיניים ולעשות מעין מדיטציה ולנשום ולראות מי מחזיק מעמד יותר בשקט בחושך, תוצאה שעובדת בדרך כלל והם נרדמים, בגיל הזה אולי קשה לתת לילדים ירקות ירוקים כולם מרגיעים ובעיקר חסה בשעות הערב חסה יכולה לגרום לרגיעה ולשינה תתפלאי כמה?

גילאים כמו אצלי ../images/Emo13.gif ויש לי טיפים

היי ירדן, זה כמובן תלוי גם במטבוליזם שלהם וגם בנכונות שלך לאפשר להם להישאר במיטה בבוקר, כי הם חגגו בלילה.. מוכר מאד גם מאצלנו, הגדול שלי, חוגג לעיתים, תקופות לחוצות אצלו, בלילות. לרובמה שעוזר אצלנו, זה מגנזיום... אני נותנת לו מגנזיום טאורט, שלא קיים בארץ, אך קל להזמין אותו, או לחילופין, אפשר לקחת מבית מרקחת ניופארם באיזורך, מגנזיום סולפט לאמבטיה או למריחה על העור. תתפלאי, אך העור סופג נהדר, ולא הכל צריך לדחוף לפה.. מלח מגנזיום סולפט, מכניסים לאמבטיה חמה ונותנים להם לשחק שם חצי שעה, מבלי לסבן אותם ומבלי שישתו או יכניסו את העיניים למים. ממיסים כוס מלח בתוך מים חמים ומוסיפים לאמבטיה חמה. את יכולה לשבת להקריא שם סיפור, או לתת משחקים מתאימים למים. בבית מרקחת נצח ישראל, בתל אביב, מוכרים אותו - את המגנזיום סולפאט למריחה על העור ואפשר למרוח אחרי המקלחת, אם את לא עושה להם אמבטיות. מוצר נוסף שעוזר להרבה ילדים, הוא מלטונין ועדיף לרכוש את זה שיש לו השפעה על כל הלילה, כי הוא בשחרור איטי ולא רק עוזר להרדים. הוא נמכר בבתי טבע ולא בבתי מרקחת. במינון של 2-3 מ"ג. בכל מקרה, בבוקר, גם אם הם חגגו, כדאי להוציא אותם בזמן מהמיטות- גם לרווחתך ויכולתך לתפקד וגם לתועלת השעון הביולוגי שלהם. שיהיה לילה טוב ושקט

ירדן 41

New member
מלח מגנזיום או טאורט?

המוצרים האלה עוזרים לילדים לישון? בקשר לנושא המסגרת וההתנהלות, אני אכן במגמת שינוי, פחות מפגשים עם חברים, ע"מ שלשלושתנו יהיה יותר זמן איכות יחדיו, שכנראה בלעדיו אנו לא יכולים, ואם היו יותר מידיי מפגשי חברים זה גוזל מזמן האיכות שלנו שתתחיל מאוחר, אם לא התחילה מוקדם. וכמובן להתחיל את הכל יותר מוקדם ולכוון את עצמי לקראת השינה. גם אני לא עונה לטלפונים הרבה פעמים בזמן שאני איתם עם סיפור או איתם במיטה. כשכתבתי את המסר הראשון, הייתי על הקצה וכבר לא החזקתי מעמד. אפשר לקנות את הכדור מלטונין, ואת המגנזיום הזה, בלי בעייה? אין צורך במבדק או מרשם וכו'?

תשובות והתנצלות על האיחור במתן שלהן

היי ירדן, קודם כל סליחה שלא הגבתי קודם, מקווה שהסתדרת עם הקדמת ההשכבות בערב
אז לגבי המגנזיום- יש שני מוצרים שונים 1) מגנזיום סולפט במלח לאמבטיות. אפשר להשיג בבתי המרקחת בכמויות קטנות וכדי להרגיע בערב, צריך לערבב עם קרם או שמן ולמרוח על העור הנקי, על הגב, בטן ורחוק מהפנים כמובן כשהוא מומס עם קצת מים (כמו מלח רגיל, ממיסים במים חמים, מקררים ומערבבים) או להכניס לאמבטיה כמות של כוס מלח לאמבטיה חצי מלאה. אם רוצים כמות גדולה, לשימוש קבוע, אפשר להזמין מכמה בתי מרקחת פרטיים את המוצר באריזה של 5 ק"ג, ובבי"מ נצח ישראל זה עולה 150 שח לכמות הזו. 2) מגנזיום כתוסף מזון בכדורים או קפסולות: כשמגנזיום נכנס כתוסף מזון, הוא בארץ מגיע בצורה קשורה לחומצות שונות, כמו מגנזיום ציטרט, או אוקסיד, שלרוב משפיע על דפנות מערכת העיכול, כי חלקו לא נספג, אלא נשאר במעי וגורם לרוב לריכוך צואה, אפילו עד שלשול. כדי שמגנזיום ייספג בדפנות המעי, מבלי להשפיע עליו, הוא צריך להיות קשור לחומצות אמינו, כמו טאורין או גליצין ואז הוא נספג מהמעי ועובר לגוף, מבלי לגרום לשינוי ביציאות. אז מגנזיום טאורט או גליצינט, ניתן להזמין מחברות שונות בחו"ל, דרך האינטרנט. עדיין הדרך הנוחה לתת מגנזיום בערב, למי שלא יודע לבלוע קפסולות, היא דרך העור. שנית לגבי מלאטונין- באופן פורמאלי, הוא חייב מרשם בפעם הראשונה, אך גם כך, לא תשיגי אותו ברוב בתי במרקחת, אלא בבתי הטבע. בניופארם, אני יודעת שאפשר היה להשיגו, עם מרשם, מבית המרקחת המרכזי שלהם בפתח תקווה, או לשלם בסניף הקרוב אלייך ולבקש שישלחו אותו אלייך או לסניף. מלטונין מגיע בכמה מינונים, לרוב 1-3 מ"ג וכדאי להתחיל עם המינון הנמוך. ש להשיגו גם בצורה של שחרור איטי, שאז הוא משתחרר באיטיות לאורך הלילה ומונע השכמות ליליות. זהו חומר שהגוף מייצר באופן רגיל, אולם יש ילדים שאינן מייצרים אותו מספיק מסיבות מטבוליות שונות. שימוש במלטונין נפוץ יותר אצל ילדים היפראקטיביים, או עם הפרעות מטבוליות שונות, אולם דורש החשכה של החדר ולוקח כמה ימים, עד שהשפעתו מושגת והמינון היעיל משתנה בין ילדים שונים ואיננו קשור למשקלם. ואכן, השכבה ורגיעה, היא מלאכה לא פשוטה אצל חלק מהילדים וכוללת שלבים שונים של רגיעה. לילדים שונים, הרגלים שונים, אך אם תצליחי או הצלחת להקדים השכבה ולא לאפשר "חגיגות" במיטה, אלא פעילות שקטה, או טקס ידוע קבוע, זה יכול לעזור.
מקווה שיש ליל מנוחה

היי ירדן

לא הבנתי ממך מתי את מתחילה להשכיב את הילדים שלך בערב כי זה נכון שאם ההשכבה היא מאוחר יש לילדים קושי להרדם לאחר מכן. ניתן גם לעשות אמבטיות עם שמן לבנדר בכדי להרגיע . אישית אצלנו היינו אוכלים אחורת ערב אמבטיה מיטות ואז כאשר הם במיטות הייתי מקריאה להם סיפור. לגבי צפיפות במיטה הזוגית כאשר יש ימים שיש לנו כמה מבקרים ליליים אני מעבירה אותם לרגלים עדיין צפוף אך הרבה יותר טוב מאשר מכולם בצד אחד.

ירדן 41

New member
הסבר נוסף -

עד כה, הכניסה למיטה היתה בסביבות 21:00, אולם ברצוני להקדים הכניסה למיטה לשעה 20:00 לערך, ע"מ שאפשר יהיה לדבר במיטה או להקריא סיפור ולפטפט עד 21:00, האמת, קשה לי להאמין שאצליח להיכנס למיטה כ"כ מוקדם איתם, 20:00. (הממוצע האחרון של ההירדמות שלהם הוא: הקטן: (5) 21:30 לערך, והגדול (7.5) 22:30 לערך, ואף יותר מאוחר מזה.) לא הבנתי את נושא המגנזיום. בנושא אמבטיות, אני לא רואה את עצמי עושה להם כעת אמבטיות.....קררר...... דבר נוסף שאני צריכה לשנות זה נושא האוכל, הם אוכלים משהו אחה"צ, ולפעמים קצת יותר מידיי, ואז לאכול ארוחת ערב בשעה 19:00 או 19:30 לערך, קשה, כי לא מספיק רעבים. אני צריכה להקפיד שכיבוד של אחה"צ ייאכל עד שעה 17:00 בלבד. גם בזה אני מקווה לעמוד, למרות שקשה לי להאמין שאפשר. עליי לעשות הרבה נסיונות, הדרגתיים, ע"מ להצליח להרדים מוקדם ולאכול בזמן.

היי ירדן

בהצלחה אם השינויים סביר להניח שבתחילה יהיה מוזר ולא תמיד מוצלח לתווך הארוך רק תרוויחו

zviaran

New member
ירדן, אני הייתי ממליצה

את ה"משהו הקטן" של אחה"צ לתת לא יאוחר מ-16:30, ואז יהיו ממש רעבים לארוחת ערב. בהצלחה.

למעלה