זהו.. שבועיים עברו

זהו.. שבועיים עברו

זהו.. שבועיים עברו מאז הלידה - היום אני חוזר לעבודה. בלי הרבה חשק. אה, כן.. ואני הולך לחטוף היום על הראש. בעבודה ציפו שאחזור לעבוד ביום ראשון לפני שבוע וחצי (יומיים אחרי הלידה). אמרו לי ואני מצטט: "זה טבעי שתרצה יום-יומיים להיות עם האשה והתינוק, אבל יש הרבה עבודה והלקוח מצפה לגרסא (גדולה) בעוד שלושה שבועות". אמרתי.. ידעתם מראש שאשתי אמורה ללדת ואני רוצה שבועיים חופש להיות איתה, וחוץ מזה יש לי ברית לארגן. לא ממש מעניין אותם.. העבודה קודמת!. בסוף "ויתרו" לי וציפו שאחזור ביום ראשון האחרון (יומיים לאחר הברית) אבל מה? אשתי חטפה וירוס בבטן, מה שמנע ממנה לתפקד בכלל.. הייתי בחזקת מטפל גם בה, גם בתינוק הטרי והחמוד שלנו, וגם בבת הגדולה יותר. את הבוס זה מעניין? לא ממש. העבודה קודמת. גם אותי לא מעניין. המשפחה קודמת. לא עולה לו בראש לבקש דחייה מהלקוח בשבוע.. כי סה"כ אני עבד, לא עובד... ולא מעניין אותו שום דבר. ביום ההולדת שלי לא אישר לי חופש (ליום כיף שאשתי רצתה לעשות לי) כי יש גרסא שבוע אחרי. באוגוסט לא אישר לי חופש (בתאריכים שאשתי והבת שלי בחופש) אלא רק באוקטובר!! (למה? כי יש גרסא באמצע ספטמבר) אז זהו.. היום אני חוזר לעבודה עם כל האישורים האפשריים.. מעצבן, לא? אצל חברים שלי, הם לקחו שבועיים-שלושה (וגם הם עובדים בהייטק) ולא פצו מילה.. להיפך דחו פרוייקט בשבועיים אצל אחד מהם כדי שיהיה עם אשתו והתינוק בבית ויגיע רענן לעבודה.

akavishon

New member
דבר ראשון מזל טוב!

אכן מקרה מתסכל. גם לי היה פעם בוס דומה, עד שבאיזה שהוא שלב, עברתי למקום עבודה אחר כי כבר לא יכולתי לסבול את הייחס שלו אליי. יש מקומות עבודה עם הרבה יותר מודעות לזה שקיימת משפחה.

תודה!

זה מאוד מתסכל, אבל גם די צפוי.. לפני כמה חודשים, הוא די הכריח עובדת חולה להגיע לעבודה כשעדיין לא התאוששה לגמרי מהעבודה (כי היה קצת לחץ, כרגיל) כשאמרתי לו שהוא מסכן אותנו (ואת הילדה הקטנה שלי בבית) בהדבקות ממישהי חולה, הוא ענה: "למה אתה חושב שהילדה שלך מעניינת אותי? לי חשוב יותר אני עצמי"

gils33

New member
במקרה שלי

הייתי יותר משבועיים בבית ולא חישבנתי לאף אחד,אף אחד לא יפטר אותך בגלל שבא לך להישאר בבית עם התינוק החדש. עכשיו להתרגל לשגרה החדשה

hirshfe

New member
מזל טוב כבר אמרתי?

אני בכלל לא מבין למה לא נותנים לגבר חופשת לידה של שבוע - שבועיים על פי חוק. אבל תחושת עבדות קיימת בכל מקום אני שמח שאצלי בעבודה יש שינוי

abbale2

New member
דבר ראשון מזל טוב

דבר שני יש הרבה מקומות שרואים את הגבר כעבד ולא עובד ולא נראה טוב בעינייהם שהגבר לוקח חופש להיות עם הילדה החולה או עזרה בבית. לצערי אני בדיוק במצב שלך. גם אצלי כל פעם עושים בעיות אבל אני לא עושה את החשבון מולם הם יודעים שזה או חופשה מאושרת או חופש מחלה. לפי בחירתם אני מספיק משקיע כאן שעות על גבי שעות על מנת שיתנו לי את החופש שאני מבקש

למעלה