זהירות: חג -חנוכה ,,עתיר בפחמימות,
האם ידעתם שבסופגניה אחת ,(רגילה במשקל 80 גרם,)
יש 41 גרם פחמימות.
(כמעט 3 מנות פחמימה.)
השנה, במקום סופגניות, הכנתי מאפינס מכרובית,ממש טעימות:
מאפינס -כרובית
מתכון ל-20 יחידות)
לשמן תבניות למאפינס.(תבניות- שקעים.)
(אפשר גם להכין כפשטידה בתבנית מאורכת- וצרה, חד פעמית,
מרופדת בניר-אפיה ,ומוברשת קלות ב -2 כפות- שמן.)
המצרכים הדרושים:
כרובית קטנה,לפרק לפרחים - ולבשל בסיר מים רותחים- 15 דקות בלבד,ולכבות את האש.
להעביר את הכרובית למסננת ולהמתין 10 דקות לניקוז הנוזלים ולצינון, ולאחר מכן,לקצוץ בסכין את פרחי -הכרובית ,לפרחים קטנטנים, (לגודל קטן – אך שעדיין שיורגש במאפה.)
ו
להניח את הכרובית הקצוצה בקערה.
בצל אחד גדול-לקצוץ דק, ולטגן במחבת עם 3 כפות שמן,אש בינונית,
(2- 3 דקות טיגון,עד לשקיפות) ,ולהניח לו להצטנן.)
בשלב זה,יש לחמם את תנור- האפייה ל-180 מעלות חום.
מוסיפים לקערת-הכרובית הקצוצה:
3 ביצים טרופות במזלג.
כפית שום- כתוש.
2 כפות שמיר- קצוץ.
5 כפות קמח.
1/2 כפית אבקת-אפייה.
150 גרם גבינה מלוחה. (בולגרית 5% , או אחרת.)
חצי כוס גבינה- צהובה מגוררת.
3/4 כפית מלח
קורט פלפל-שחור.
מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ,(שהתקרר בינתיים.)
ולערבב מעט ביחד עם כול המצרכים.
להעביר את התערובת שבקערה ,בעזרת כף ,לתבניות מאפינס,
למלא כמעט עד הסוף.(ולהשאיר מרווח קטן של ס"מ,לתפיחה בתנור )
האפייה:
לאפות 25 דקות, (בתנור, שחומם מראש ל 180 מעלות חום.)
לקרר 5 דקות, ולהפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.
המלצה:
מומלץ מאוד להשתמש בתבניות-למאפינס- מסיליקון, ואז קל מאוד יהיה לשלוף את המאפינס.
בתבניות-למאפינס ממתכת, אפשר להניח סלסלות- ניר (מנג'טים),למניעת הידבקות המאפינס לתחתית.
לפשטידה בתבנית מאורכת וצרה.(תבנית רגילה, או חד פעמית (תבנית אינגליש-קייק,)
להניח על הבסיס והדפנות של התבנית ניר- אפיה, ולהברישו קלות במעט שמן.
האם ידעתם שבסופגניה אחת ,(רגילה במשקל 80 גרם,)
יש 41 גרם פחמימות.
(כמעט 3 מנות פחמימה.)
השנה, במקום סופגניות, הכנתי מאפינס מכרובית,ממש טעימות:
מאפינס -כרובית
לשמן תבניות למאפינס.(תבניות- שקעים.)
(אפשר גם להכין כפשטידה בתבנית מאורכת- וצרה, חד פעמית,
מרופדת בניר-אפיה ,ומוברשת קלות ב -2 כפות- שמן.)
המצרכים הדרושים:
כרובית קטנה,לפרק לפרחים - ולבשל בסיר מים רותחים- 15 דקות בלבד,ולכבות את האש.
להעביר את הכרובית למסננת ולהמתין 10 דקות לניקוז הנוזלים ולצינון, ולאחר מכן,לקצוץ בסכין את פרחי -הכרובית ,לפרחים קטנטנים, (לגודל קטן – אך שעדיין שיורגש במאפה.)
ו
להניח את הכרובית הקצוצה בקערה.
בצל אחד גדול-לקצוץ דק, ולטגן במחבת עם 3 כפות שמן,אש בינונית,
(2- 3 דקות טיגון,עד לשקיפות) ,ולהניח לו להצטנן.)
בשלב זה,יש לחמם את תנור- האפייה ל-180 מעלות חום.
מוסיפים לקערת-הכרובית הקצוצה:
3 ביצים טרופות במזלג.
כפית שום- כתוש.
2 כפות שמיר- קצוץ.
5 כפות קמח.
1/2 כפית אבקת-אפייה.
150 גרם גבינה מלוחה. (בולגרית 5% , או אחרת.)
חצי כוס גבינה- צהובה מגוררת.
3/4 כפית מלח
קורט פלפל-שחור.
מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ,(שהתקרר בינתיים.)
ולערבב מעט ביחד עם כול המצרכים.
להעביר את התערובת שבקערה ,בעזרת כף ,לתבניות מאפינס,
למלא כמעט עד הסוף.(ולהשאיר מרווח קטן של ס"מ,לתפיחה בתנור )
האפייה:
לאפות 25 דקות, (בתנור, שחומם מראש ל 180 מעלות חום.)
לקרר 5 דקות, ולהפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.
המלצה:
מומלץ מאוד להשתמש בתבניות-למאפינס- מסיליקון, ואז קל מאוד יהיה לשלוף את המאפינס.
בתבניות-למאפינס ממתכת, אפשר להניח סלסלות- ניר (מנג'טים),למניעת הידבקות המאפינס לתחתית.
לפשטידה בתבנית מאורכת וצרה.(תבנית רגילה, או חד פעמית (תבנית אינגליש-קייק,)
להניח על הבסיס והדפנות של התבנית ניר- אפיה, ולהברישו קלות במעט שמן.