זהירות, חיסונים: רעלנים וחומרים מסוכנים אחרים

פולספגן

New member
זהירות, חיסונים: רעלנים וחומרים מסוכנים אחרים

מאת פרופ' אליהו בן-חנן [ 16/07/2013 ]

קומרן

New member
פרופסור למה?

תיראי את שאר המאמרים שהוא מפרסם

אגב, רוב המאמרים שם הם למטרה של קידום עניינים שונים (בגוגל) - מעניין מה הוא מנסה לקדם ועבור מי...

Markup

New member
אני חושב שהמשפט הבא די מבהיר את איכות

המאמר כבסיס לקבלת החלטות: "יש לזכור שסקר אינו מחקר מדעי שמוכיח קשר בין סיבה למסובב, אלא התאמה בלבד. אך לטעמי די בנתונים אלא על מנת שהורים בארץ ישקלו את צעדיהם ביחס לחיסונים."

עוד הוא כותב בסוף "נא לזכור שכל מה שכתבתי כאן אינו בגדר המלצות רפואיות. מומחיותי אינה במדעי החיים, אך הכשרתי המדעית מספקת לי כלים מצויינים לאיסוף נתונים וניתוחם."

(אני תמה, האם זה שאני יודע עברית, זה מספיק כדי שאוכל לכתוב מאמרים על ספרות ושירה עברית וללמד את הציבור? )

לפחות הוא ישר. אז מה הוא אומר בעצם? למדתי סטטיסטיקה ולכן אני יודע לקרוא מידע סטטיסטי, אני גם יודע שמתאם אינו מעיד על נסיבתיות. עם זאת אני קובע עמדה שלילית כלפי חיסונים ולכן מבקש שתתעלמו מהיעדר הקשר ותתמקדו במתאם. אם הוא כן היה מגיע מתחום מדעי החיים, הוא בוודאי היה יודע שיש אין-ספור משתנים המשפיעים על בריאות האדם, ולא רק חיסון. אני חושב שהוא דוגמא טובה למה להעדיף אנשי מקצוע ולא חובבנים

פולספגן

New member
2 המשפטים שציטטת הם נכונים להפליא

בנוסף, הסקר הזה הוא בנוסף למחקרים אחרים שמצביעים על אותו דבר ולכן המתאם גדל כל הזמן.

אכן, הוא יודע לקרוא נתונים שאתה לא מסוגל להבין!

Markup

New member
מצחיק, זה כמו המתאם עם זוכי

פרס נובל וצריכת השוקולד. מתאם שגדל כבר 100 שנים. על כן אין ספק שצריכת שוקולד מביאה פרסי נובל.

פולספגן

New member
זהו עכשיו שכנעת אותי

למעלה