זהירות ירקות

פולספגן

New member
זהירות ירקות

מצרפת קישור לתוכנית ששודרה אתמול בערוץ 2 בשעה 21:00 עם גלית גוטמן ששם רואים שמשרד החקלאות והבריאות חיים בסדר עם כל החומרים הכימיים ועם העובדה שעפ"י התקן בארץ מותרים חומרים מסוכנים שנאסרו לשימוש לפני מס' שנים באירופה.

כנ"ל, גם בחיסונים, שלוקח מס' שנים עד שבארץ מאמצים את הקורה בעולם, כמו למשל הוצאת הכספית מחיסון הצהבת B שלקח אם אני זוכרת נכון, 6 שנים עד שירד האסימון למשרד הבריאות.

rainbow i

New member
משרד הבריאות חי בשלום עם הרבה בעיות שנערמו

והצטברו במהלך העשורים האחרונים.
בעצם, מערכת הבריאות כבר מתקשה מאוד להתנהל ביציבות נוכח הכשלים - בעיקר התקציביים.
וגם אמון הציבור שכבר עבר את השלב של כרסום בשולי האמון, והגיע למשבר אמון ממש.

התכנית הזאת, אגב, ספגה המון ביקורת על תחקיר חובבני.
אני חוששת שגם בחלופה, בדמות הגידולים האורגניים, לא חסרות בעיות. החל מהמים להשקיה - ועד המחיר הכרוך בכך.

פולספגן

New member
הוא חי בשלום, אך הם הורים ממשיכים להאמין לו?

ממש לא הייתי מרחיקה לכת ורושמת "כרסום בשולי האמון, והגיע למשבר אמון ממש", עי זה רחוק מזה והציבור חי בשלום כפי שראית בכתבה.

rainbow i

New member
באין חלופות ראויות

לציבור אין הרבה ברירות אלא לחיות בתוך התנאים הניתנים לו.
עד נקודה מסוימת...
משבר האמון שיש בציבור בנוגע למערכת הבריאות נובע גם מסיבות נוספות, ומתבטא בדרכים נוספות.
זה לא רק החיסונים, והמים, והמזון, ורפואת הפרוטוקולים, והזילות, והזקנה במסדרון, והמחסור בכ"א, והגרעונות, ההקצבה למשך ביקור אצל רופא, והתפרצויות אלימות של מטופלים כלפי רופאים. זה גם בין הרופאים לבין עצמם.

אפילו אוסיף אנקדוטה, שאולי משקפת במשהו את הלך הרוחות לא רק בציבור, אלא גם בקרב הרופאים.
אותו נוירולוג ילדים שאצלו ביקרתי לאחרונה לשיחה "רעיונית", אחד הדברים שהוא אמר לי, וזה ציטוט ישיר ומלא:
"אין רפואה ציבורית. פשטה את הרגל. את לא תמצאי ברפואה הציבורית אף רופא אחד שיוכל באמת לעזור לך".
ואין לי שום ספק שהוא לא "לא רצה לעזור".
היה בדבריו רמז עבה לכך שאילו הוא היה נדרש להתמודד עם הרפתקה מפוקפקת מסוג זה שנקלענו אליה - הוא מראש היה מתחיל את ההתמודדות דרך רפואה פרטית.

הבעיה היא שלא כולם ידם משגת מים איכותיים, מוצרי מזון אורגניים ואיכותיים, רפואה פרטית, השכלה פרטית.
ולכן אני מאמינה שמגיעה באיזשהו שלב נקודת קריסה - אלא אם מקדימים "לחזות" אותה, ומשכילים למנוע אותה.

פולספגן

New member
יש לו ברירה והיא להפסיק לקנות ואז החקלאים

יבינו שאין למוצרים שלהם דרישה.
הם גם לא יוכלו לייצא את זה, כי אנחנו מקבלים את המוצרים שנפסלו לשיווק.

פולספגן

New member
אדם טבע ודין -

סקר "אדם טבע ודין" 2012, לחומרי הדברה בפירות וירקות

rainbow i

New member
תודה

לא ידעתי על סלרי וסלק.
עכשיו רק נשאר לחפש מקום ראוי לגור בו - כדי שמפלטי האגזוזים העירוניים לא ישחיתו את האדניות.
תבלינים אני באמת מגדלת. וירקות לא מרוססים מחקלאות מבוססת שטפונות מהערבה גם מסתדרים אצלי. את בעיית המלפפונים וטעמם העלוב עדיין לא פתרתי, בזה באמת רק האורגני לוקח.

למעלה