זהירות!!! כרטיסי אשראי active

זהירות!!! כרטיסי אשראי active

חברת כרטיסי האשראי כ.א.ל מנסה לשכנע לקוחות (ויזה, דיינרס, YOU) למסלול active. למי שלא מכיר הרעיון הוא לדחות (ללא ריבית....) את מועד החיוב על הקניות בכרטיס ואז לאחר קבלת פרוט הקניות הלקוח יכול להחליט באיזה סכום הוא רוצה להיות מחוייב ואיזה סכום הוא רוצה לגלגל (בריבית גבוהה) לחודש הבא. שתי סכנות (סכנות ללקוח, מתנות לחברת האשראי) טמונות בשיטה: הפיתוי "לדחות" את התשלום עולה ביוקר והסכומים מצטברים ומכניסים לסחרור של לקיחת אשראי ועוד אשראי יקר מאוד. ויותר מזה: במידה ולא מודיעים לחברה באיזה סכום לחייב, הם מחייבים בסכום מינימלי (200 ש"ח) ואת יתרת סכום הקניות הם מגלגלים הלאה במחיר גבוה. שימו לב אין מתנות חינם.

goldy

New member
עוד מיקרה

כרטיס "מולטי" של לאומי קארד פועל בדיוק בשיטה זו. מדובר בתרגיל המשאיר את המישתמש בחוב תמידי, משהו שטוב רק לחברה המנפיקה.

דחיית חיוב בכרטיס מולטי - תיקון

שלום goldy אני רואה צורך לתקן אותך, שבניגוד לכרטיסי אשראי מתגלגל אחרים הקיימים במשק, ואשר בהם על הלקוח לתת הוראה בכל חודש בדבר גובה החיוב המבוקש, אחרת יידחה סכום חיובו אוטומטית ויישא ריבית בכרטיס מולטי יכול הלקוח לבחור כי ברירת המחדל תהיה חיוב מלוא סכום הרכישות (בדיוק כמו בכרטיס אשראי "רגיל") ולבחור לדחות את החיוב, או חלקו, רק במידה והדבר נחוץ לו. כך, קל יותר ללקוח שלא לדחות חיובים ולא להיות חייב בריבית, ואילו הדחיה מחייבת ביצוע פעולה, אשר נובעת כנראה מצורך. לשאלות נוספות, אשמח לענות נציג לאומי קארד

goldy

New member
אים אני לא דוחה אני פטור מריבית?

עצם השימוש בכרטיס נושא ריבית?

ק א סי

New member
כמה שהם מציקים לי לקחת את הכרטיס...

וברור לי שזו עבודה בעיניים וסכנה. אפילו קניות בתשלומים אני עושה כמה שפחות, רק אם קונים משהו גדול ובטח לא על קניות בסופר.

Itzik RDVC

New member
זו השיטה האמריקאית

רק ששם אין מינוס וזו דרכם לקבל אשראי בקלות יחסית

ReRemix

New member
אבל בארה"ב

יש סכום מינימום שהוא מזערי שעליך לשלם ואז אתה פטור מריבית. כלומר, אם יש לך חוב בסך 10,000$ ואתה משלם 100$ בחודש זה מספיק בשביל לא לשלם ריבית. יש הרב חברות אשראי שגם נותנות לך שנה-שנתיים בלי ריבית בכלל בכל מקרה.

מיכל שץ

New member
זה לא מדוייק

בכל מקרה על כל סכום האשראי יש את הריבית הבסיסית (18% בשנה ברוב הכרטיסים) - מיום הקניה הראשון אם מפסיקים לשלם לחלוטין אחוזי הריבית מתחילים לעלות באופן די רצחני ויכולים להגיע בקלות גם למעל 30%. קשה לי להאמין שיש חברת אשראי אמריקאית שלא לוקחת ריבית בכלל, זה המחיה שלהם מזה הם מרוויחים, למה להם לתת את המוצר שלהם בחינם? אמריקה, ארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות

למעלה