זהירות - למשתמשים בדג- טונה מקופסא :

ויוי 25

Well-known member
אצלינו מאוד אוהבים קציצות טונה מקופסאות,(מכינה לפחות פעם בשבוע,)
- וזוהי הפעם הראשונה שנתקלתי בעצם של דג -טונה : עצם דקה ומאורכת ,
שבמקרה הבחנתי בה, מכיוון שהיא בלטה מהקציצה.

לאור זאת, בדקתי האם מופיעה אזהרה מודפסת על הקופסאות ,
המזהירה מנוכחות עצמות דג -הטונה..
ואז גיליתי לאחר חיפוש מדוקדק של כמה דקות, כי בצד הקופסא מודפס , אותיות ממש קטנות-
שקשה לקרוא : "עלולות להיות עצמות בדג הטונה".
אגב,
את שם החברה הם כן מדפיסים על הקופסא -באותיות ענקיות,
לעומת הרישום על סיכון מעצמות- הדג-שמופיע באותיות מזעריות ו-רק בצד הקופסא,
כך שדרוש עמל -רב כדי לגלות את האזהרה.
ובנוסף לכך ,מודפס בתחתית הקופסא: "בפיקוח משרד-הבריאות".

לרוב האנשים ברור כי ניתחי -דג משומרים -בקופסא, הם לא אמורים להכיל נתחים עם עצמות-
הגורמות סיכון לחנק ,ועוד בפרט שבגני -הילדים מחלקים לילדים שבצהרונים, נתחי-טונה פעמיים בשבוע.
השאלה שלי:
האם מישהו יודע להשיב לשאלה : האם ע"פ התקן נדרש רישום אזהרה ברור -על גבי קופסאות הטונה,
שיהיו מודפסים באותיות גדולות ומודגשות ?

נערך לאחרונה ב:

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מה התקן, אבל מניסיון חיינו מדובר במצב חריג ונדיר.
כפי שציינת, זו הפעם הראשונה שלך אף שאתם צורכים הרבה, וגם אני צורכת שימורי טונה כבר שנים רבות ומעולם לא נתקלתי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אצלינו מאוד אוהבים קציצות טונה מקופסאות,(מכינה לפחות פעם בשבוע,)
- וזוהי הפעם הראשונה שנתקלתי בעצם של דג -טונה : עצם דקה ומאורכת ,
שבמקרה הבחנתי בה, מכיוון שהיא בלטה מהקציצה.

לאור זאת, בדקתי האם מופיעה אזהרה מודפסת על הקופסאות ,
המזהירה מנוכחות עצמות דג -הטונה..
ואז גיליתי לאחר חיפוש מדוקדק של כמה דקות, כי בצד הקופסא מודפס , אותיות ממש קטנות-
שקשה לקרוא : "עלולות להיות עצמות בדג הטונה".
אגב,
את שם החברה הם כן מדפיסים על הקופסא -באותיות ענקיות,
לעומת הרישום על סיכון מעצמות- הדג-שמופיע באותיות מזעריות ו-רק בצד הקופסא,
כך שדרוש עמל -רב כדי לגלות את האזהרה.
ובנוסף לכך ,מודפס בתחתית הקופסא: "בפיקוח משרד-הבריאות".

לרוב האנשים ברור כי ניתחי -דג משומרים -בקופסא, הם לא אמורים להכיל נתחים עם עצמות-
הגורמות סיכון לחנק ,ועוד בפרט שבגני -הילדים מחלקים לילדים שבצהרונים, נתחי-טונה פעמיים בשבוע.
השאלה שלי:
האם מישהו יודע להשיב לשאלה : האם ע"פ התקן נדרש רישום אזהרה ברור -על גבי קופסאות הטונה,
שיהיו מודפסים באותיות גדולות ומודגשות ?
האם התקשרת לחברה - ואם כן מה היתה תגובתה ? - ובקשר לתקן - האם חיפשת בגוגל ו/או התקשרת למכון התקנים כדי לברר -- כעיקרון - זה אחד מהדברים שלא אמורים לקרות אבל אחת למליונים זה קורה - כבר נמצאו בעבר חלקי עכבר ונחש במוצרי סנפרוסט, פטריה בקופסת קרטון של מיץ, תולעים בשוקולד ואפילו אות פסולה במזוזה

רוב הזמן נח

Well-known member
האם התקשרת לחברה - ואם כן מה היתה תגובתה ? - ובקשר לתקן - האם חיפשת בגוגל ו/או התקשרת למכון התקנים כדי לברר -- כעיקרון - זה אחד מהדברים שלא אמורים לקרות אבל אחת למליונים זה קורה - כבר נמצאו בעבר חלקי עכבר ונחש במוצרי סנפרוסט, פטריה בקופסת קרטון של מיץ, תולעים בשוקולד ואפילו אות פסולה במזוזה
היו לי פעם מין תולעים בפסטה של מגה. נראו כמו אורז. זה היה יבש וצף במים שבישלתי את הפסטה. אבל החלקתי להם. כנראה הייתי עסוק באותו זמן. היום זה לא היה קורה לי.

רוב הזמן נח

Well-known member
תרשום של איזה חברה.

אני זוכר סיפור של אחד שפתח קופסת טונה וגילה שם עין של דג.

אגב, הטונה במים של סטארקיסט על הפנים. נראה שנגמר להם המלח, כי כתוב שזה מכיל מלח, אבל בטעם אין שם כלום מלח.

הטונה של וילי פוד בקופסאות הצהובות הרבה יותר טובה וטעימה. ביוחננוף היא עדיין במחיר 19.90 לרביעיה , למרות שפתאום אומרים שם שזה מחיר מבצע. בפעמים הקודמות שקניתי שם זה פשוט היה המחיר הרגיל.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני זוכר פעם שנתקלתי במשהו כמו עצם בקופסת טונה. אבל בדרך כלל אין דברים כאלה. אם זה עניין סידרתי תעבור לקנות של חברה אחרת.

ויוי 25

Well-known member
מישהו יודע להשיב לשאלה : האם ע"פ התקן נדרש רישום אזהרה ברור על קופסאות הטונה,
באותיות גדולות ומודגשות ?

נערך לאחרונה ב:
למעלה