זהירות מהזריקה בעת צילום MRI

oritta17

New member
זהירות מהזריקה בעת צילום MRI

הזריקה מכילה חומר מתכתי שנספג לדם, ומאוד עוזר לרופאים בהדגשת המקומות הבעייתיים שנראים היטב בצילומים.
אבל,,לחלק מהמוזרקים עלולהחומר לגרום לתופעות של חולשה חזקה בגוף ורעד ועוד תופעות לוואי לא נעימים,שנמשכות לאורך זמן,
כי החומר נספג לדם ולא משתחרר תקופה ארוכה.
כעת התגלה מה שהרופאים לא מספרים לנו.
ראו כתבה בנושא:
כאן:
https://e.walla.co.il/item/3111132

מינהר

New member
אורית, טוב שאת מספרת. אני ויתרתי

על MRI ראש בגלל זה. א-כ חברה סיפרה לי שלא מכריחים.

oritta17

New member
הכון שלא מכריחים ,אבל מאוד מנסים לשכנע ,,

הייתי בצילום MRI ו-2 הטכנאים התווכחו איתי וטענו שבלי הזריקה הצילום לא יצא טוב,
בסוף אמרתי להם שיש לי אלרגייה לחומר הכימי,ולכן אני לא רוצה את הזריקה ,
הם לא היו מרוצים מכך,שלא רציתי לשתף פעולה.
בסוף ויתרו והחתימו אותי על טופס שבו כתבו ,שיש התנגדות מצידי לקבלת -הזריקה.
&nbsp
ייתכן שזה לא מזיק תמיד לכול אחד, אבל מי שרגיש לכאבי שרירים ולתגובות לוואי לתרופות, יהיה חייב להיזהר.

אורית , תמיד טוב להיזהר .

אבל , את הבאת סיפור אחד , ובשביל ליצור קו צריך לפחות שתי נקודות . רפואה אינה מטמטיקה , ברפואה לא תמיד 2+2=4 . יש מקרים שיולדת נפטרת בלידה , זה עדין לא הופך את הלידה למסוכנת במיוחד . וכמו שרוב רובן של הלידות בימנו נגמרות במזל טוב . כך רוב רובן של בדיקות הM.R.I. מסתימות בהצלחה ובלי סיבוכים . מה גם שהרופאים / טכנאים מחויבים לשאול את החולה אם הוא רגיש לחומרים שמוזרקים . יתרה מכך , בכתבה על משפחת נוריס כתוב בפרוש שהמשפחה חושבת שהזריקה , היא שגרמה לאסון שלהם . מחשבות הן עדין לא מחקר רפואי , ומהן אי אפשר להסיק שזו האמת . אני עברתי פעמים בדיקה כזו , ופעמים שאלו אותי לרגישות . אם הרופאים לא שואלים, וחס ושלום יש תגובה אלרגית , החולה יכול לתבוע אותם . ובאמריצ"קה זה מאוד מקובל , ואפילו יותר ממקובל . ובכל זאת, ולמרות הכל, את צודקת , להיזהר, ולהיות מודעים , תמיד עוזר וחשוב .

בת חן191

New member
איך אפשר להזהר??רק לא לקחת

אני אלרגית ליוד כמעט הלכתי לעולמי מיוד
חזרתי עכשיו מהמועדון הנושא היה על " אהבה" דיון , אוהבת דיונים

מינה תתחדשי על המזרון והספה,,,דבר חדש בבית תמיד משמח
אני שמחה גם על עציץ קטן שקניתי היום
הדסה הלואי שתתפטרי כבר מהכאבים כי כאבים מטמטמים את האדם

שקד לדעתי אמרו לכם לקום כי רצו את המקום לאנשים אחרים

ומה שרופאים לא יגידו לכם, הרבה דברים לא יגידו ,אני מעריכה רופא שאומר לי אני לא יודע, רפואה זה לא מדע מדויק
מאשר רופא שיחנטרש במוח דברים לא הגיוניים

ובכלל שמעתי שהם לא מוצאים רפואה לסרטן כי הם לא מעונינים למצוא,
זה יגזול מהם הרבה פרנסה

נכון???לא נכון???
תחליטו אתם
המשך יום נעים,

בת חן , אם את אלרגית ליוד,

כששואלים אותך לפני בצוע ההליך , אם את אלרגית את משיבה בחיוב , ואיש לא יעיז להזריק לך את החומר הניגודי שמן הסתם , מכיל יוד . זה נקרא זהירות . אדם שאינו רגיש ליוד יכול לבצע M.R.I. בלי חשש . אדם אלגרי חיב לשאול על כל חומר שמוזרק לו ממה הוא עשוי . זה כמו ילדים שרגישים לבוטנים . כל עוגיה שלוקחים , חיבים לברר האם יש בה בוטנים, זו הזהירות , זו האחריות שלהם . שם המשחק , להמנע ממגע בחומר שגורם לאלרגיה .
באשר לסרטן , יש המון תרופות לסרטן ,וחוקרים עובדים מאוד קשה כדי למצוא עוד תרופת . הבעיה , שיש המון סוגים של סרטן, ולא לכולם נמצא ה התרופה המתאימה .
שלא נזדקק , ושלא נדע . הרבה בריאות , תמר .

בת חן191

New member
תמר, לא תמיד הרופאים מקשיבים לך, אחרי שהיתה לי נפילת לחץ

דם שהרגשתי איום זה היה רק אחרי השתיה,,כשבאתי להשכב כדי לעשות את ה-c/t
אחות אחרת לא זו שאצלה שתיתי(כנראה אין תאום בינהם) עם מזרק להזריק לי
יוד ואני אומרת לה שאסור לי והיא בשלה היא התחילה לצעוק עלי ואני ברחתי לה
צריכים להיות מאד עירניים
mri נכון שזה חומר אחר אבל מאיפה אני יודעת אם אף פעם לא עשיתי שאני לא
אלרגית לגביו//ןעןד את שוכבת בפנים כבתוך מנהרה ואף אחד לא יכול לשמוע אותך מה קורא איתך,

נכון יש המון סוגים של סרטן אבל לפחות לכמה כבר היו יכולים למצוא,
גם לך המון בריאות מכל הלב.

מינהר , מילת המפתח , גילוי מוקדם .

להרבה מאוד סוגים של סרטן יש טיפול טוב , שמרפא .הדוגמא שקרובה לי ביותר . בעלי, לפני כ10 שנים אובחן כחולה בסרטן של הפרוסטטה , בשלב מוקדם יחסית . עבר הקרנות , ומאז נמצא במעקב אונקולוגי . כיום הוא יותר בריא ממני . אבל כמובן יש עדין סוגים רבים שטרם נמצא להם מזור . בסרטן של המעי הגס , הציצי והפרוסטטה אם מגלים מוקדם , אחוז ההחלמה גבוה ביותר .לכן חשוב מאוד לעבור בדיקות לגילוי מוקדם ולא להמתין שיופיע סימנים , כהפרעה במתן שתן או דימום רקטלי.
&nbsp

סליחה , התכוונתי ,
בת חן .

למעלה