זהירות מהמהפך החד

drormeir

New member
הוא יגיע, אבל עד אז אל תפריע לרכב על הבועה עד

הפיצוץ

סיוון 69

New member
למה הכוונה פיצוץ??

מהיפוך מגמה בדולר? להתחזקות הדולר מול היורו והשטרלינג ?

drormeir

New member
כן, הדולר יתחזק מול האירו אבל בעוד כמה חודשים

הדולר והאירו נמצאים כבר שנתיים בתחרות מי המטבע הגרוע יותר. פעם זה מוביל ופעם השני מוביל. נכון לעכשיו הדולר מוביל בתחרות כלומר הדולר גרוע יותר ולכן אני נמצא בלונג על האירו דולר. לאחר שמטבע האירו יתעורר ויראה שהוא מפסיד בתחרות מי גרוע יותר, הוא יתעשת, ידשדש כמה שבועות (אולי באיזור 1.5 או 1.6 דולר לאירו) ואז יצנח לניצחון הסופי. אני מאמין שבעוד חמש שנים האירו לא יהיה שווה דולר והדולר לא יהיה שווה שקל. כל אירופה זה משחק פירמידה אחד גדול, רק גרמניה מחזיקה אותם מעל למים. האוכלוסיה שם מזדקנת במהירות, המון פנסיונרים יצאו מהמשחק בקרוב וירצו לפדות את אג"ח הממשלתיות שלהם כדי לקבל פנסיה זעומה שיוכלו לקנות תרופות. מי הולך לקנות את אגרות החוב מהם? כמה הוא יהיה מוכן לשלם? הילודה היא שלילית כלומר האוכלוסיה נעשית קטנה כל הזמן, כלומר אין מספיק אנשים צעירים שיעבדו, ישלמו מיסים וכך יהיה למדינה כסף. בארצות הברית הילודה סבירה ויש לה ייצור עצמי, ויש לה נגיד בנק שלא מפחד להדפיס כסף למרות ההתנגדות של כולם. נכון שהדפסת כסף דופקת את המטבע אבל היא משפרת את כושר הייצור והתחרות של המדינה ביחס לשאר העולם. לסיכום: כרגע אני רוכב על הקצה של הגל לונג על האירו עד לאיזור 1.5 אולי 1.6. לאחר מכן אני אצא מהשוק ואמתין לגל הגדול למטה. זה יקרה כנראה כאשר האירו יגיע למחיר שלו היום לאחר שיבקר באיזור 1.55

למעלה