זהירות ממוצרים עם שומן רווי -ושומן טראנס:
שומן טראנס נמצא בהרבה סוגי מאפה ובצקים ,כמו: פיצות שעשויות מבצק עם מרגרינה, בורקס ,דברי -מאפה : בצק עלים וגם בחטיפים, הוא גם נמצא -בוופלים, בעוגיות ,קרואסונים ,בגלידות, ומשקאות כמו: אייס- קפה, במוצרי-קצפת ועוגות -פרווה-אשר מכילים שומן -רווי וגם שומן -טראנס- באחוזים גבוהים.
לכן, בכול קניית מוצר מזון ,כדאי להתמקד בתווית אשר בה רשימת כול המרכיבים ואת כמות שומן -הטראנס- שממוצר,מכיוון שהוא מזיק בעת היצמדותו לדפנות-העורקים -הוא חוסם את זרימת -הדם וגורם למחלות קשות: משבץ-מוחי -ועד לבעיות לב.
מפתיע כי בישראל עדיין על הצרכן לבדוק ביסודיות כמה גרם שומן -טראנס מודפס על התווית,וטרם הופסק השימוש בשומני טראנס במזון המיוצר והנמכר כאן בישראל,
כאשר בארה"ב כבר לפני כמה שנים - הבינו את נזקי -שומן -הטראנס, ושם כבר מזמן הפסיקו לייצר מוצרים עם שומן טראנס- וזאת בהנחיות ה- FDA.
בישראל בעת רכישת מוצרי-מזון ,מאוד חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים שרשומים על האריזה כי לעיתים מסתתר במוצר "שומן טראנס" אך מופיע בכינוי אחר,
כמו: מכיל שמן -מוקשה/שמן מוקשה חלקית- וזה הרגע שבו יש להיזהר:
כי "שומן -מוקשה" זהו הכינוי המתחכם שמאחוריו מסתתר שומן-הטראנס !!!
למען בריאותכם, אנא המירו את כול קינוחי -הבצק , העוגות והקצפות - העמוסים בשומן טראנס, הגורם לנזק הישיר בסתימת -העורקים ובהמשך גורם לשבץ, לאירוע מוחי - ולהתקפי -לב.
אפשר וכדאי להחליף קינוחים מזיקים אלה באכילת פרי -העונה ,המבריא והמחזק, וגם בסוגי -האגוזים המגוונים ,אותם קיבלנו מהטבע.
כדאי גם לדעת כי : מוצר המכיל בתוכו שומן -טראנס בכמות מאוד נמוכה,אשר פחותה מ־1% -ב-100 גרם, זוהי כמות מאוד זעירה - היא גם חסרת- משמעות ,
ואפשר להשתמש במוצר כזה ללא חשש.
לסיכום:
למען בריאותינו: כדאי להרבות באכילת ירקות לחיזוק מערכת -החיסונית,
להחליף את הקינוחים המזיקים באכילת פרי טרי,אבטיח, מלון,דובדבנים ,שזיפים חמוציות אגסים ,אננס ,אפרסקים ,שקדים, ואגוזים.
ולהקפיד לבדוק את רכיבי מוצר-המזון ללא שומן -הטראנס- אשר מכונה גם בשם:"שומן מוקשה".
לוותר על מוצרי-בצק -וקינוחים -תעשייתיים עתירי שומן -רווי-ושומן טראנס,המזיקים לגוף ,ובמקומם אפשר להכין בבית קינוחי ג'לי - ולהוסיף לתוכם קוביות פרי טבעי -שהרי קינוח ג'לי -טבעי וצמחי, אינו מכיל שומנים.
אפשר להכין לחם ביתי טעים מאוד מטחינה-ופיצוחים,(ראו מתכון מוצלח בבלוג של הבשלנית "קרוטית"),
או לאפות עם לחם ומאפים בבית, עם חמאה וללא המרגרינה המזיקה,
בתוספת אגוזים ושאר פיצוחים בריאים.
כדאי לשלב בין הארוחות פרי שקדים- ואגוזים.
לצרוך ירקות טריים בכול ארוחה ולשלב עם ירקות אפויים בתנור כגון: כרובית, בטטה, וברוקולי .
ולשלב סלט סלק-אדום בארוחה (בעל סגולות בריאותיות רבות.) הידוע כמונע התפתחות- גידולים בגוף.
ובמקביל להתרחק ממאפים תעשייתיים .
כך נשמור על בריאותינו - ונמנע מגופנו מחלות קשות.
נותר רק לקוות כי בעתיד הקרוב ,ייחקק גם בישראל החוק למען בריאות-הציבור, שייאסור את השימוש של יצרני-המזון בהוספת שומן- טראנס למזון, כפי שכבר חוקקו בעבר בארה"ב.
שומן טראנס נמצא בהרבה סוגי מאפה ובצקים ,כמו: פיצות שעשויות מבצק עם מרגרינה, בורקס ,דברי -מאפה : בצק עלים וגם בחטיפים, הוא גם נמצא -בוופלים, בעוגיות ,קרואסונים ,בגלידות, ומשקאות כמו: אייס- קפה, במוצרי-קצפת ועוגות -פרווה-אשר מכילים שומן -רווי וגם שומן -טראנס- באחוזים גבוהים.
לכן, בכול קניית מוצר מזון ,כדאי להתמקד בתווית אשר בה רשימת כול המרכיבים ואת כמות שומן -הטראנס- שממוצר,מכיוון שהוא מזיק בעת היצמדותו לדפנות-העורקים -הוא חוסם את זרימת -הדם וגורם למחלות קשות: משבץ-מוחי -ועד לבעיות לב.
מפתיע כי בישראל עדיין על הצרכן לבדוק ביסודיות כמה גרם שומן -טראנס מודפס על התווית,וטרם הופסק השימוש בשומני טראנס במזון המיוצר והנמכר כאן בישראל,
כאשר בארה"ב כבר לפני כמה שנים - הבינו את נזקי -שומן -הטראנס, ושם כבר מזמן הפסיקו לייצר מוצרים עם שומן טראנס- וזאת בהנחיות ה- FDA.
בישראל בעת רכישת מוצרי-מזון ,מאוד חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים שרשומים על האריזה כי לעיתים מסתתר במוצר "שומן טראנס" אך מופיע בכינוי אחר,
כמו: מכיל שמן -מוקשה/שמן מוקשה חלקית- וזה הרגע שבו יש להיזהר:
כי "שומן -מוקשה" זהו הכינוי המתחכם שמאחוריו מסתתר שומן-הטראנס !!!
למען בריאותכם, אנא המירו את כול קינוחי -הבצק , העוגות והקצפות - העמוסים בשומן טראנס, הגורם לנזק הישיר בסתימת -העורקים ובהמשך גורם לשבץ, לאירוע מוחי - ולהתקפי -לב.
אפשר וכדאי להחליף קינוחים מזיקים אלה באכילת פרי -העונה ,המבריא והמחזק, וגם בסוגי -האגוזים המגוונים ,אותם קיבלנו מהטבע.
כדאי גם לדעת כי : מוצר המכיל בתוכו שומן -טראנס בכמות מאוד נמוכה,אשר פחותה מ־1% -ב-100 גרם, זוהי כמות מאוד זעירה - היא גם חסרת- משמעות ,
ואפשר להשתמש במוצר כזה ללא חשש.
לסיכום:
למען בריאותינו: כדאי להרבות באכילת ירקות לחיזוק מערכת -החיסונית,
להחליף את הקינוחים המזיקים באכילת פרי טרי,אבטיח, מלון,דובדבנים ,שזיפים חמוציות אגסים ,אננס ,אפרסקים ,שקדים, ואגוזים.
ולהקפיד לבדוק את רכיבי מוצר-המזון ללא שומן -הטראנס- אשר מכונה גם בשם:"שומן מוקשה".
לוותר על מוצרי-בצק -וקינוחים -תעשייתיים עתירי שומן -רווי-ושומן טראנס,המזיקים לגוף ,ובמקומם אפשר להכין בבית קינוחי ג'לי - ולהוסיף לתוכם קוביות פרי טבעי -שהרי קינוח ג'לי -טבעי וצמחי, אינו מכיל שומנים.
אפשר להכין לחם ביתי טעים מאוד מטחינה-ופיצוחים,(ראו מתכון מוצלח בבלוג של הבשלנית "קרוטית"),
או לאפות עם לחם ומאפים בבית, עם חמאה וללא המרגרינה המזיקה,
בתוספת אגוזים ושאר פיצוחים בריאים.
כדאי לשלב בין הארוחות פרי שקדים- ואגוזים.
לצרוך ירקות טריים בכול ארוחה ולשלב עם ירקות אפויים בתנור כגון: כרובית, בטטה, וברוקולי .
ולשלב סלט סלק-אדום בארוחה (בעל סגולות בריאותיות רבות.) הידוע כמונע התפתחות- גידולים בגוף.
ובמקביל להתרחק ממאפים תעשייתיים .
כך נשמור על בריאותינו - ונמנע מגופנו מחלות קשות.
נותר רק לקוות כי בעתיד הקרוב ,ייחקק גם בישראל החוק למען בריאות-הציבור, שייאסור את השימוש של יצרני-המזון בהוספת שומן- טראנס למזון, כפי שכבר חוקקו בעבר בארה"ב.
נערך לאחרונה ב: