זהירות, מלכודת

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מסרון משופרסל "זכית במקום שני כנס לקישור לקבלת אייפון 14"
לך תזכור על כמה השתתפויות בהגרלות וחידונים לחצתי, הרי לא מזמן קיבלתי צידנית מלאה בגלידות בן אנד ג'רי וקצת קודם סופ"ש עם רכב שכור במלון בירושלים ...
אבל הניסוח לא התאים לשופרסל (למרות שיש להם את הטלפון שלי ....), ובחמישי בערב שישי בבוקר לא עובדים במוקד.
לא לחצתי, שלחתי הודעה בפייסבוק דרך המסנג'ר
עני לי "תודה, זה לא אנחנו, אל תלחץ, מעבירים לטיפול"
אז זהו - נשאר לי רק לבדוק בעניין מנהל הבנק בקנדה והאיטלקיה הפילנטרופית שחלתה בסרטן, ואולי גם את יוליה, הרופאה-קצינה אמריקאית שמשרתת בטריפולי, זאת שאלוהים אהב אותה וסידר לה חזה גדול ...

evike

Well-known member
מנהל
אוי כמה כאלה אני מקבלת מכל מיני גופים. חושדת ברובם, וגם אם פה ושם זה נראה אמיתי, אני מעדיפה לוותר על המתנות, מאשר ללחוץ ולהנזק מפישינג.
גם במייל וגם בפייסבוק. והם הולכים ומתרבים, מחפשים להתעשר בקלות על חשבונם של תמימים.
אתמול קיבלתי דוא"ל מנטפליקס, נראה לי מוזר, ואפילו מערכת הדוא"ל שלי זיהתה שכנראה זה פישינג, והיא מיקמה אותו בדואר זבל...
שבת שלום.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי כמה כאלה אני מקבלת מכל מיני גופים. חושדת ברובם, וגם אם פה ושם זה נראה אמיתי, אני מעדיפה לוותר על המתנות, מאשר ללחוץ ולהנזק מפישינג.
גם במייל וגם בפייסבוק. והם הולכים ומתרבים, מחפשים להתעשר בקלות על חשבונם של תמימים.
אתמול קיבלתי דוא"ל מנטפליקס, נראה לי מוזר, ואפילו מערכת הדוא"ל שלי זיהתה שכנראה זה פישינג, והיא מיקמה אותו בדואר זבל...
שבת שלום.
בעניין דוא"ל, ההמלצה שלי היא להפריד כתובות.
לתת כתובת אחת לעניינים רשמיים ואחרות שאפשר לפזר לכל העולם וסביר להניח שהזבל יגיע בעיקר אליהן.
ולשירות כמו פייפל שהזיהוי שלו הוא לפי כתובת, לפתוח כתובת ייעודית שתהיה אך ורק עבורו ותו לא. ואז אם יש ספק, אין ספק.

trilliane

Well-known member
מנהל
בהחלט נשמע כמו פישינג לא מתוחכם במיוחד.
אגב, בשישי בבוקר זכור לי שעבדו במוקד...

למעלה