זהירות!!! מרגרינה!!!

זהירות!!! מרגרינה!!!

הייתי בהרצאה של בית חולים בסדנת הרזיה "דרך המלך" בת"א. לא תאמינו, אבל נמצא, ממחקרים, ובקרוב עומדים לפרסם גם על אריזות המרגרינה בארה"ב, שמרגרינה היא מסרטנת|!!! יש בה המון חומרים מהסוג המסרטן ביותר!!! ובכלל אסור להכניס את זה הביתה... הדבר הראשון שחזרתי הביתה מההרצאה, זה לפתוח את המקרר, לשלוף את המרגרינות, סגורות או לא, לא משנה, ולהשליכן לפח!!! הכי עצוב שהרבה יודעים מזה, אבל לא עושים שום דבר!! ועוד דבר, נמצא שאכילת מרגרינה לא פחות מסוכנת מעישון סיגריות!!!

הודגיק

New member
גם לנשום זה לא בריא

נכון יש המון דברים שאסור לגעת בהם אבל בכל זאת נוגעים . גם האוויר שאת נושמת מלא בעופרת ופחמן חד חמצני שהם לא פחות טובים מפיברגלס ואסבסט .... אבל את לא מפסיקה לנשום נכון ? עדיין (לצערי) לא הוכח חד משמעית שסיגריות גורמות לסרטן , כי אם זה היה נכון אז סיגריות היו מחוץ לחוק (כמו אסבסט), כנ"ל לגביי מרגרינה . גם שמעתי לא מזמן שצ'יפס הוא טריגר לסרטן , ולא ראיתי שום סניף של מק'דונלס נסגר . תראי , עדיין לא יצא כזה פרסום , אולי (ואני לא יודע אם זה נכון) , זה נאמר לך כי היית בסדנת הרזיה , וידוע מעל לכל ספק כי מרגרינה היא משמינה בטירוף !!! אז אולי אם ירחיקו אותך ממרגרינה ומוצריה ( עלי פילו , בצק עלים ועוד) תרדי במשקל פלאים . בכל אופן אני מקווה שבקרוב תראי כמו דוגמנית אנורקסית , ושיהיה לך חג שבועות עם המון חמאה ובלי מרגרינה , והכי חשוב שיהיה לך חג שמח ! הודג'יק.

ההבדל בין מרגרינה לאויר שאנו

נושמים, הוא שמרגרינה אתה יכולה לשלוט אם לאכול או לא ואויר בחוץ, אין לך ברירה........ וכמובן שזה לא נכון שבגלל שהנושא שייך לסדנת הרזיה, המדריכה פשוט אמרה שבבצקים ובעוגות חובה להחליף את המרגרינה בשמן או בחמאה (אפילו שמנה, אבל היא לא מסוכנת), אבל בשום אופן לא במרגרינה. המדריכה שלנו אמנם מדריכה סדנת הרזיה אבל היא גם עובדת בבית חולים מאיר בכפר-סבא במחלקות טיפול נמרץ (שלא נדע) ומחלקות חשובות אחרות והיא חל מהצוות הרפואי המייעץ לחולים להמנע מדברים מסויימים כדי לשמור על בריאותם או לפחות לתקן אותה אם אפשר. וכן יצא כזה פרסום, אבל לא כאן. אם יהיה לי אותו דרך המדריכה, אני מבטיחה לשלוח לך אותו. ולפי מחקרים וסטטיסטיקות, סיגריות כן גורמות לסרטן, ובגדול. בעשן סיגריה יש כ- 100 ויותר חומרים מסרטנים כמו אצטון, נפתלין ועוד חומרים רבים אחרים שגורמים גם לסרטן הלוע והגרון והשחלות. לצערי אני חולת סרטן השד (שזה לא קשור לעישון אבל אם הייתי מעשנת אז המצב היה גרוע יותר), ונמצאת פעם בשבוע באישפוז יום אונקולוגי. אתמול הייתי בטיפול כימותרפי ולקחתי משם חוברת על העישון. ואתה יודע מה כתוב שם? (מסרתי את החוברת לאחותי כי אני לא מעשנת), אז ממה שאני זוכרת שכתוב: נמצא ש- 85% מחולי סרטן ריאה הם אנשים מעשנים, גברים, ו- 50% מחולות סרטן ריאה - הם נשים מעשנות!! אנשים מעשנים מגדילים את הסיכון שלהם לחלות בסרטן ריאה פי 50% מאדם לא מעשן. אלו פחות או יותר הנתונים. נתונים יותר מדויקים אני אמסור לך כשהחוברת תהיה אצלי. חג שמח לך, מיכל

הודגיק

New member
מה שכתבת לגביי עישון

נכון ב 100% אבל אני אמרתי שלא הוכח ב100% שזה מה שגורם לסרטן , אולי עישון הוא רק טריגר ? או שהחומרים בו הם טריגר ? אני אשמח לקבל את המחקר לעיון . חג שמח , הודג'יק.

מיליתו

New member
אנורקסית?!?!?!?!

משום מז זה מעורר אצלי אסוציאציות שליליות - אולי בגלל שהפעמים היחידות שהייתי כל כך רזה היו בשיא המחלה או אחרי ההשתלה ואז נראתי די רע... ואולי כי עבדתי קצת עם אנורקסיות וזו מחלה נוראית עם אחוזי תמותה לא נמוכים - בקיצור - לא מומלץ...

הודגיק

New member
הכוונה לא היתה שלילית

אז אם נגעלת/נפגעת/נדהמת למקרא עינייך אז אני מתנצל מעומק ליבי. שינוי - דוגמנית על לא אנורקסית אבל נראית טוב ! חג שמיייייייייח, הודג'יק.

תמר 26

New member
איזונים ../images/Emo132.gif

על מרגרינה מעולם לא שמעתי, אבל זה לא מפתיע. יש הרבה דברים שידוע שהם לא בריאים, וצורת החיים שלנו מורכבת ממזון מהיר ומעובד, אוויר מזוהם, מים כבדים, קרינה מכל מקום אפשרי (שוקלת האם לוותר על ה
), ועוד כל מיני תעשיות וזיהומים, שלא לדבר על קצב החיים ההיסטרי: לחצים, דאגות, מתחים, שגם לא מוסיפים כלום לבריאות. כל זה בטח לא כמו שהיינו צריכים לחיות, אבל לשנות הרגלים גם יכול להיות קשה לכן כל אחד צריך לעשות את מה שביכולתו וברצונו לשנות. אני הפסקתי לצרוך קפאין, סוכר לבן, קמח לבן, וכו' ומצאתי תחליפים: ירקות, פירות,
חלב סויה
, שקדים, אגוזים, סוכר קנים/סלק, קמח מלא, וכו' התחלתי לעשות יוגה, אבל תכל'ס לסרטן "שלי" לא ממש יודעים להגיד מה הסיבות והגורמים, נראה לי שבלי קשר למחלות טוב יותר לצרוך בריא יותר, אבל אם זה מכניס מישהו לאווירה של לחצים ומשטר קפדני של אסור ואסור לא הרווחנו כלום, ועל כן מילות המפתח שלי הן:איזונים ואחריות חג שמח

תמר 26

New member
וחוץ מזה ראיתי עכשיו

שבפורום רפואה משלימה (שאני קצת מציצה שם
) נתנו קישור לכתבה על קשר אפשרי בין חלב לסרטן. אני אעתיק לפה את החלק הרלוונטי (עוד לא יודעת לתת קישור... אני מקווה שזה בסדר וחוקי...) מynet "...ומה עם הסרטן? למתנגדים לצריכת חלב יש עוד כמה טיעונים. בספרו "תעזוב ת'עטינים שלי" טוען ד"ר אבני, שיש קשר בין צריכת החלב בעולם המודרני לבין העלייה בשכיחות סרטן השד, השחלות, הערמונית וגידולים אחרים. "במחקרים שהשוו בין נשים השותות כוס חלב ביום לנשים שאינן צורכות כלל חלב נמצא שאצל אלו שכן שותות חלב שכיחות סרטן השחלות גבוהה פי 3.1 מאשר אצל אלו שאינן צורכות אותו", הוא טוען. "במחקר נוסף, נמצא שסרטן השחלות שכיח יותר בנשים שצורכות יותר מוצרי חלב, ובמיוחד יוגורט. גם לגבי סרטן השד, ששכיחותו בעולם המערבי מגיעה כיום לאחת משמונה נשים, יש מחקרים שמצביעים על קשר בינו לבין צריכת חלב. חוץ מזה, ההשוואה בין המערב למזרח הרחוק, ששם צריכת החלב נמוכה, מלמדת ששכיחות סרטן השד במזרח נמוכה פי 2 עד 8 לעומת המערב". ד"ר אבני, שניהל במשך כ-11 שנה מרפאה כירורגית ברמת גן, טוען שהפסקת הצריכה של חלב ומוצריו אצל רבים ממטופליו שיפרה את מצבם. "במשך השנים המלצתי לכ-2,000 מטופלים להפסיק לצרוך חלב. נדהמתי לגלות עד כמה הפעולה הפשוטה הזו פתרה בעיות, כמו דימומים, כאבי בטן, שלשולים, עצירות, מיגרנות, בעיות פוריות אצל נשים, סרטן ועוד. לנוכח התוצאות האלה התחלתי לעבור על העיתונות הרפואית העולמית ומצאתי את טביעת האצבע של מוצרי החלב בעוד כמה מחלות". ד"ר ויסמן שולל את הטיעונים הללו מכל וכל. "לא השתכנעתי שצריכת חלב מגבירה שכיחות מחלות, ולכן אינני מקבל את רוב הדברים שאומר ד"ר אבני", הוא אומר. "את העובדה שהמטופלים שלו הרגישו יותר טוב אפשר גם לייחס לכך שכאשר אדם משנה את התזונה בעקבות מחלה, הוא לא מפסיק רק לצרוך חלב, אלא משנה את אורח חייו. לכן קשה לדעת מה הגורם ששיפר את מצבו". כידוע יש תחליפי חלב רבים ויש סויה ואפילו גלידת טופו
העיקר הבריאות

מיליתו

New member
אני לא מאמינה ב"מסרטנים" סתם!

אני מאמינה שלאנשים יש רגישויות ונטיות מסויימות לפתח סוגים מסויימים של מחלות או של סרטן. העישון / מרגרינה / שמש / אויר / ... זה רק טריגר. אם אין נטייה ביולוגית לכך - החומר לא יגרום לסרטן. אם יש נטייה ביולוגית ואין חשיפה למסרטן גם לא יהיה סרטן. אני מאמינה שבשביל שיתפתח סרטן צריך את ה"מועדות" הזו לחלות בו מראש + חשיפה לחומר המסרטן + פגיעה במערכת החיסונית שאמורה לבקר על העניינים. לגבי סעיף המערכת החיסונית - לדעתי היא נפגעת במצבי לחץ. תחשבו טוב כמה גורמי לחץ היו לכם בשנה-שנתיים שלפני ההתפרצות, ואיך התמודדתם איתם. זו התיאורה האישית שלי על מחלת הסרטן - לדעתי גם אי אפשר להחלים מהמחלה אם לא מנטרלים את אחד הגורמים האלו. מובן שזו דעתי, ומאוד קשה להוכיח אותה לחלוטין במחקרים, במיוחד ברפואה המודרנית שלא ממש מתייחסת למצב הנפשי (למרות שיש הוכחות שהוא משפיע לא מעט...).

למעלה