זהירות, פשע במסווה של סוציאליזם, העשירים יכולים להתחיל לפחד

danakama10

New member
זהירות, פשע במסווה של סוציאליזם, העשירים יכולים להתחיל לפחד

https://sfist.com/2020/01/15/after-arrests-and-eviction-moms-4-housing-plots-next-steps/

באוקלנד קבוצת אמהות הומלסיות החליטו ש= Housing is human a right וברעש גדול ובצלצולים השתלטו על בית שעמד ריק. לקח 50 יום לסלק אותן משם בכוח כשקהל של 200 איש שהן גייסו תומך בהן. מעניין כמה עלה למשלם המיסים באוקלנד הפינוי הזה. ההומלסיות החצופות דורשות שבתים שעומדים ריקים יועברו להומלסים כדי שגם להם יהיה היכן לגור, וכיאה לסטייט הכי הזויה בארה״ב, יש הרבה שתומכים בכך.

ממליצה להומלסים החצופים להגיע ל- North Hero, Vermont, שם בית החופשה של סאנדרס (אחד מ-3 הבתים שלו). יהיה מעניין לראות איך הקומוניסט מתמודד איתם.
 

vinney

Well-known member
כיאה לסטייט הכי הזוי בארה״ב הן נעצרו ונכלאו?

לא ברור מה את רוצה. Squatters תמיד היו ותמיד יהיו, החבר׳ה האלה עברו הליך של פינוי ונעצרו (כבר שוחררו בערבות) בגין tresspassing.
&nbsp
מה עוד את רוצה שיקרה?
&nbsp
הבעיה היא לא הסיציאליזם, להיפך. הבעיה היא הNIMBY והיכולת של כל אחד לשים מקלות בגלגלי פיתוח ובניה. אף אחד לא רוצה שיבנו קומפלקסים ולגובה, אבל כולם רוצים לגור איפשהו, במקום כמו אזור המפרץ, מוגבל בשטח בניה, זה יוצר בעיות.
 

JimmyGee

New member
כמה תובנות

1. יש פה בית נטוש, ואם היתי הבעלים שלו היתי בודק מיזמן איך או לימכור אותו או לאכלס אותו כדי שלא יתישבו לי שם הומלסים.
2. המדינה עשתה בידיוק מה שצריך ופינתה את הפולשים. אז לא הבנתי איפוא הבעיה.
3. התוכנית של אנשי שמאל (לאו דווקא קיצוני כמו Sanders) היא להקטין את בעית ההומלסים במיוחד כשהכלכלה תיתרסק יום אחד. העצימת עיינים של הימין ההזוי רק מחריפה את הבעיה לאורך זמן. אם את לא רוצה יום אחד ליראות מיליוני הומלסים מנסים ליפּלוש לבתים צריך מעכשיו להיתכונן.
 

danakama10

New member
איפה הבעיה?

1. הבית לא ״נטוש״. את הבית קנתה קבוצת השקעות ביולי, והיא מתכוונת לשפץ ולמכור. לוקח זמן לעשות תוכניות ולקבל אישורים ולהתחיל בעבודות.

2. הבעיה שבהומלסיות המופרעות ובמה שהן עשו תומכים הרבה מאוד פרופסורים (בעיקר מ SFSU). הם דורשים לקיים דיון ששם לא מדברים על מה חוקי (כי גם עבדות היתה חוקית בעבר) אלא מתמקדים אך ורק בבריאות הפיזית והנפשית של ההומלסיות החצופות, במטרה לאפשר להן לאכלס בתים שלא שייכים להן. הבעיה שיש פוליטיקאים שתומכים במה שעשו, כגון ראש עיריית אוקלנד וסנטור של קליפורניה ננסי סקינר. ואני לא מדברת על הרבה מאוד ארגונים חברתיים ואנשים פרטיים שתומכים בהן וחושבות שעשו מעשה ראוי. החצופות נעצרו בבוקר וכבר שוחררו עד הצהריים (מוכנה להתערב איתך שזו הסנקציה היחידה שקיבלו/יקבלו), וכעת הן מתלוננות בכל ערוץ מדיה על העוול והטראומה שיש להם מהפינוי הברוטאלי והגזעני.

3. אני רוצה לגור באתרטון (עיירה סופר עשירה ליד פאלו אלטו). אין לי כסף לכך. לכן אני לא אגור שם. אני לא אשכב שם ברחובות ואדרוש לגור שם ושסיפקו לי שם דיור חינם, אלא אעבור למקום שם אני יכולה להרשות לעצמי לגור. אפרופו סאנדרס, הוא בכלל היה רוצה לראות שכאן יש תורים ללחם כמו ברוסיה, אז אין ספק שהוא מסכים שבית זו זכות לכל אדם לכן מותר מה שעשו (כל עוד זה לא בבית שלו כמובן). הוא גם אומר שבריאות והשכלה גבוהה הם זכויות אנושיות, ולכן צריכים להיות בחינם. מעניין שהוא לא טוען שיש זכות אנושית להגנה עצמית ולא דורש חלוקת רובים בחינם לכולם.
והנה סאנדרס מסביר מדוע תורים ללחם זה דבר טוב. האדם הזה קרוב מאוד להיות נשיא בראה״ב. מפחיד.
https://m.youtube.com/watch?v=zJBjjP8WSbc
 

vinney

Well-known member
אותי מפחידה האלימות שלך הרבה יותר

את מדברת על קבוצה של שלוש נשים (או ארבע? כמה היו שם?) כאילו מדובר באיום קיומי אחרי שהתעלמת לחלוטין ממלחמה שכמעט נפלה עלינו (ונפלה על 180 איש במטוס האוקראיני) בגלל גחמות של הנשיא שאת כה תומכת בו.
&nbsp
איך יש לך את החוצפה?
 

JimmyGee

New member
זה לא שחור ולבן

כן, אני מסכים איתך שלא יתכן שנאפשר למי שבא לו ליפלוש ולגור איפוא שמיתחשק לו.
אבל קפיטליזם חזירי (trickle down economics) שהימין ההזוי מעודד בלי סוף הוא גם לא טוב.
הכלכלה היום טובה אז הבעיה היא די under control. אבל אני חייתי פה גם בזמנים פחות טובים (2001, 2008), וזמנים כאלה תמיד חוזרים מתי שהו. ואז אותו קפיטליזם חזירי של הימין לא עובד ויש הרבה יותר מ3 אנשים שאין להם איפוא לגור, מה לאכול או ביטוח בריאות.
 

danakama10

New member
אל דאגה

אם חלילה סאנדרס/ווארן ייבחרו, כולנו נרגיש את ה- bern. לא יהיה קפיטליזם חזירי, אבל יהיו תורים לאוכל שגם הוא יהיה בהקצבה, ולכולנו יהיה דיור אבל כולנו נגור ב- slums (למי ישאר כסף לתחזק בית). (נ.ב. יוצאים מהכלל יהיו כמובן שכבת השלטון).
נחלום על הימים בהם מי שלא היה לו מקום לגור היה או שיכור/מסומם/בעל מחלות נפש/מהגר לא חוקי שהגיע לאחרונה/אחד שלא מוכן לציית לחוקי החברה (כי כל השאר יכלו ורצו לנצל את ה-resources הרבים שניתנו להם בחינם). נחלום על הימים בהם מי שרצה לשפר את מצבו הכלכלי היה צריך להקפיד על שני כללים פשוטים: לא להביא ילדים מחוץ לנישואין, לרכוש השכלה לפני שמביא ילדים. כמו שמישהו כתב - welcome to Bernezuela.
 

vinney

Well-known member
הפחדות, זה כל מה שיש לך

את כל כך מבועטת מהם? למה?
&nbsp
חינוך חינם ודאגה לבריאות של אנשים שהם לא את זה כזה סיוט עבורך? קיצוץ במערך המלחמה האינסופית זה משהו שמדיר שינה מעינייך? שיפור איכות הסביבה זאת הסכנה העיקרית שאת רואה?
&nbsp
למה את כל כך היסטרית לגבי ווארן וסנדרס, גם אם ייבחרו? מה בדיוק הם מציעים לך שמפחיד אותך כל כך? העלאת המסים לרמות שלא מגיעות אפילו קרוב לרמות המיסוי בתקופת אייזנהאור זה מה שמטריד אותך? שהמליארדרים ישלמו טיפה יותר? בינתיים אני שומע מליארדרים, יותר מאחד, שממש לא מתנגדים לכך (בלומברג, באפט, אותו מאסק - למשל).
 

JimmyGee

New member
זה גם מה שאמרו הקפיטליסתים החזירים אחרי ש Obama ניבחר

וגם אחרי 2 קדנציות של Obama לא זכור לי שגרתי ב slums או אכלתי מהפחים כמו שהבטיחו לי.
 

vinney

Well-known member
אבל הdeath panels....


 

danakama10

New member
אז אתה רגוע שהקפיטליזם החזירי ימשך ותוכל לשמור על רמת חייך

 

JimmyGee

New member
הקפיטליזם החזירי עובד מצוין בכלכלה טובה

ולחלק מהאנשים.
ראה ערך כורי פחם ש Trump כול כך "אוהב" שאפילו משכורות על עבודה שכבר ביצעו לא מצליחים לקבל. שלא נדבר על לימצוא עבודה חדשה אחרי שפיטרו אותם.

בכלכלה טובה הכסף של הקפיטליזם החזירי זורם פנימה ומצליח להגיע לבן אדם הקטן למרות כול השחיתות למעלה.

אבל כשהכלכלה קורסת וזה תמיד קורה בסוף, בימיוחד עם החובות האדירים ש Trump (המומחה מיספר אחד לפשיטות רגל) והחברים שלו מיצרים לנו, אז הבן אדם הקטן יופי נימחץ מילמטה.

ועכשיו נגיד ביחד: Trump, Trump, Trump
 

xbuffalomen

New member
למי שאין מנוי ובכל זאת רוצה לקרוא על סוציאליסטית מטומטמת

נראה שבכל דבר שג'סינדה ארדרן, ראשת ממשלת ניו זילנד, נוגעת בו היא עושה זאת נכון. מאז נבחרה לתפקיד, לפני מעט יותר משנתיים, מובילה הפוליטיקאית הצעירה מדיניות פרוגרסיבית בשילוב מרשים של מנהיגות, נחישות וצניעות. הדבר בא לידי ביטוי גם בנובמבר, אז העביר הפרלמנט בראשותה את חוק "אפס-פליטה", ולפיו ניו זילנד תגיע לנייטרליות של פליטת גזי חממה עד 2050. במפגן מנהיגות מרשים זכתה ארדרן לתמיכת כל מפלגות האופוזיציה, והחוק עבר ברוב של 119 תומכים מול מתנגד אחד. "ניו זילנד תהיה בצד הנכון של ההיסטוריה", הכריזה בגאווה לאחר שהחוק אושר.

מהלך משמעותי לא פחות שלה מתקיים בזירה הכלכלית. ארדרן הציפה שאלה ערכית במהותה: "מהי פונקציית המטרה של המדינה?". את התשובה העניקה בכותרת שניתנה לתקציב האחרון: "תקציב הרווחה והאושר" (The Wellbeing Budget), שמטרתו אינה הגדלת התוצר או עידוד הצמיחה, אלא מיקסום תחושת הרווחה של אזרחי המדינה.

ארדרן היא אחת מראשי המדינה הראשונות המעזה לאתגר את הנחת העבודה הרווחת בקרב כלכלנים ומתווי מדיניות, ולפיה אחד מיעדי הממשלה המרכזיים, אם לא החשוב שבהם, הוא הגדלת הצמיחה או התמ"ג. המנטרה "כשהעוגה תהיה גדולה יותר, כולם ירוויחו והכל יסתדר" נהפכה מכבר לסוג של "אמת" שאין לערער עליה. אקסיומה. באתר אגף תקציבים במשרד האוצר הישראלי, למשל, כתוב: "מטרת העל — הובלת מדיניות כלכלית אחראית תומכת צמיחה, למען תושבי מדינת ישראל". הקשר המשתמע ברור: צמיחה במשק תוביל לרווחה של כלל התושבים. האומנם?

ארצות הברית היא הדוגמה הטובה ביותר לכך שהנחת העבודה הזאת בעייתית, במקרה הטוב, ושגויה במקרה הרע. על פי נתוני OECD האחרונים, התמ"ג (תוצר מקומי גולמי, המוגדר כערך הכספי של כלל הסחורות והשירותים שיוצרו במדינה) של ארה"ב הוא הגבוה בעולם.

בעיה נוספת היא העיסוק האובססיבי בצמיחה הקשורה למשבר האקלים, אף שצמיחה כפי שאנחנו מכירים אותה כיום היא תופעה חדשה יחסית, בת מעט יותר מ־200 שנה

אבל חרף העושר המצרפי האדיר שהמדינה הזאת מייצרת, ברור כיום שהוא אינו מתורגם לתחושת רווחה בקרב כלל תושביה. הכלכלנים עמנואל סאז וגבריאל זוקמן מביאים בספרם האחרון, "ניצחון אי-הצדק", נתונים דרמטיים, המעידים כי הנהנים המרכזיים מהצמיחה בארה"ב הם מי שמשתייכים לעשירון העליון ובמיוחד לאחוזון העליון. המצב של 90% האחרים לא השתפר בצורה משמעותית, ובמקרים רבים אף הורע.

1,541 דולר בחודש — בארה"ב, מעוז הקפיטליזם ואחת המדינות העשירות בעולם — זו כיום ההכנסה החודשית הממוצעת לנפש (18,500 דולר בשנה) בקרב 122 מיליון אמריקאים, שהם 50% מהאוכלוסיה הבוגרת. הכנסה זו דומה לשכר המינימום בישראל, שהוא כ-5,300 שקל בחודש. המצב של 40% הבאים בפירמידה — מעמד הביניים — טוב יותר, בהכנסה חודשית ממוצעת של 6,250 דולר, אך קצב העלייה השנתית בשכרם (בין השנים 1980-2019) היה 1.1% בשנה בלבד, נמוך משמעותית מקצב הצמיחה הממוצע של התמ"ג בארה"ב בשנים אלה, שהיה 2.7%.

לאן אפוא התגלגל כל העושר? סאז וזוקמן קובעים בצורה נחרצת: לאחוזון העליון, ובמידה רבה יותר לאלפיון העליון. העלייה השנתית הממוצעת בשכר של אלה המשתייכים לאחוזון העליון היתה 10% בשנה. אנשים בקבוצה זו משתכרים בממוצע 1.5 מיליון דולר בשנה ומחזיקים ב-40% לפחות מסך העושר המצרפי במדינה.
 
למעלה