זהירות! קורס להכשרת מדריכים

Retropier

New member
זהירות! קורס להכשרת מדריכים

מי שרוקד באוניברסיטה, או שמקבל את העלון הפרסומי ביTנועה, בטח מודע לקיומו של הקורס ללימודי הכשרת מדריכים לריקודי עם. המידע עליו נראה מאוד מבטיח: "מתודולוגיה.. מפגשים עם יוצרים.. בנוסף לתוכנית יושם דגש מיוחד על כוריאוגרפיה.. התנסות בהפעלת מכשור וציוד הגברה בחוגים והרקדות גדולות.." זה נראה מאוד משתלם. תמורת כ10,000 ש"ח (לא מצויין בעלון), נהנים מחוג בכל יום שישי בבוקר, לומדים את הצעדים כמו שצריך, ובסוף מקבלים תעודת מדריך. אבל מה שהם לא מציינים הוא שיש מבחן קשה בסוף, ומי שלא עובר אותו צריך לחכות שנה למבחן החוזר. שימו לב - לחכות שנה! - אין סיכוי לזכור את כל החומר הזה למשך שנה, וזה ממש לא הוגן. אני כותב את זה, כי ידידה שלי מהריקודים עשתה את כל הקורס (כולל הסטאז´, ובגללו היא היתה צריכה להפסיד את ימי חמישי בשביל להרקיד ריקודי נוסטלגיה), ובסוף היא לא עברה את המבחן. בעסה שלא תיאמן.

revgola

New member
דברים שגויים

רבים מהדברים שכתבת אינם נכונים. כנראה הידידה שלך התאכזבה עקב כישלונה במבחן והעבירה לך פרטים שגויים. אני גם שמעתי פרטים, אך שונים. הקורס עולה כ- 4000 ש"ח ולא 10,000 כפי שכתבת. (את זה אתה יכול לבדוק אפילו בחוברת המידע של האוניברסיטה). חלק גדול מהקורס יתכן שהיה למידה נכונה של ריקודים מובחרים, ואופן הדרכתם, שזה חלק חשוב מקורס מדריכים. מי שמקבל תעודת מדריכים צריך לדעת את הצעדים הנכונים של ריקודים, ולדעת כיצד יש ללמד ריקוד. כמו כן היו להם הרבה דברים מעבר לכך, כמו מפגש עם יוצרים, לימודי מוסיקה, לימוד של חומר עיוני... בקשר לסטאז´ - ידידה שלך יכלה לבחור לעשות את הסטאז´ בהרקדה אחרת ביום אחר, וכך היא לא היתה ל"הפסיד" את ימי חמישי. וחוץ מזה, בכל מה שלומדים צריך להשקיע, רצית לקבל תעודת מדריך בלי ללמוד ובלי להשקיע??? באמת שצר לי על ידידתך, אך אנא אל תשמיץ על פי נתונים שגויים.

Retropier

New member
יכול להיות שחלק מהפרטים שגויים

כי כתבתי אותם מהזכרון, ואני מצטער על כך, אבל הcatch נשאר אותו דבר: אין מועד ב´ למבחן.

revgola

New member
אני בעד מועד ב´

בנושא של המועד ב´ אתה צודק. מצער מאוד שלאחר שנה שלמה של השקעה, כולל סטאז´, אין מועד ב´ לבחינת הסיום. גם לפי דעתי צריך לתת צ´אנס נוסף לבן אדם, לאחר שהשקיע כל-כך הרבה.

ל-RETROPIER לפני כחודשיים כתבתי

בפורןם על הנןשא הזה.מתלמדים שעשו סתז ולימדו בחוגים שונים ריקודים,עשו את זה בצורה עלובה מאד,שלא מתאימה בכלל למי שלמד השתלמות במשך חודשים כה רבים.המשתלמים ניסו ללמד ריקודים כל כך פשוטים וקלים שאני אפילו שיודע היטב את ריקודים אלה לא הצלחתי להבין מהם כלום.יחד עם זה אני יודע שבהשתלמות זו יש גם כאלה שהם מוכשרים ומסוגלים להיות מדריכים.לדעתי כל אלה שנכשלו הם פשוט באו להעביר את הזמן בכיף.אני לא חושב שהם ראויים לקבל תעודת מדריך לריקודי עם,הם לא צריכים לחכות שנה,לשכוח את החומר ןשוב להיבחן,פשוט הם צריכים לרדת מענין ההדרכה.כיום כדי להיות מדריך לריקודי עם צריך כישרון ןידע רב.אותם משתלמים אמנם השתתפו בקורס וזה משתי סיבות.אחת כדי להגדיל את מספר המשתתפים בקורס והשניה להגדיל את ההכנסות למארגני הקורס.הבחינות לא היו קשות ,פשוט אלה הדרישות הנדרשות מאדם שהולך להיות מדריך.כפי שהבנתי מעדה איסט שלנו,אז גם היו בקורס שלה כמדריכה בחינות קשות צריך להבין שזאת לא קיטנה.בתגובה להודעתי אז אמרה לי עדה או מירי,קדימה עזרא לך להיות מדריך.דרך אגב המחיר לקורס היה רק 4000 שקלים וזה שוה כדי להעביר או ללמוד בצורה יסודית את הריקודים הבסיסיים.

Retropier

New member
אז מה?

אין שום קשר. זה שאתה חושב שהרמה של חלק מהתלמידים היתה נמוכה, לא אומר שלא מגיעה לאנשים הזדמנות שניה. אני השתעשעתי ברעיון של להירשם לקורס, אבל אין סיכוי שאני אעשה את זה אם תהיה לי רק הזדמנות אחת להיבחן. ומה אם אני לא מרגיש טוב, או שמישהו דרך לי על כף הרגל? האמת היא שהייתי שמח אם תהיה לי תעודת מדריך. זה טוב לרזומה, לא? (Overqualified, סיבה טובה למנוע ממך עבודה..)

למעלה