***זהירות: שחרור קסדות במכס***

amih77

New member
***זהירות: שחרור קסדות במכס***

אוקיי, קצת ונטילציה על הבוקר. הזמנתי קסדת Giro Aeon מאיביי בחודש אפריל. כבר התכוננתי נפשית לאפשרות שאשלם מע"מ על שחרור החבילה, אבל סבבה - קניתי את הקסדה ב40% פחות ממחירה ברוזן כולל משלוח - בתרחיש הכי גרוע יחייבו אותי על 18% נוספים ושלום על ישראל. נכון? לא.

הקסדה יצאה מסן פרנסיסקו ב25/4 והגיעה לארץ אחרי שבועיים? שלושה? מקסימום חודש. מאז לא שמעתי כלום מדואר ישראל ו/ או מהמכס למרות שבאתר המפונפן וחסר התועלת שלהם מופיע כאילו הם שלחו הודעות. ארבעת השיחות הראשונות לשירות הלקוחות של הדואר הסתיימו ב"צריך לחכות עד שתקבל הודעה. מקסימום תגיעה הודעה שניה". בפעם החמישית כבר זרקו לי "אה כן, הם צריכים אישור ממכון התקנים או של מישהו מהטכניון". !. מה? למה? "אפשר לדבר איתם? - כן, קח מספר אבל הם לא עונים".

אחרי שלוש שיחות כאלה קיבלתי מספר אחר ואחרי יומיים של נסיונות חיוג כושלים ענתה לי גברת נחמדה מיחידת הדואר בתל אביב והסבירה לי את התהליך שכדי לא להלאות אתכם, מופיע כאן בפורום של בני דודנו הממונעים בטוב טעם ודעת דבר דבור על אופניו (pun intended).

הערכתי מאד את כנותה כשפתחה ואמרה לי "הם פשוט רוצים שתקנה בארץ".

עכשיו, יש לי קסדת רכיבה טובה, הכסף יחזור אלי (במלואו או שמעט פחות) או שאצא פראייר עד הסוף ואשלם לכולם מה שהם רוצים כדי לסיים את הסאגה הזאת. מה שמקומם הוא שלצד כל המילים היפות על המחאה החברתית ויוקר המחיה עדיין מזיינים אותנו עם חיוך ערמומי ונכלולי (ועוד לא דיברנו על המסלול המקביל - רכישת הקסדה בארץ בעשרות אחוזים יותר ממחירה מעבר לים).

מרגיש מחולל.

אגב, אין לי הרבה זמן להתלבט מכיוון שמחייבים אותי 9 שקלים ליום דמי אחסנה 21 ימים מיום שליחת ההודעה הראשונה (שיצאה, כך על פי החשד בראשון ליוני שאותה עוד לא קיבלתי). בעעעעעע

lasik

New member
הבעיה רחבה הרבה יותר - דואר ישראל

מנסיוני, קבלת דואר רשום מחו"ל בישראל הפך לבלתי נסבל - בכוונה תחילה של עובדי דואר ישראל. משיחה עם עובד בדואר ישראל עולה שהעובדים שם ממורמרים מהעלאת נפח העבודה ומעוניינים בתגמול בהתאם.

ככל הידוע לי, בשל סירוב משרדי האוצר והתקשורת, אליהם פנו עובדי הדואר, לתגמול לפי חבילות, החליטו חלק מהעובדים לנקוט בשביתה איטלקית. מיון איטי, אי משלוח הודעות על איסוף בזמן, ועיכובים שונים.
הכל על מנת להמאיס על התושבים את קבלת החבילות מחול.

לא ירחק היום והם עשויים לגמור כמו עובדי רשות השידור - מפוטרים, לפני הקמת רשות דואר חדשה..

D i m e r

New member
זה אכן ניראה כך

בזמן האחרון יש התדרדרות גדולה מאוד בשירות הדואר, גם לגבי חבילות מחו"ל וגם לגבי מכתבים פנים ארציים.
הודעות על חבילות שלא מגיעות, מכתבים שלא מגיעים....

ההימור שלי על מה שיקרה לבסוף

שיקום ארגון כלשהו שינצל את המצב הקטסטרופלי בדואר ויהווה לו תחרות . שווה לשלם סכום מסוים עבור הביטחון והמהירות של המשלוח . היום קיימת בארץ חברה בשם boxit ( שייכת לפליינג קרגו ) שעושה משהו דומה וע"מ להפיץ את המשלוחים משתמשת בלוקרים שממוקמים במקומות שונים בארץ .

lasik

New member
האירגון הזה כבר קיים - מ.ס.ר.

מ.ס.ר. שולחים דואר לכל החברות הגדולות במשק - כרטיסי אשראי, עיריות, בנקים וכו'. תוכל לזהות אותם על פי הסימון על המעטפות. לדואר ישראל נשארו דגי הרקק - לקוחות מזדמנים וקטנים.
עד כה העבודה בדואר היתה נוחות - לא עובדים באמת, ומרוויחים מעולה. עכשיו החלו משלוחים עצומים שגורמים להם באמת לעבוד, ולכן התלונות שלהם.
כנ"ל המכס: עכשיו החלו חבילות בכמות עצומה לנחות, ומכיוון שהדגימה של המכס הינה אחוז מסויים מהכמות הכוללת, נדרשת הרבה יותר דגימה, משמע הרבה יותר עבודה, לפקידים בטלנים.

קישור לכתבה כיצד הכל התחיל

אינם פותרים את הבעיה שלנו

עד כמה שאני יודע הם לא מתעסקים עם חבילות מחו"ל ,אין להם את האופרציה הזאת עדיין . התכוונתי יותר למשהו כמו BUY2USA או מסטופ , שתהיה כתובת בארץ למשלוח .
לגבי העיכוב במכס גם לזה אפשר למצוא פתרון , עניין של יוזמה של מישהו.

Tamir Eshel

New member
למען ההגינות: אכן מתעללים בנו ברשויות אבל...

למען ההגינות: אכן מתעללים בנו ברשויות אבל אם ההתעללות בך הובילה למחיר יקר יותר מאשר בארץ אז אולי אפשר להסיק מזה שהם מתעללים גם ביבואן בארץ בצורה דומה שמחייבת אותו להציע מחירים גבוהים מחו"ל?

אני לא בא להגן על אף אחד אבל נראה לי שהמסקנות שלך יוצאות מהבטן המלאה על ההתעללות ולא מהראש.

רכיבות נעימות ובטוחות (עם קסדה חדשה)!

amih77

New member
יכול להיות

לא מספיק יודע, ואם אכן זה המצב אני מתנצל

mk4th

New member
כנראה שהיא נרשמה כקסדת אופנוע

יש לי הרבה חברים שהזמינו קסדות. כל עוד היא מוכרת כקסדת אופניים/ציוד ספורט היא תשוחרר מיד.
אין הגדרה של תקינה לקסדות אופניים בארץ. קסדות של אופנוע דורשות עמידה בתקנים וכו'

amih77

New member
עדכון

לפני יומיים שלחתי מייל למכס וכעת קיבלתי טלפון ממנהל היחידה שבישר לי שנעשתה טעות ועל קסדות אופניים (ומוצרי ספורט בכלל) אין צורך באישורי תקן.

כיף.

שוב תודה ל-mk4th על הטיפ!

למעלה