זהירות תחפושות מלאות כימיקלים כבסו לפני שימוש

זהירות תחפושות מלאות כימיקלים כבסו לפני שימוש

הודעה חשובה, התחפושות כולן מלאות חומרים נגד התלקחות וקרוב לוודאי שזה כימיקלים טוקסיים ומתכות כבדות. קוב לודאי שבעיקר אנטימוני אבל גם ארסן. אתמול בפיראט האדום עשינו רכישה גדולה של שתי תחפושות מלאות, כובעים, אביזרי פורים ופיצ'יפקעס. לחרדתי הרבה הופיעה על התחפושת ההודעה הנ"ל: תחפושת לפי תקן 562 הישראלי.זהירות, להרחיק מאש. הכביסה מבטלת חסינות אש וכמובן שמיהרתי היום להכניס את שתיהן לכביסה ממושכת, כי הילדון לבש אותה כל אחה"צ ובלילה ועכשיו אחה"צ, הוא מזיע בכל הראש והשיער בכמויות אדירות ויש לי חשש שגם הכובע של השריף שהיה על הראש שלו כל היום,ספוג גם הוא בזבלים האלו, כי הילד שפוך לחלוטין ולא מצליח לקום מהמיטה. אז אנא היזהרו !! לצערי לא ניתן לכבס את הכובעים היפים האלו (קפטן פיראטים ושריף), אבל המלצתי היא - כבסו כל מה שאפשר לפני שהילדים לובשים את תחפושות היפות האלו. הנה ציטוט מאתר קשת, הנוגע לבטיחות תחפושות וצעצועי פרווה: "אם הצעצוע עשוי מחומר דליק, זה עלול להתלקח בקרבת התינוק ולגרום לכוויות (זיק מסיגריה של אחד ההורים). צעצועי הפרווה עוברים "מבחני אש", על מנת לקבוע אם הם יכולים לעמוד בהתלקחות ולעכב את הבערה. תקן דומה עוברות תחפושות הילדים, על מנת שניתן יהיה להסירן במקרה של התלקחות, יש לציין כי כל מוצר טכסטיל הנו דליק, אך אלה שעוברים "טיפול כימי" -מעכב בערה, בטוחים יותר", צירפתי קישור לשם. באתר אחר כתוב: "שימו לב: לאחר כביסות רבות החומר המגן על הבד מפני התלקחות יורד." אנסה שוב להוציא אותו מהמיטה..

תודה תלמה ועצה לכביסה

1. אנשים רגישים לכימיקלים שהכרתי נהגו להשרות את הבגד באבקת חלב ללא שומן ואז לכבס כמה פעמים. 2. אני מצאתי שהשרייה במוצר ניקוי טבעי שעשוי משמן הדרים מנטרלת בהצלחה ריחות סינתטיים. באופן כללי זהו חומר ניקוי מוצלח מאוד, כך שייתכן שגם לצורך הזה הוא יעיל. מוצרים כאלה הם CITRUS MAGIC או CITRA SOLVE (אני לא יודעת מה יש בארץ, אבל נדמה לי שלאקובר גם יש מוצר כזה)

למעלה