זהירות – עופרת בשפתונים!

זהירות – עופרת בשפתונים!

סמל מסחרי אינו בהכרח ערובה לטיב. ישנן חברות אשר במרכיבי השפתון שלהן כלולה עופרת! העופרת היא חומר כימי מסרטן. ככל שרמת העופרת במוצר גבוהה יותר, היחס לחלות בסרטן גבוה יותר. לידיעתך – סימן זיהוי: ככל שהשפתון שורד זמן רב יותר על שפתייך, כך גבוהה בו יותר רמת העופרת. להלן שמות חברות אשר מוצריהן מכילים עופרת: CHRISTIAN DIOR LANCOME CLINIQUE Y.S.L ESTEE LAUDER SHISEIDO RED EARTH (LIP GLOSS) CHANEL (LIP CONDITIONER) MARKET AMERICA-MOTIVES LIPSTICK לאחרונה, לאחר פירסומי המחקר, חברה בשם RED EARTH הורידה את מחיריה באופן דרסטי מ-67 $ (דולרים אמריקאיים) ל-9.90 (דולרים אמריקאיים)!!!. זאת בגלל שהשפתון שלה הכיל עופרת! לאחר בדיקת השפתונים נמצא כי שפתונים מתוצרת Y.S.L מכילים יותר עופרת משאר השפתונים. להלן בדיקה שניתן לבצע לבד: - מרחי מעט שפתון על ידך. - טלי טבעת זהב בין ארבע-עשרה לעשרים-וארבעה Karat ושפשפי איתה את הקטע המרוח בשפתון. אם הצבע ישתנה לשחור – הרי שהשפתון מכיל עופרת. אנא העבירי מידע זה לכל חברותייך.

siv30

New member
כמו הסיפור של השמפו?

לפני תקופה היו פרסומים על מרכיב מקציף בשמפו שגורם לסרטן. המרכיב הזה נמצא בכל סוגי השמפו למעט אחד שאותו רצו לקדם. אז אחרי שקדמו וכולם נכנסו להיסטריה הסתבר שזה תרגיל ביחסי ציבור. אותי זה הרגיז.

missB

New member
גם אני חייבת לתהות

מי עומד מאחורי הפרסומים האלה? יש לי תחושה שזה לא בדיוק גורם אובייקטיבי.

פרפר יצירתי,

איכשהו לא נותר לי אלא לתהות על הפרסום הזה. מה שמשאיר את השפתונים לאורך זמן על השפתיים - הינו מרכיב אבקתי. האם את טוענת שהמרכיב האבקתי הזה, שנמצא גם בעפרונות האיפור וגם בפודרה - מכיל עופרת?! תזהרי, כי ההאשמה היא חמורה מאוד ואינני חושבת שהאשמה כזו עלולה להיות נקיה מתביעת דיבה. ואיזו מין כימיה זו לבדוק את תכולת העופרת על ידי זהנב - שהיא בכלל מתכת אינטרטית? אדרבא, בבקשה ספקי לנו רפרנס אחד לפחות, לפרוטוקול מעבדתי רציני לעובדה זו. וחוץ מזה - בגלל שההודעה עוררה את החשד שלי - הלכתי מייד לאתר "לא רלוונטי" הבודק שמועות זדוניות כגון אלו ומצאתי את זה!

התנצלות

נראה לי כי הוניתי, וכי המוצרים קיבלו את אישור משרד הבריאות. השאלה הנה כמובן - עד כמה ניתן לסמוך על מש' הבריאות, לאור מה שקרה עם חב' "רמדיה". ראו בבקשה כאן.

רק בשביל ההשכלה הכללית

הסיפור על העופרת הוא כנראה בדותא. שווה לבדוק דברים כאלה באתר של www.snopes.com - אתר אמין מאד לבדיקת וירוסים ושקרים אינטרנטיים למיניהם.

למעלה