זהירות

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

morning star

New member
המממ

מדגדגת לה איזה מחשבה בראשי... אך האם תוכלי להרחיב למה כוונתך? הנווד

דז

New member
הסמל שבר את המציאות

ונכנס פנימה להיות כאחד העם

דז

New member
קופצים לים הסמל המציל

אם אתה לא אוהב אותי אז פשוט תגיד,ולא נתחתן ,אם אתה אוהב אותי קדימה לרב. ואם המכונית ההיא נוסעת בשבת ,זה לא לפי השם כבדו טפו טפו טפו,אז בוא נזרוק עליה אבן,לא משנה שאסור לזרוק אבן בשבת. ואם השיר הוא היופי ,אז התחת של מי ששר אותו או לפחות התמונות שלו זה מה שאני אקנה. הסמל הופך לקים,נותן לעצמו זכות בלי סיבה .

morning star

New member
אוהב, לא אוהב (-B

אצל איזה רב? ואשמח להכירך, לפני שנתחתן. שלך הנווד

דז

New member
קדימה לחופה

נעשה דברים כמו שלימדו אותנו ,בלי לחשוב בלי סיבה ,אמא תיהיה גאה בי

דז

New member
על הסמלים כמובן

שנתפסים ומתגשמים למציאות

Tangled_Heart

New member
היי היי היי

כל מה שקורה בסדרת ההודעות האלו....ממש לא מובן כאילו, ניסיתי להבין ובשלב מסויים חשבתי שגם הבנתי...אבל העניין הוא שאתם מנהלים מן שיח מוזר שכזה (שאני לא בטוחה שגם אתם מבינים אחד את השני :cool: )ופספסתי את הרעיון איפשהו... אז אולי מי שכתב את הודעת המקור ירחיב קצת את רעיונו? בתודה מראש, רוני.

דז

New member
סמל הוא האמת

הסמלים הופכים למציאות . אנשים אוהבים קישוטים ,הם אוהבים להגיד דברים בלי סיבה ,אבל אחרי שאומרים משהו הרבה פעמים בלי סיבה ,הוא נכנס לראש והופך שם אמיתי. אנשים יש להם משהו מכובד ,מישהו נפל במלחמה נגיד ,והקבר שלו הופך לאנדרטה לכול הפלוגה והגדוד לדורות. רבין נרצח אז הוא נהפך לטוב ,מישהו זוכר משהו מהשלטון שלו . אנשים מאבדים את הכוונה המקורית ,ומחליפים שבילים בלי להגיע לסוף.

Tangled_Heart

New member
תודה על ההסבר

וכן, אני מסכימה איתך לחלוטין... למרות שאי אפשר להאשים אותנו, זה מן משהו שטבוע בנו...חלק מטבע האנוש אני מניחה (כמה קל להאשים את אותו מושג לא ממש מובן) אנו זוכרים את מה שנוח וקל ואולי נעים לזכור, רק בשביל הסימפטיה שבזיכרון.....אנחנו לא נתעקש לזכור דברים רעים, זה םשוט לא יקרה, אנו נדחיק. אדם נפטר....אתה יכול לראות משפחה מדברת סרה במת? (אם כך באמת אומרים את הביטוי....) זה נוח, זה אנחנו... אנו תמיד נזכור את מה שטוב באותו אדם, וגם אם היו לו קטעים רעים זה יזכר כמשהו שהיה בו....לא ברור ממש, אולי זה יזכר כקטע שלו ושזה היה מיוחד. רוני.

דז

New member
לא הבנת כלום

לפי התגובה אני מתכונת שהאמת של פעם נמחקה מזמן עברה עיוות ועכשו?. מה שהיה פעם סמל,סתם משהו נילוה.הפך למציאות. ועכשו אני שואלת לפי ההגדרה של מציאות,זה הגיוני?

^^flower^^

New member
כמו סיפורי אב בן

ברור שהכל משתנה, העולם משתנה, החברה משתנה, התפיסה משתנה... זה כמו שסיפורי אגדות,מעשיות אשר עוברים מאב לבן , מדור לדור, משתנים אנשים מבינם ותופסים אותם בצורה שונה, חלק מהדברים הופכים לדברים נלווים או שלא זוכרים וחלקם הופכים לסמלים, לגיבורים לחיקויים. זה כך היה מאז ומתימיד וכך זה ישאר!!

Tangled_Heart

New member
הקטילה....

אוקיי, נניח שלא הבנתי כלום (למרות שעדיין לא הבנתי למה את מתכוונת גם אחרי הודעת התיקון שלך...) את יכולה גם להסביר אחרת, אולי להשוות בין הדברים שלנו...כי אם כך עשית, לא הבנתי... רוני.

דז

New member
סליחה לא רציתי לקטול

פשוט מאז שאני פיצקית יש לי את הרעיון של הסמל,ואני מבינה אותו מפה לשם ,ככה שגם מאד קשה לי להסביר,אבל עכשו בזמן האחרון,הרעיון התפתח לי,ואצלי הוא כמו חול,אז אני מסבירה אותו גרוע. הסמל הוא דברקטן,אבל שמבינים אותו זה מראה משהו על ההסתכלות של בני אדם על המציאות . מה שהיה אתמול בשבילך סתם תחנת אוטובוס,סמל למיקום,יהפוך עם השנים לדבר הכי מעצבן כול בוקר שאת עצבנית קמה לעבודה את שם,אחרי שפיטרו אותך היית שם,פעם זה היה סמל נטול רגש ,עכשו זה המקום ההוא. האדם לא אדיש ,הוא מפתח רגשות,אפילו לדגל,דגל הוא סתם כמה קווים מקושקשים,אבל יש אנשים שיבכו אם יסרפו להם תדגל,יש אנשים שסורפים דגל,הסמלים שהיו סתם רק חובה {מה מדינה בלי דגל} מקבלים רגשות ,הם הופכים יותר חשובים ונוגעים ממה שפעם הם סמלו.{הדגל הוא דוגמא גרוע אבל להמחיש} פעם ליצן היה מביא חיוך אמיתי היום הוא רק סמל,לא כול הליצנים מביאים סמל. פעם השמש כמה היא מסתובבת היה רק סמל ילדים עבד שהיה להם מספיק כוח להכנס לשדה של אבא,היום אם השמש לא תסתובב 365 ימים כפול 14 אז אסור לעבוד,גם אם זה רק יום. הסמל הוא משהו שולי מפחיד קצת,יכול לעזור בחיזוי. הרעיון החשוב בסמל הוא ..... אתם צרכים לגלות לבד אם אני אגיד,אני אהרוס לכם את הכיף של לגלות ולהבין,ואת הסיכוי להאמין במה שתבינו.

Tangled_Heart

New member
תודה : )

הפכת את זה למשהו ברור לחלוטין עכשיו, שונה לגמרי ממה שחשבתי שזה.... למרות שעדיין, כשקוראים את ההודעה שלך, מבינים איך בדיוק הטקסט רץ לך בראש, מה שעובר לך בראש את מריצה בהדפסה, זה נחמד :) רוני.

דז

New member
תודה

אבל את מבינה מה הסמל אומר,דוגמא למה זה,מה הדבר הגדול הזה שאני לא אגיד כי את צרייכה לגלות לבד ,את יודעת מה הוא?

Hell is beige

New member
הרעיון החשוב בסמל?

האדם במשך השנים פיתח לעצמו מערכת פסיכולוגית מסועפת ומורכבת - אשר מרכזה הוא תלות בסמלים. הסמלים הם נקודת מאחז בהבנת הסובב. סכין - למשל, בידו של איש חשוד בסמטא חשוכה - היא דבר שיש לתפסו כמשהו מפחיד - הוא מ-ס-מ-ל פחד, האדם פוחד מיד - אפילו אם האדם השני סתם יצא לסיבוב עם סכין ביד (נו, טוב, לא הצלחתי לחשוב על משהו יותר מקורי). באשר לסמלים ספציפיים אשר בני האדם מפתחים אליהם רגשות. יכול להיות - שהסמלים הם כדי שבני האדם יתרחקו מאותו מקום שבו נפגעו לראשונה. יכול להיות שזה בשביל שיהיה אפשרי לזכור דברים ספציפיים ביתר קלות, ע``י קישורם לדברים אחרים, דברים חד פעמיים (כמו הפיתורין מהעבודה הספציפיית הזאת). יכול להיות שהתפתחות תגובה רגשית עד לרמה כזאת של תלות שיכולה לגרום לעצב ממשי - הינה רק בגדר תופעת לוואי. יכול להיות הרבה דברים

למעלה