זה אולי ישמע מוזר

זה אולי ישמע מוזר

אבל קראתי בעיתון במחנה שחיל רפואה מתכנן לעשות אפשרות של עירוי דם בשטח בפעולות של כוחות מיוחדים שינתנו בשטח על ידי פאראמדיק או רופא והעירוי ילקח מדם של חייל אחר נשמע דימיוני כנראה שלא לכל החיילים יבדקו סוג הדם בדיקות נגיפים וכדומה ולפי נתונים אלה יוכלו לתת עירויי דם בשטח אי אפשר לדעת זה עוד יכול להציל חיילים רבים

Action force

New member
ואני קראתי

שמצרפים את מד"א לשירותי הסהר האדום... ושאנחנומקבלים החזרי נסיעות על הקורסים... (אילת-הדסה) ושמקבלים תעודה אחרי חצי שנה של התנדבות... ושאנחנו מקבלים כרטיסים מגנטיים.. ו..ו...ו.. אל תאמין לכל מה שאתה קורא...

inbale

New member
נשמע מאוד לא ריאלי

בדיקת איידס לדוגמא תקפה רק לשלושה עד שישה חודשים מה שאומר צה"ל יצטרך לבצע כל חצי שנה בדיקת HIV והפטיטיס בי לכל חייל בצבא. העלות של זה היא עצומה. מצד שני נדיר שצריך לתת בשטח בדחיפות מנות דם - במידה ויש פצוע קשה מעלים מסוק לאוויר והפצוע יהיה בטווח של חצי שעה במרכז טראומה. מוזר שהעלו את הרעיון הזה בכלל.

chanand

New member
להעלות מסוק ועד שהוא מגיע

לוקח לפחות חצי שעה...

orend123

New member
מידע אישי

מידע אישי, למסוק יש 4 מצבי הזנקה כאשר זו שמתאימה למצב המתואר לעיל היא הזנקת 3 דקות; בתוך שלוש דקות המסוק באויר. מאיפה המסוק מוזנק כבר תלוי איפה האירוע וזה מה שבאמת משנה כמה זמן יקח למסוק להגיע. דוד שלי רופא מוטס. אורן

אז זהו ענבל

שכבר היו מצבים שפצועים נותרו בשטח שעות ללא אפשרות פינוי לדוגמא מקרה "מדחת יוסף" ז"ל שהפאראמדיק היה חסר אונים בשטח בלי אפשרות פינוי ועם טיפול מלא של הפצוע ולא נותר לא לעשות כלום פשוט להמשיך להנשים

אנשים חושבים שמסוק זו מילת זהב

שתפתור את כל הבעיות אבל צריך להבין שלא תמיד זה פיתרון לפינוי כי זה לא תמיד אפשרי ואז צריך לתת פתרונות לפחות ברמת הטיפול הרפואי וכאן לפי דעתי יש מקום להכניס את העניין

mdadan

New member
תשובה

עם כל הכבוד ומעבר לסכנות שהוזכרו פה למעלה במתן דם טרי, מי אמר שאת מדחת יוסוף ז"ל היה ניתן להציל עם דם? יותר סביר שהוא נזקק בדחיפות לחדר ניתוח ואף פאראמדיק/רופא לא מבצע טורקוטומיה או לפרוטומיה בשטח. ומה היה עושה בדיוק הפאראמדיק: במקום להשגיח על הפצוע הוא היה מוריד מכח האש של הצוות ופשוט מנטרל חייל לחצי שעה כדי להוציא ממנו מנת דם? נו, באמת. יש סיבה שמשתמשים ב2 ליטר הרטמן בטראומה זה מוכח ויעיל כמעט כמו דם, חולה שנזקק ליותר מזה צריך חדר ניתוח עם או בלי מנות דם. mdadan

inbale

New member
מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

מתן דם במיקרי טראומה זה לא פתרון קסם במקביל למתן דם יש עוד המון דברים לעשות ולכן זה מסוג הפעולות שלא נכנסות לסבבים של הטיפול הראשוני בשטח. אגב גם תמיסת המוצל יכולה לתת פתרון במקרים מסויימים.

paradan

New member
עם כבר

הראיון של עירוי דם בשטח מחייל אחר נשמע גם לי לא כל כך מציאותי, במיוחד כשכבר בפתח תמיסות עירוי המהוות תחליף לדם (לכדוריות אדומות ליתר דיוק - ממש כמו מנת PC) - כלומר יש יכולת נשיאת חמצן כמו לRBC. אני אשתדל למצוא איזה מאמר בנושא בקרוב (עכשיו אני בעבודה). יום טוב דני

The_VIP

New member
קצת בעיתי...

ככה לא רק שחייל אחד מושבת אלא שניים...השני לא יוכל להילחם לאחר מתן דם למישהו אחר....ככה זה נרראה לי...עדיף עירוי....

למעלה