זה באמת חסכוני?

father nature

New member
זה באמת חסכוני?

קראתי את הכתבה הזאת בוואלה! השאלה שלי היא האם הנורות האלה באמת חסכוניות בחשמל? כתוב שם על חיסכון של מאות שקלים בשנה למישהו יש נסיון עם הנורות האלה?

ק א סי

New member
שאלה טובה...

גם אני רוצה לעבור לנורות האלו. מי יודע איזה הכי טובות ונותנות אור חמים וטבעי? המליצו לי בעבר על פיליפס.

netagreen

New member
גם אני ממליצה

על פיליפס בעיקרון, פיליפס היא מעין חלוצה בתחום המוצרים הידודתיים לסביבה, לא מזמן הם הכריזו ש30% מקו הייצור של החברה הם מוצרים חסכוניים באנרגיה. שימי לב שהנורות באות בגוונים שונים יש כאלה בגוון צהבהב שהוא זהה לגוון של נורה רגילה (אלו שיש לי)

goldy

New member
דרוג אנרגטי A בילבד ../images/Emo91.gif

ממש כפי שיש דרוג אנרגטי למקררים. אים נשווה את המצב למכוניות, דרוג אנרגטי למעשה אומר כמה ס"לד דרוש למנוע כדי להניע את אותו דגם של מכונית למהירות מסויימת. לדוגמא: דרוג אנרגטי A אומר שידרשו 100 סל"ד כדי להניע את המכונית במאה קמ"ש. דרוג אנרגטי G אומר שידרשו למנוע 700 סל"ד כדי להגיע לאותה מהירות. ככל שיש יותר ס"לד כך המנוע צורך יותר דלק (חשמל). נכון שנורות בדרוג A הן הכי יקרות, אך מיצד שני הן צורכות הכי מעט חשמל לאותה רמתאורה.

../images/Emo45.gif כן

כן הן מאוד חסכוניות באנרגיה אם לדייק, מדובר בצריכת חשמל שנמוכה ב80% מצריכת החשמל של נורת ליבון רגילה. ואכן רואית את ההבדל בחשבון החשמל.... ויותר מזה, חשוב הרבה יותר, זו תרומה גדולה מאוד לאיכות הסביבה ככל שנדע למתן את צריכת האנרגיה מצבינו ישתפר! בהצלחה על זה! אני ממליץ.

אתם מתעלמים מהמחיר לנורה.....

האם אתה באמת מכסה את המחיר שלה? אם נורה עולה 40ש"ח וחוסכת 15 אגורות לשעה היא צריכה לחיות לפחות 260 שעות (אם חשבנתי נכון) כדי לכסות את העלות שלה. 1. כמה אורך החיים שלה? 2. אחריות? (זה מוצר חשמלי "יקר")

goldy

New member
אורך נורת להט ממוצע הוא כאלף שעות

הלוגן (פלורסנט?) יכולחיות יותר משנה.

batid

New member
שימו את הנורות הללו בחדרים אשר.....

דולקים רוב היום, בד"כ בין 2-3 חדרים בבית. במקרה זה הם יחזירו את ההשקעה ביחס לעלות שלהם. יש לשים לב כי בחורף האור דולק בממוצע כ- 8 שעות לכן תוך כחודש וחצי הם יחזירו את ההשקעה(בסתיחס לאחת התשובות) ישנם נורות שמוגדרות DAY LIGHT, הן מומלצות, אור צהוב. ושוב הן מספיקות לכ- 10,000 שעות(לפי היצרן) יום טוב

מזעזע../images/Emo31.gif

ניסינו פעם אחת וזרקנו אותם לפח. את מרגישה בבית כמו בדיסקוטק עם פרוז'קטור לתוך העיניים. נחמד לרקוד עם זה במסיבת טראנס, לערבי סלון שקטים זה פחות מהנה.

chenshotokan

New member
../images/Emo4.gif כתבה ב ynet על הנושא..כדאי לקרוא

האם הן באמת מסרטנות? :( ואם כן באיזה רמה? לפי הכתבה נראה שזה ברמה גבוהה :((

OmerLaor

New member
לא סרטנים ולא עקרבים

מדובר בהשערות בלבד ישנם השערות כאלו כמעט על כל דבר שאנחנו באים איתו במגע בחיים האלה לי אישית זה נמאס. כל שני וחמישי צץ לו מחקר אפוקליפטי שכזה. רק בשבוע שעבר קראתי מחקר שאומר שקפה מסרטן. מצטער, לא נכנס לפאניקה, לא מהשערות ראשונים כאלה לפחות. אם הסרטן יגיע מאיפושהוא, זה מהדיבורים עליו.

goldy

New member
../images/Emo32.gifמחקר חדש קובע: דיבורים מסרטנים!../images/Emo6.gif../images/Emo122.gif

למעלה