זה באמת חשוב

mrgozlan

New member
זה באמת חשוב

אמא שלי עובדת במפעל ...הייתה מנהלת שם במלא תחומים! ללא תארים וללא כלום...אבל זה לא הנקודה...שהיא הייתה פלנרית ....היא שמרה על המחשב עבודה שלה...קובץ ....עכשיו שלחתי את המחשב לפרמוט כאשר הקובץ מוסתר ( רק אני ואמא שלי יודעים על הקבוץ) עכשיו השאלה...הוא יכל לגלות את הקובץ המוסתר?

למרות שלא הבנתי את השאלה, נסיון לתשובה

אם הקובץ על המחשב, כל טכנאי מחשבים ממוצע יוכל לגלות אותו. אם הקובץ מוצפן, מומחה קריפטוגרפיה יוכל אולי לפענח אותו, תלוי ברמת ההצפנה. שים לב שהצפנה אינה הסתרה. אם שלחת את המחשב לפרמוט, בלי הנחיות נוספות אז: א. למה? פירמוט זו פעולה פשוטה שכל אחד יכול לבצע ב. כשמפרמטים הכל נמחק. גם קבצים מוסתרים. הכל, כולל הכל נמחק.

Kiru

New member
לפרמט כל אחד יכול, אבל להתקין מחדש..../images/Emo13.gif

לא צריך

שישים livecd של אובונטו. יחד עם wine או workstation player חינמי של vmware יפתור לו את רוב הבעיות.

Kiru

New member
מי שלא יודע להתקין חלונות

אני מרחם עליו אם ינסה להתמודד עם איזושהי גרסה של לינוקס.

תלוי בצרכים

אחד היתרונות המובהקים של livecd זה תתי-ההתמחות של ההפצות השונות. יש לך היום הפצה נפרדת כמעט לכל צורך. כך, למשל, בנסיעות עם לאפטופים זרים אני לוקח איתי livecd של geexbox ודיסק USB נייד עם סרטים וסדרות, להעביר את השעות במטוס או בשדה התעופה... זיהוי אוטומטי מלא של חומרה עובד טוב יותר מחלונות, ממשק משתמש אינטואיטיבי פשוט ונוח, כל הקודקים כבר מותקנים, לא צריך לחפש divx, xvid, או חבילות שונות, וכן הלאה. אם כל מה שרוצים זה עריכת מסמכים, יש גם גרסאות לא רעות בכלל עם אופן אופיס אינטגרלי - מבחינת תאימות, הוא תואם בחלק מהמקרים (מסמכי אקסל ווורד מסוימים) טוב יותר לאופיס 2003 מאופיס 2007...

Kiru

New member
הבעיה מתחילה כשרוצים לשנות משהו

כתבתי פעם כלל אצבע בקשר לזה, ולדעתי הוא עדיין ישים: כל עוד התשובות בפורומי לינוקס כוללות הנחיות כמו "פתח קובץ סקריפט", או "הקלד בטרמינל", זו עדיין מערכת שמיועדת למשתמש עם פשוט או אפילו פשוט+.

Kiru

New member
צ"ל "זו עדיין מערכת שלא מיועדת למשתמש פשוט"

sh a ch a r

New member
אהמממ

למחוק, ממש למחוק, בצורה שבאמת לא ניתן יהיה למצוא אחר כך, זו פעולה מאוד קשה שאף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות שקרתה בפועל. לצורך הדוגמא, סתם כתיבה של מידע אקראי על האיזור בדיסק שבו היה הקובץ לא מספיקה. יש שטוענים שכתיבה מספר פעמים (לדוגמא - 8) מספיקה, אבל יש ספקות מסויימים גם לגבי זה. אתה יכול להגיד שאתה מוכן להסתפק במשהו הרבה יותר פשוט - מחיקה של המידע כך שללא פירוק של הדיסק לא ניתן יהיה להגיע אליו. אפילו את זה מה שמכונה "פירמוט" (בניגוד לפירמוט אמיתי) לא עושה. שחר

אני מתאים את התשובה לשואל

DoD wipedisk (כמו למשל מה שיש בwinternals adminpak) בוודאי מוחק מידע באופן "שלם" יותר ממחיקה פשוטה או פירמוט. פירמוט חומרה (low level format)- לידיעתי מאז שנות ה90 אף דיסק קשיח לצרכנים (sata או pata)לא תומך בכך (כלומר אין API ואין תוכנות שירות מצד יצרני הדיסקים שנותנים אפשרות כזו).

sh a ch a r

New member
דווקא אפשר

כמעט לכל דיסק יש תוכנה שאפשר להוריד מהאתר של היצרן שעושה Low level format. מה שכן, הוא לא זמין באופן מיידי, וזאת פעולה שלא ממליצים לעשות אלא אם כלו כל הקיצין. שחר

ivg

New member
תשובה

אני מאמין שהטכנאי לא יחטט לך בדיסק הקשיח, ואם יעשה זאת הוא יפגע בפרטיות שלך. פורמט מכל סוג שהוא ימחק כל קובץ מהדיסק, גם אם הוא מוגדר "מוסתר" או כל דבר אחר. יש דרכים לשחזר אותו אבל הן יקרות לרוב, אלא אם בוצע פורמט "מהיר". גם אם הקובץ פשוט נמחק מהדיסק הקשיח יש דרכים לשחזר אותו. וסתם הערה: פורמט והתקנה מחדש זו פעולה יחסית פשוטה, שכל אחד יכול לעשות בכוחות עצמו אם יש לו את דיסק התקנה של Windows XP, מקורי או צרוב. לא צריך שום ידע מקצועי, רק קצת אנגלית. מכניסים את הדיסק ועוקבים אחר ההודעות במסך. ההתקנה בנויה כך שכל מפגר יכול לפרמט ולהתקין היום Windows בכוחות עצמו.

למעלה